Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik el kívánják hagyni az...

Akik el kívánják hagyni az országot, mi a vélemnyük erről a versről?

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=NJxEzF8zf1g

Tényleg a pénz a legfontosabb mozgatóerő a világon?

2011. jún. 12. 18:23
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha tegyek hozzá valamit a leírtakhoz. Sokan mondják Magyarországon, hogy ha valaki kiköltözik, akkor odakint mindig is másodrangú polgár lesz, egy bevándorló, akit mindenki utál. Csakhogy ez nem igaz, legalábbis sok esetben nem. Ugyanis külföldön sokkal jobban megbecsülik a tehetséges és okos embereket, még akkor is, ha történetesen egy másik országból érkeztek. És nyilvánvalóan nem a minimálbérért mosogatókra gondolok itt. Magyarországon él az a gondolkodásmód (és ez a kérdés nagyon jó példa rá), hogy az ember fogadja el, hogy éhbérért dolgozhat, hogy kihasználják a végsőkig, és ne merészeljen bármit is szólni ez ellen, mert akkor jönnek az "az én adómból tanult!", "hazaáruló vagy!", "csak a pénz érdekel!" és hasonló szólamok. Pedig pont az ilyenek üldözik el a legtehetségesebb fiatalokat. Szerintem ha ez a hozzáállás megváltozna, akkor sokkal kevesebben mennének el, még akkor is ha nem kapnának többszázezres fizetést.
2013. máj. 4. 21:24
 22/22 anonim ***** válasza:
Csodálatos vers. Én soha nem hagynám el a hazámat, bár két diplomával alig élek meg.
2013. máj. 20. 14:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!