Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az hogy lehet hogy a demokráci...

Az hogy lehet hogy a demokrácia fellegvárában van és lehetséges faji nyilvántartás itt pedig hőbörögnek ha szóba hozzák?

Figyelt kérdés
2012. nov. 29. 23:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
36%

Tudsz bemásolni konkrétumot elről a "hőbörgésen" kivül?

És azért azt tegyük hozzá, hogy ott nem volt se egy több milliós népírtás, sem jelentősebb háború. Így azért más.

2012. nov. 29. 23:15
 2/11 A kérdező kommentje:
Tudsz mással érvelni a holocauston kívül?
2012. nov. 29. 23:18
 3/11 anonim ***** válasza:
65%
népirtás szinte mindenhol volt.
2012. nov. 29. 23:22
 4/11 anonim ***** válasza:

Szerintem azért,(is) mert az USA-ban jobban elfogadják a kisebbségeket, ezért könnyebben felvállalhatják azt.

Amúgy ezek a milliós számok folytonos viták tárgyát képezik, amibe én nem is mennék bele, a népírtás pedig arra az országra vonatkoztatva rossz érvelés.(Ku-klux klán stb.)

A kérdésre válaszolva, valamennyire mindkét oldal megérthető a témát illetően, de kompromisszumos megoldást, ha jól tudom, még nem találtak rá.

2012. nov. 29. 23:36
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

"És azért azt tegyük hozzá, hogy ott nem volt se egy több milliós népírtás, sem jelentősebb háború. Így azért más."

Végülis nem. Az Usa történelme úgy kezdődött, hogy az indiánok a bölényvadászat során menekülés közben tarkónlődözték magukat, majd peticiót küldtek az angol, a spanyol és a többi országok kormányához, melyben felszólították őket, hogy földjükre haladéktalanul települjenek be és alapítsanak ott államot, őket magukat pedig zárják rezervátumokba.

2012. nov. 30. 00:11
 6/11 anonim ***** válasza:
76%

Majd ezt követően lázadó afrikai négerek szállták meg az országot, fegyverrel kényszerítve a békés amerikaiakat, hogy őket haladéktalanul rabszolgaként alkalmazzák.

Szóval a történelem oktatás Magyarországon még valóban nem teljesen tökéletes, de azt sosem hittem volna, hogy egyszer eljön az a nap mikor épp az Usáról fogom azt olvasni, hogy ott még nem történt több milliós népirtás.

2012. nov. 30. 00:20
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem mindegy? Mo-n vagyunk, és itt ez a szokás, ez hozzá tartozik a magyar erkölcsi érzethez. Ennyi, nem amerikában vagyunk. Ilyen kérdést akkor tegyetek fel legközelebb, ha Mo-t Kis Amerikának keresztelték.
2012. nov. 30. 00:41
 8/11 mustafa33 ***** válasza:
100%
És magyart mennyit is irtottak ki a mindenféle felszabadítók? Mert az is hatjegyű szám, csak neve nincs.
2012. nov. 30. 02:40
 9/11 anonim ***** válasza:
Angliában is lehet valami nyilvántartás. Emlékszem mikor anno (2000 körül) egyetemre jelentkztem minden egyetem jelentkezési lapján volt olyan rublika hogy fehér vagyok vagy fekete vagy mi. Volt 6-7 lehetőség amiből választani lehetett (fehér, fekete, ázsiai, stb stb). Csak arra tudtam gondolni, hogy azért van mert statisztikát készítenek, hogy hány százalék fehér, fekete, stb jelentkezik, elvégzi stb.
2012. nov. 30. 07:07
 10/11 anonim ***** válasza:

Talán éppen azért van nyilvántartás, hogy a diszkriminációt megszüntessék.

Tudni akarják, hogy felveszik-e pl. egyetemre azokat, akik nem fehér bőrűek? Létezik pozitív diszkrimináció is!

2012. nov. 30. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!