Tényleg ennyien nem értik a különbséget a zsidó és izraeli kifejezések között?
" Nem értem miért nem vállalják fel mint tökös legények, hogy ők egy listát akarnak készíteni és kész? Nincs ezzel baj, legalább mi is tudjuk, hogy kire szavazunk és kire nem.
Néz, én felvállalom.
Lista kellene, még pedig sürgősen.
Pedig én nem vagyok sem rasszista sem antiszemita.
Nekem a családba van ez is meg az is.
Szegény nagymamán zsidó származású volt, de saját bevallása szerint is egy ostoba maradi és számos feszültséget gerjesztő vallás az izraelita.
Nem is gyakorolta, nálunk karácsonyfa volt nem menóra.
"Néz, én felvállalom.
Lista kellene, még pedig sürgősen.
Pedig én nem vagyok sem rasszista sem antiszemita.
Nekem a családba van ez is meg az is.
Szegény nagymamán zsidó származású volt, de saját bevallása szerint is egy ostoba maradi és számos feszültséget gerjesztő vallás az izraelita.
Nem is gyakorolta, nálunk karácsonyfa volt nem menóra."
A nácizmus szerint nem az a zsidó, aki gyakorolja a vallását! Származásod szerint téged is vittek volna a táborba, mivel a "vér" benned van.
Nem az a baj, hogy nem értik. Nem is érdekli õket. A lényeg, hogy lehessen egy jóízût zsidózni.
Gyöngyösi egy sumák, látva hogy mindenki rámászott, megpróbálta kimagyarázni. És akik szintén szeretnek zsidózni, gyûlölködni és szeretnék összeírni a zsidókat, azok persze el AKARJÁK hinni, vagyis olyan hülyék nem lehetnek annyian, de azt remélik, mások igen.
Persze, vannak, aki tleg elég bambák ahhoz, hogy megegyék gyöngyösi magyarázkodását.
tegnap (12-05) 11:01
"A cionizmus nem Izraelre épül, hanem az izraelita vallás és a soviniszta államrendet olvasztja cionistává. "
Netto marhaság. Cionizmus ( dióhéjban ): amíg nem volt Izrae állami léte fel volt függesztve, addig az, hogy helyreállítsák, amióta van, Izrael támogatása.
"A Palesztin területeket azért kell elfoglalni, mert meg van írva."
Ez is netto marhaság.
A kutya se akaja a Palesztin területeket elfoglalni.
Amikor meg lett írva, ami "meg van írva", akkor még Palesztináról szósem volt.
@tegnap (12-05) 11:26:
Az ortodox a zsidó vallás egyik irányzata, mégpedig az elõírások szigorú betartását jelenti.
Az ortodox zsidók túlnyomó többségét egyáltalán nem érdekli a politika, nemhogy képviselõ legyen.
Legfeljebb izraelben, ott van kifejezetten vallási párt is, de ott egész más, mert akármennyire világi állam Izrael, a szó jelentése, hogy I-ten harcosa, aki I-tenért küzd és ha egy államnak ez a neve, az akármennyire világi és polgári és demokratikus, nem magát tudja teljesen függetlenné tenni a vallástól.
A zsidó sem feltétlenül vallás, hanem népcsoport is. Úgy mint, ha valaki magyar, vagy német, vagy sorolhatnám.
A zsidó.com honlapon olvastam egy kérdést, hogy ki számít zsidónak (vallásilag), és ott Köves Slomó rabbi írta azt válaszában többek között, hogy sajnos Izrael Állam nem a vallási törvényeket veszi figyelembe, ha valakit zsidóvá "fogadnak". Gondolom egy rabbi már csak tudja ilyen kérdésekben, hogy miről beszél...
Az a gond, hogy sokan úgy "zsidóznak", hogy nem tesznek különbséget a faj és a vallás között, és nem egyértelmű, hogy akkor az illető most Grün Ábrahámra gondol, aki a Dohány utca 23. alatt lakik és minden nap megy a kóser konyhára ebédelni, szombaton meg a zsinagógába. Vagy arra az amerikai-izraeli, vagy akár magyar-izraeli cégtulajdonosra, akinek "csöpög a szakállán a disznózsír".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!