Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért tüntetnek a diákok...

Miért tüntetnek a diákok tulajdonképpen?

Figyelt kérdés

Kinek jó, ha 2-3-as tanulókat is felvesznek egyetemre?

Kinek jó, ha ezek a "butább" diákok még 8 év múlva is egyetemre járnak, mert halasztgatják a vizsgákat, képtelek befejezni az egyetemet?

Ki akarja, hogy az orvosa, házának tervezője egy gimnáziumban 3-as tanuló, de egyetemre mégis bekerült (mert mindenkit felvesznek) legyen?

Kinek jó, ha a mi adónkból több millió Ft-ért kitanított végzett orvosok egyből húznak külföldre gyógyítani? Akinek nem tetszik a röghöz kötés, az fizessen tandíjat!

Miért indítanak az egyetemek senkinek sem kellő szakokat, és egy "büfés-ruhatáros" szakon végzett fiatal miért tartja magát ugyanolyan diplomásnak, mint egy építész/orvos/mérnök/stb.?

A most tüntető diákok többsége miért akar mindenáron diplomás munkanélküli lenni?

2012. dec. 20. 13:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
24%

"2-es, remélem elkap valami kór, aztán mehetsz külföldre orvosért, szerencsétlen!"

Mért mennék te szerencsétlen? Nem fogod fel, hogy utálom az orvosokat? Ha rajtam múlna már egy sem élne.

2012. dec. 20. 15:42
 12/16 anonim ***** válasza:
3%
Én is utálom az orvosokat mint a szart.
2012. dec. 20. 15:45
 13/16 anonim ***** válasza:
4%
Köszi, hogy le lettem pontozva, akkir tanuljon boldog boldogtalan a Ti pénzeiteken, emeljék az adókat és vessenek ki új adót, majd a friss diplomások hagyják el az országot...
2012. dec. 20. 16:05
 14/16 anonim ***** válasza:
95%
Azt azért tegyük hozzá, hogy a diplomával rendelkezők között van a legkisebb arányú munkanélküliség, még a képzetlenek között a legnagyobb.
2012. dec. 20. 16:25
 15/16 anonim ***** válasza:

Ha most nem leszek lepontozva, akkor sose.

A legtöbb jogász, bölcsész egy gyökér. (Bár "bejön" ez a tüntetés, no nem a buli miatt, hanem mert van benne igazság.) Mind azt hiszi, hogy míg tanul, szidhatja a kormányt, meg adhatja a reformötleteket, meg reméli, hogy odáig eljut, lesz egy hatalmas fizetése, azt jóvan! A Parlamentben meg majd azt csinálja mint a többi. Fognak is ezek dolgozni ott, ha az egyetem (+ gimnázium) alatt megtették tanulás címszó alatt. Mindenki más meg mehet a jó büdös francba, mert azok nem érnek semmit, mert abban nincs se pénz, se jövő. Sok ilyen mocskot halottam/láttam már, ahogy pocskondiázzák az építészt, a mérnököt, az orvost, a kétkezi munkást, csak azt felejtik el, hogy ezek nélkül sehol se lennének. Még kis taknyos korukban belehaltak volna egy jó kis tuberkulózisba, de hál' istennek megkapták fél évesen a BCG-t.

"Kinek jó, ha a mi adónkból több millió Ft-ért kitanított végzett orvosok egyből húznak külföldre gyógyítani? Akinek nem tetszik a röghöz kötés, az fizessen tandíjat!"

Nem azért tanul a fiatal, hogy utána ne legyen munkája.

"Ki akarja, hogy az orvosa, házának tervezője egy gimnáziumban 3-as tanuló, de egyetemre mégis bekerült (mert mindenkit felvesznek) legyen?"

1. A diákok sem akarják, hogy mindenkit felvegyenek. Nem is erről van szó. Az állami ösztöndíjról van szó.

2. Kit érdekel, hogy egy kardiológus mennyit tud az ókori görögökről? Kit érdekel, hogy egy újságíró hogy tudja kiszámolni egy háromszög magasságát? Változtat ez valamit azon, hogy hogyan végzi a munkáját?

"A most tüntető diákok többsége miért akar mindenáron diplomás munkanélküli lenni?"

Pont, hogy nem akar. Vagy a munkahelyet, vagy a röghöz kötés megszüntetését.

