Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az értelme a tüntetéseknek?

Mi az értelme a tüntetéseknek?

Figyelt kérdés

El tudnak vele érni bármit is?

Pl.: egy vidéki iskolában a tanárok nem mennek be 2 napig, vagy a diákok végigvonulnak az utakon.

Ennek mi értelme van? Valaki ott fent törődik ezzel?

2012. dec. 17. 15:13
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nincs értelme.

A volt iskolámban is tüntettek 8.osok...

- Ti miért tüntettek?

- Hát...ööö...a jövőnkért.

11.es lányokat megkérdeztem:

- Miért tüntettek?

1, Azt nem tudom, jöttem a többiekkel, legalább nem kell tanulni.

2, Ja, én tudom, az egyetemek miatt hogy ne zárják be.

3, Hogy mindenki mehessen egyetemre

Gyanítom a hasonló értelmiségiek vannak pesten is a tüntetéseken még mindig, akiknek van pár vezetőjük, politikai karriert kezdeni tökéletes egy ilyen tüntetéssel.

Szerintem legyen ingyenes a felsőoktatás, senki nem dolgozzon, és minimum 10 év legyen egy diploma megszerzése, minimum ponthatár nélkül.

Majomkodás.

2012. dec. 20. 11:03
 12/12 anonim ***** válasza:

Most már feleslegesen tüntetnek, megkapták, amit akartak.

Viszont a kormány abban hibázott, hogy túl hamar engedett, várnia kellett volna még egy napot, hogy a diákok kitüntetgethessék magukat, és csak utána engedni. Mert bármit is tett volna a kormány, a tüntetést már nem fújták volna le.

Ez egy tisztán pszichológiai dolog: ha a tömeg elhatározza, hogy tüntet, az nem lehet előre, engedményekkel elfojtani, hagyni kell, hogy kiengedjék a gőzt, legyen egy katarzis, aztán lehet engedményeket tenni. Akkor a diákok úgy éreznék, hogy a tüntetésük eredményes volt. Ha várt volna egy napot a kormány, akkor már belátták volna a diákok, hogy teljesültek az igényeik, és már nem tiltakoznának az ún. röghözkötés miatt.

2012. dec. 20. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!