Mi az értelme a tüntetéseknek?
El tudnak vele érni bármit is?
Pl.: egy vidéki iskolában a tanárok nem mennek be 2 napig, vagy a diákok végigvonulnak az utakon.
Ennek mi értelme van? Valaki ott fent törődik ezzel?
Nincs értelme.
A volt iskolámban is tüntettek 8.osok...
- Ti miért tüntettek?
- Hát...ööö...a jövőnkért.
11.es lányokat megkérdeztem:
- Miért tüntettek?
1, Azt nem tudom, jöttem a többiekkel, legalább nem kell tanulni.
2, Ja, én tudom, az egyetemek miatt hogy ne zárják be.
3, Hogy mindenki mehessen egyetemre
Gyanítom a hasonló értelmiségiek vannak pesten is a tüntetéseken még mindig, akiknek van pár vezetőjük, politikai karriert kezdeni tökéletes egy ilyen tüntetéssel.
Szerintem legyen ingyenes a felsőoktatás, senki nem dolgozzon, és minimum 10 év legyen egy diploma megszerzése, minimum ponthatár nélkül.
Majomkodás.
Most már feleslegesen tüntetnek, megkapták, amit akartak.
Viszont a kormány abban hibázott, hogy túl hamar engedett, várnia kellett volna még egy napot, hogy a diákok kitüntetgethessék magukat, és csak utána engedni. Mert bármit is tett volna a kormány, a tüntetést már nem fújták volna le.
Ez egy tisztán pszichológiai dolog: ha a tömeg elhatározza, hogy tüntet, az nem lehet előre, engedményekkel elfojtani, hagyni kell, hogy kiengedjék a gőzt, legyen egy katarzis, aztán lehet engedményeket tenni. Akkor a diákok úgy éreznék, hogy a tüntetésük eredményes volt. Ha várt volna egy napot a kormány, akkor már belátták volna a diákok, hogy teljesültek az igényeik, és már nem tiltakoznának az ún. röghözkötés miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!