Akik el kívánják hagyni az országot, mi a vélemnyük erről a versről?
http://www.youtube.com/watch?v=NJxEzF8zf1g
Tényleg a pénz a legfontosabb mozgatóerő a világon?
Attól, hogy valaki kimegy külföldre dolgozni, még nem biztos, hogy csupán a pénz miatt teszi, illetve örökre ott is marad. Viszont megtanulhat olyan szakmákat, olyan szinten, ahogyan itthon sohasem tehetné, elsajátíthat egy vagy több idegen nyelvet tökéletesen, megismerhet más kultúrákat, embereket, életszemléletet, és ráébredhet arra, hogy a "tótot", "oláhot", "rácot" meg a "fritzet" is anya szülte.
Hidd el, megéri. Ajánlanám pár überhazafinak, aki a fotelből nyomja a hülyeségeit a külföldiekről.
Aki pedig a "hazátlanul" kódorgó hazánkfiait megveti, az vajon miért sajnálja, ha azok nem idehaza "rontják a levegőt"? Talán, mert ő is kimenne, ha meg tudna szólalni idegen nyelven, és lenne valami használható szakma a kezében?
<covenant>
Ennyi, tényleg elegem van a gyűlölködésedből. Megint ki kezd el sértegetni másokat? Megkérlek, hogy amennyiben az én kérdéseimre akarsz válaszolni, gyűlölettől mentesen tedd. Vagy inkább nem válaszolj...
A válasz írója 44%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:38
Kinek a pap... :)
"Ennyi, tényleg elegem van a gyűlölködésedből. Megint ki kezd el sértegetni másokat?"
Akinek nem inge...
Horthy is elhagyta az országot, de gondolom, az más helyzet.
Nézd: pénz kell. Ezzel a verssel sem tudod elérni azt, hogy itt maradjanak. Persze, lehet azt mondani, hogy vegyétek fontolóra, de aztán, a döntés ugyanaz marad, mármint az esetek 95%-ban (vagy lehet, hogy 99%).
Becsületről meg ne beszéljünk, hozzá olyan kormánynak is lennie kell.
Most őszintén: ha én, jobban tudnám az angolt, vagy a németet, akkor nem teketóriáznék, ki mentem volna már, régen külföldre, munkát vállalni. Tudom, vannak olyan hirdetések, hogy nem kell nyelvet tanulni, stb., de nem hagyom magamat, hogy átverjenek, vagy valami probléma folytán, nehezen tudok hazajutni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!