2012. dec. 20. 17:26
 16/16 anonim ***** válasza:
55%

Félelmetes, hogy felnőtt emberek ennyire ne legyenek tisztában a körülöttük lévő világgal.

-Kinek jó, ha 2-3-as tanulókat is felvesznek egyetemre?

-Senkinek. Nem a bekerülés nehézsége ellen tüntetünk, nyugodtan be lehet zárni értelmetlen szakokat. A felsőoktatás átfogó reformját követeljük, amelybe beletartozik a büfészakok kiszűrése is.

-Kinek jó, ha ezek a "butább" diákok még 8 év múlva is egyetemre járnak, mert halasztgatják a vizsgákat, képtelek befejezni az egyetemet?

-A BsC rendszerben az állam 12 félévet támogat, ebből 10 félév használható fel alapszakon. Tehát egy 4 éves egyetem + 1 év türelmi idő szociális támogatás nélkül. Így maximum 5 éve van a diáknak elvégezni a szakát. DE! Csak a szak megszerzéséhez szükséges kretiket +10%-ot fizet, tehát ha 180 kreditet kell teljesíteni, akkot azt + 18 kreditet. Tehát aki bukdácsol, az ki fogja a végén fizetni az ellébecolt krediteket.

Ezen felül aki nem teljesíti a féléves kreditkövetelményt, szintén repül az állami finanszírozásból.

Akkor milyen 8 évet magyarázol? Áruld el kérlek, hogy hogy tud valaki vizsgákat halogatni?

-Ki akarja, hogy az orvosa, házának tervezője egy gimnáziumban 3-as tanuló, de egyetemre mégis bekerült (mert mindenkit felvesznek) legyen?

-Ezekre a szakokra nem vesznek fel 3-assal, nehéz a bekerülés. Én építész vagyok, biztos szívvel mondhatom, hogy aki el tudja végezni, arra rábízhatod a házadat. A nem kompetens diákok 2 félév alatt kirostálódnak. Az orvosiról meg nem is beszélve...

De hogy a könyvelőm egy bizonyos tárgyakból 3-as tanuló, de a szakmájához értő, szorgalmas ember, az nem érdekel. Azzal nem tudom, mi a probléma, ha el tudja végezni, végezze. Van, aki ellébecolja a középiskolát de felnőtt korára megjön az esze.

-Kinek jó, ha a mi adónkból több millió Ft-ért kitanított végzett orvosok egyből húznak külföldre gyógyítani? Akinek nem tetszik a röghöz kötés, az fizessen tandíjat!

-Senkinek. De ezért miért a diákok a felelősek? Az az inkompetens kormány nem tudja rendbe hozni az egészségügyet (ahogyan a felsőoktatást sem), ami ellen tüntetünk. Engem is röghöz köthetsz, ha nincs építkezés, nincs befektetés, verhetem a kicsi p*csömet munkanélküliként. Van értelme? Annyi fizetést sem kap ma itthon egy orvos, mint egy jobb szakmunkás. Akkor hogy maradjon? De még egyszer kérdezem, ehhez mi köze van a diákoknak?

-Miért indítanak az egyetemek senkinek sem kellő szakokat, és egy "büfés-ruhatáros" szakon végzett fiatal miért tartja magát ugyanolyan diplomásnak, mint egy építész/orvos/mérnök/stb.?

-Mert kell nekik a pénz, másból nem kapják meg, csak az oktatásból. Ez is az állam hibája, jó üzlet lett a büfészakok indítása, ráadásul mindenki valamilyen diplomát követel. Ez ellen is tüntetünk, szintén beletartozik a felsőoktatás átfogó reformjába.

De azt miért nem nehezményezed, hogy már csak fizetős jogi képzés van Magyarországon? Tehát aki nem gazdag, az nem politizálhat, viktorka gyerekeinek pedig alanyi jogon jár majd a diploma. Az jobb, hogy az ország irányításához megszerezhető tudás nem tehetség, hanem pénz alapján megszerezhető?

-A most tüntető diákok többsége miért akar mindenáron diplomás munkanélküli lenni?

-Nem akar. Ahogy említették, a diplomások között a legkisebb a munkanélküliség. Értékes diplomát akarnak, tudást, jövőt.

Van még kérdésed?

2012. dec. 20. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!