Ki ma Magyarországon a királyi család? Ki a legközelebbi leszármazott aki él?
Azzal, hogy Habsburg Ottó meghalt nem tudom, ki lenne leginkább "jogos" a királyi trónra? Az a fiatalabb elég nyomi kopaszodó hercegecske? Albert talán? Vagy ki?
/napi politikai hülyeségek nem érdekelnek, köszi/
Mivel a Habsburgok fegyverrel szerezték meg a koronát, illetve regnálásuk alatt nem kevesebb, mint négyszer lettek megfosztva a tróntól, ezért az ő családjuk nem jogos egy esetleges királyi posztra Magyarországon.
Először meg kellene tekinteni, hogy az Árpádok oldalágainak hol élnek leszármazottjai. (Egyik még az 1700-as években is élt Franciaországban, ismereteim szerint.)
Ha nincs, akkor Szapolyai János, mint utolsó magyar király egyenesági leszármazottja lenne a jogos.
Ha ilyen nem él, akkor II. Rákóczi Ferenc leszármazottja, akit egységes akarattal Magyarország és Erdély fejedelmévé választottak.
Ha ilyen sem él, akkor kifogytunk a jelöltekből. Csak a kormányzók között lehetne válogatni: Kossuth, Horthy.
De kétségeim vannak afelől, hogy a leszármazottak méltóak lennének-e az összmagyarság jelképes megtestesítőinek.
A királykérdésben ez a legnagyobb ellenvetésem.
A magyarok nem alkalmasak már arra hogy királyságban éljenek , az osztrákok talán igen de a magyarok semmiképpen.
Túl sok, és túl hosszú ideig volt a kommunista agymosás , még az eredeti kultúrát a szovjet előttit sem sikerült visszaállítani , nemhogy a királyságot.
Én nemes származású vagyok , csak 1992 óta élek Magyarországon.
A szüleim és az ő szüleik külföldre menekültek mivel akkoriban nem volt szerencsés nemesnek lenni és birtokolni.
Viszont én nem lennék képes ezt az országot elvezetni.Nem tudnám ezt a népet megnevelni , nem a vagyok született vezéregyéniség vagy birkapásztor.
"Ez a Daka József csak kitalálta az Árpád-házi származást! Legfeljebb valamelyik ősanyjának lehetett köze az Árpád-házhoz."
Ennek ellenére te azt állítod, hogy nem Árpád házi leszármazott. Hát csöppet sem vagy fogyatékos valóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!