Szerintem soha, mert bár én már a Kádár-rendszer után születtem, sokat olvastam róla és azt a döntést vonom le, hogy sok mindenben jobb volt.
Horthy utáni nosztalgia is van, pedig nem sok ember maradt, aki akkoriban élt.
"Hogy lehetett még az esetleges éhendöglésnél is rosszabb? Akkor nem csak éhendögölhettek, hanem éhen is döglöttek? :D
Kár hogy nem érzed az iróniát.
De sebaj! Hamarosan eljön az az idő hogy a minimál közeliek sem a számlájukat nem tudják kifizetni sem a családot etetni. Na akkor lesz a furcsa világ, hiszen nem lesz mit veszteniük. Az az, képzelj el egy országot ahol a munkavállalók 25% simán éhezik és az utcára kerülés fenyegeti, de úgy általában az ország 40-45% ára ez a jellemző. Ez ugye már a kritikus tömeg akinek nincs mit vesztenie? Mi is következik ebből? Igen barátom, a roncs társadalom felháborodik. Csatlakozik hozzájuk azoknak a tábora akik billegnek de a tendencia alapján a lejtő végén vannak, az az a megtakarításuk 0 és éldöglődnek de nem élnek! Ez meg már bőven 50% felé emeli a nincs mit veszteni tábort. Egy országban ahol ennyire le van gatyásodva a társadalom és ennyi magas a kilátástalanok aránya hamar bekövetkezi a talpuk alatt fütyül a szél közel az akácfához esete. És ekkor jön el a vég és egyben egy új kor kezdete.
"Soha. Jelenleg az USA és Nyugat-Európa is egyre inkább ebbe az irányba halad."
Az jó jel, mi mindig árral szemben úszunk.
"És sok barom, megérti hogy a társadalom keretei szabnak 99% ban határt az egyén lehetőségének egy adott lokalitásban!"
A sok barom ezt sosem fogja megérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!