Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Itt fogod hagyni az országot?

Itt fogod hagyni az országot?

Figyelt kérdés

Ismerőseim, családom körében egyre gyakoribb téma, hogy külföldre kellene költözni, ott kellene munkát vállalni, ott kellene letelepedni. Ennek a kapcsán válaszolnátok légyszi néhány kérdésre?

1. Külföldön élsz? Ha nem, tervezed a külföldre költözést? Melyik országba mentél/mennél?

2. Miért költöztél külföldre? Miért szeretnél külföldre költözni?

3. Az ismerőseid/családod/volt osztálytársaid/jelenlegi osztálytársaid közül mennyien költöztek már el, és mennyien tervezik a kivándorlást?

4. Hány éves vagy, és milyen nemű?

2012. dec. 16. 09:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/114 anonim ***** válasza:
42%
Tanár Úrnak szeretettel ! Aki válaszul azt jegyezték le, hogy szeretnének kimenni, azok szerintem nem a harmadik szinesTV-t szeretnék megszerezni, hanem vagy minimálbéren tartanak fenn egy keresővel egy CSALÁDOT , vagy nincs munkahelyük és nem 100-en felül rendelkező nyugdijasok. Ha lenne nekik biztos 100 ezer forint jövedelmük /nyugdijuk/ és ez meglenne a párjának is, akkor biztos nem választanák a kivándorlást. Másodszor szerintem aki ugy választana, hogy kimegy dolgozni az ezt nem véglegesnek választotta, hanem egy lehetőségeknek és egy idő után itthon keres lehetőséget. Ebbe ne keverjük már bele 56-tot meg lehet ,hogy később az mszp-t, meg az mszmp- t is belefogjuk. Ez globális válság és aki ismeri a közgazd.ba a fejlődési spirál elméletét, az tudja, hogy létezett, létezik és létezni fog. Itt a lényeg az, hogy ebből az ember mit tud kihozni és életbe maradni. A kérdés is erre irányult csak egyesek már el sem tudják képzelni, hogy a szegénységnek vannak fokozatai. Pl az egyik az, hogy inkább veszek 10-15 ezer forintért petárdát mrt meg kell adni a módját az Óév búc súztatásnak,minthogy egyek - avagy nincsenek anyagi gondjai . De nem ez az általános !
2013. jan. 2. 05:20
 42/114 kaliber53 ***** válasza:
67%
1.Nem. 2.- 3.Feltünően sok családbol kimentek és kint is fognak maradni,volt aki tervezetten hazatért és volt akire ott sem volt szükség.4.59f
2013. jan. 2. 07:58
 43/114 anonim ***** válasza:
23%
Csak jelezni szeretném, hogy a 41-es válaszoló - a hasonló százalék ellenére - nem azonos a 31-essel. De ez szerintem egyértelmű is...
2013. jan. 2. 09:23
 44/114 anonim ***** válasza:
82%

1.Tervezem,Franciaország

2.Nem akarok a semmiért keményen dolgozni,kaland vágy, kihívás és katonaélet

3.Anyám,apám,nagynénéném,nagybátyám és azok családjai néhány barátom és szinte az összes ismerősöm és barátom elakar innen menni.

4.18 és fiú

2013. jan. 9. 17:44
 45/114 /Anita_'94/ ***** válasza:
74%

1. Nem. Nem tervezem. Nem mennék sehova.

2. -

3. Sajnos vannak páran...

4. 19N

2013. jan. 9. 19:45
 46/114 anonim ***** válasza:
33%
Megbuggyantál? Mért hagynám itt?
2013. jan. 9. 21:45
 47/114 anonim ***** válasza:
31%
Akkor megyek, ha a baloldal nyer 2014-ben és megint elkezdik emelni az szja-t és járulékokat 50% fölé. Akkor azonnal.
2013. jan. 9. 22:26
 48/114 anonim ***** válasza:
67%

1.

-Minél előbb ki szeretnék költözni, de ez a felső oktatás miatt nem lesz éppen a legegyszerűbb és leggyorsabb. A legideálisabb az lenne, ha ki tudnék jutni egy angol anyanyelvű országba (Kanada,USA,Egyesült királyság). Ha ez nem jön össze, akkor Ausztriába mennék valószínűleg.

2.

-A hazai politikától rosszul vagyok, és az emberek sem túl barátságosak erre felé.

-Jobb munkalehetőségek és értékelhetőbb fizetés a vegyiparban dolgozók számára.

3. Kanadában vannak rokonaim, barátaim nincsenek külföldön, osztálytársaim nem terveznek kimenni.

4. 16/F

2013. jan. 9. 23:08
 49/114 anonim ***** válasza:
7%
...
2013. jan. 10. 00:20
 50/114 anonim válasza:
39%

1. Magyarországon élek, kíváncsi vagyok egész Európára, főleg Úniós tagtársainkra gondolok itt, néhány ilyen országban már volt szerencsém eljutni. Vonz Japán, Kína, Dél-Kórea, Tajvan, tehát Ázsia, Japánban hosszabb időt (2év) is szivesen eltöltenék, mert annyira más, annyira új. Egyszer körülnéznék az USA-ban is. Szóval nem vagyok válogatós, bár engem Afrika, Ausztrália illetve Közép- és Dél-amerika nem annyira vonz, de ha ingyen lenne mennék :D. Azért mennék az említett helyekre mert azt szeretném ha ilyen irányokba fejlődne az ország. A jövőt akarom látni, nem a múltat.

2. Azért költöznék külföldre hogy szélesítsem a világképemet, nem menekülésképp. Mindenhol küzdelmes az élet, sehol sincs kolbászból a kerítés, főleg ha valaki nem szeret dolgozni. Tudom, ez így elég általános, és én megértem mindenkinek az egyéni helyzetét (azonban azokkal nem tudok számolni, csak a sajátommal, mindenki magáért és családjáért felelős), ugyanakkor állításomat fenntartom, nekem eddig ez jött le a világból.

Visszatérve a kérdésre, valószínűleg 2 év után hazajönnék, nállam ez a limit, hacsak nem találok olyan okot ami miatt úgy gondolom érdemesebb maradni. Tehát valószínű nem, nem hagynám itt az országot.

3. Nekem egy rokonom és egy ismerősöm költözött ki úgy isten igazán, Hollandiába és Angliába.

4. Ha ez tényleg fontos, 21/f

2013. jan. 10. 04:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!