Mért fognak tüntetnia diákok?
A kormány hazug politikája ellen, 2008-ban csinált népszavazást hogy ne legyen tandíj kb 12 évet tiltakozott a tandíj ellen, most meg bevezette.
Ráadásul hallgatói szerződés miatt itthon kell dolgoznod, jó dolgozással nincs de diploma után, ne közmunkásként dolgozzunk.
Nem megyek szakmunkásképzőbe ha értelmesebb vagyok.
Inkább nem kéne állást fel halmozni.
Én nem vagyok eredendően tandíj ellenes miért Te én mi dobjuk össze az újgazdag kicsi fiacskájának a diplomáját?
Én egy ésszerű ösztöndíj-rendszer híve vagyok. Ezen nem változtat ki van hatalmon. Még szép is lenne. Nem vagyok Fidesz hogy ellenzékben más mondjak mint kormányon...
A baj csak az hogy a gazdag réteg állami pénzből termeli magát újra, és már szinte általános iskolában eldől a sorsuk a gyermekeknek, függetlenül attól hogy mennyire tehetségesek. Ez botrány... hogy klasszikusokat idézzek.
A helyzet a szélsőséges itt Magyarországon, nem a Jobbik :)
Ez nagyon nagyon igaz. Annyira, hogy ha nem védeted le, akkor ellopom!
A diákok jó része még pont nem szavazott a Fideszre, azok akik most mennek (mennének) majd jövőre egyetemre, pláne nem. De ez a kisebbik probléma.
Nem pártot választottunk. Programot, szemléletet, hozzáállást választottunk. Arra a Fideszre szavazott az ország nagy része, akiben megbízott, hogy az ő érdekeit fogja képviselni. Most joggal érzi magát becsapottnak minden Fidesz-szavazó: hiszen a választás előtt nem erről volt szó.
És azt nem szabad elfelejteni, hogy az állampolgár nem csak szavazáskor jogosult beleszólni a politikába. Ahogy kirúgom a takarítónőt, ha takarításkor elkezdi a kínai vázáimat a földhöz csapkodni, kirúghatom a kormányt is, ha tönkrevágja az országot. Mi tartjuk el őket azért, hogy értünk dolgozzanak. Igenis jogunk van kirúgni őket, ha rosszul végzik a munkájukat.
Miért szerinted rájuk szavaztak volna akkor ha tudják, hogy ez lesz? (Itt most nem csak a tandíjról van szó)
Főleg úgy, hogy előtte népszavazást is rendeztek a tandíj ellen 5 milliárdért.
Először is ajánlanám: [link]
Másodszor, én nem szavaztam a fideszre.
Harmadszor, persze hogy akik már dolgoztak, most nem értik. De mi van most azokkal, akik szegények és szeretnék a gyereküket tovább taníttatni. Nem is adnak lehetőséget a kiúttalanságból számukra? Maradjon a gyerek is kőműves vagy gondnok, hiába hogy imád mondjuk programozni vagy nagyon szereti a fizikát/matekot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!