Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Más országokban is ilyen...

Más országokban is ilyen agresszívek az emberek, mint Magyarországon?

Figyelt kérdés

Szóval észrevételeim szerint Magyarországon a legtöbb ember imád belekötni a másikba, ha azt látja, hogy a másik ember valamit nem tud annyira vagy olyan jól, mint ő. Akkor már egyből egy célpontot lát maga előtt, akit megalázhat mások előtt és ez élvezetet nyújt számára. De úgy is szeretik az ilyen emberek megalázni a másikat, hogy csak kettesben vannak az áldozatukkal, mert akkor is imádják látni a másik szemében az elkeseredést és a feszültséget.

Ez szerintem irreális, vagy teljesen rendben van?

2012. nov. 20. 11:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
Sok a primitív, agyhalott barom. Én is agresszív vagyok. Ja és nálunk a szomszéd kertje lószarral teli.
2012. nov. 20. 11:58
 12/18 anonim ***** válasza:

Engem az csesz fel a legjobban hogy eléggé nagyra törő álmaim vannak amiket ha törik ha szakad akkor is meg fogok valósítani. Ha pedig valaki kérdezi hogy miket szeretnék csinálni akkor nem is az hogy kiröhögnek, hanem szinte szabályosan leb*sznak hogy hogy merészelem hogy ilyen álmaim/elképzeléseim legyenek a jövőre nézve. Pedig semmi ilyen világuralomra törő tervem nincs. (a számítástechnikában és az elektronikában szeretnék valamikor valami nagyot alkotni)

Persze én még vagyok akkora "barom" hogy szembe megyek az árral, és lesz*rom a többieket. De előbb utóbb meg fogja hozni a gyümölcsét.

2012. nov. 20. 12:44
 13/18 anonim ***** válasza:
Nem is az hogy agresszívak, hanem baromi rosszindulatúak. Mindig kell nekik egy "ellenség" akit utálni lehet, akár politikai nézete, akár vallása, akár nemi hovatartozása miatt, akár azért mert szegény, akár mert gazdag. És legtöbben úgy nézik, hogy ha nekik nincs meg valami, vagy nekik sz@r, akkor a másiknak se legyen jobb, és baromi irigyek tudnak lenni, plusz mindenben az ellenséget látják. Ezért tartunk ott ahol.
2012. nov. 20. 13:22
 14/18 anonim ***** válasza:
0%
Mi van mi mi mi mi mimi aha aha
2012. nov. 20. 13:28
 15/18 anonim ***** válasza:
0%
Magyar politikailag kérded mind ezt?
2012. nov. 20. 13:42
 16/18 anonim ***** válasza:

engem kirohogott a fel osztalyom par eve (a tanarokkal egyutt), amikor kerdezte az osztalyfonok, hogy ki hova es mire akar tovabbtanulni (en egyedul kulfoldon akkor meg..)

aztan azota idekint tanulok mostmar harmadik eve, ok meg bukdacsolnak a jo magyar oktatasi rendszerben :-)

ne torodj a buta emberekkel, engem folyamatosan probaltak osztani, mert nem utaltam a romanokat/szlovakokat/romakat csak azert, mert ok romanok/szlovakok/romak, nem hittem es hiszek a halalbuntetesben es tamogatom az abortuszt, emellett ateista is vagyok.

mindenhol vannak agressziv emberek, de nagyon sok mulik a csaladon, a kornyezeten. szerencsere az en csaladomban esszel vivtuk, vivjuk a csatakat, nem erovel; es ez az, amit sajnos sokan nem tudnak felfogni: hogy az esz tobbet szamit, mint az ero.

2012. nov. 20. 14:46
 17/18 anonim ***** válasza:

12-es vagyok

Na mivan, Na mivan, Na mivan, Na mivan, Na mivan, Na mivan, Na mivan, Na mivan, Na mivan, ? Kötekedel??? :D

A 16-os is jól körülírta azt amit mondani akartam.

A legjobb amit tehet az ember az ha szembe megy az árral. Lehet hogy nehéznek tűnik de ez a legjobb út.

Itt egy kis idézet. Ízlelgesd egy kicsit, rág át magad rajta. Remélem meg fogod érteni.

"A ti időtök is véges, szóval ne vesztegessétek arra, hogy valaki másnak az életét élitek. Ne essetek a dogmák csapdájába, ne hagyjátok, hogy mások gondolkodásmódja irányítsa az életeteket. Ne hagyjátok, hogy mások véleményének zaja elnyomja a saját belső hangotokat. És a legfontosabb: legyen meg a bátorságotok a szívetekre hallgatni és a megérzéseiteket követni. Ezek már tudják, mi akarsz lenni valójában. Minden egyéb másodlagos."

Ez az idézet Steve Jobs-tól származik. Nem egy nagy költői idézet, nincs is benne sok tanulság. Viszont kétségkívül igaz. Ő egy olyan ember volt aki szembe ment az árral, nagy ívben tett mindenki véleményére. Egy züllött amerikai fiatalember aki a kis garázs vállalkozását a világ egyik legnagyobb számítástechnikai cégévé tette.

2012. nov. 20. 15:34
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Én is ezt veszem észre, és nem, egyáltalán nincs ez rendben! Szerintem a magyar társadalom beteg. Igen, ki merem mondani, de ez nem egészséges társadalom. Itt tényleg mindenki mindenki ellen. Az a baj, hogy a szar gazdaság, az állandó kilátástalanság miatt mindenki úgy juthat előbbre, hogy tapos a másikon. Hiányzik a valódi közösségi szellem, az együttműködés. Például milyen jó is lenne ha mondjuk az emberek közös vállalkozásokat indítanának! (A Microsoft, a Ford, az IKEA, az Opel, vagy akármelyik nagy cég sem csak a semmiből jött össze, és nem egy ember munkájával! - Még ha ki is tudunk emelni egy jellemző nevet.) De itt ez nincs. Igaz, nem is lehet vállalkozni, mert az állam mindjárt annyit elvesz, hogy nincs nyereség. És akkor mit csinál? Amíg lehet, lehúzza a másikat, a társait, meglép a pénzzel, mert becsületesen az életben nem lesz gazdag, hiába vannak jó ötletei, és hiába motivált... Ez azért van így, mert a gazdaságpolitikánk is beteg. Inkább az ingyen élést, a társadalmon való élősködét támogatja, mint a szorgos munkát (nem a politikusokról van szó, saját környezetemből hány embert ismerek, akik gyakorlatilag abból élnek meg, hogy lehúzzák a szociális ellátó rendszert - és havi 100 ezer felett visznek haza!)

Amíg ez nem változik meg, addig az emberek szellemisége sem fog.

A rendszerváltáskor mondták, hogy idő kell a szellemiség változásához, de 22 év elég idő kellett volna, hogy legyen. De nem. Itt az a baj, hogy nem volt rendes gazdasági váltás, és csak egy torz kapitalizmust kaptunk, ahol a felemelkedni vágyóknak nem termett babér.

Még mindig nem lenne késő elkezdeni új fajta gazdaságpolitikát folytatni. A Fidesznek minden lehetőség megvolt rá 2010-ben. Még a társadalmi támogatottságot is megkapta hozzá. Ők ezt rendesen elszúrták, és maradt ugyanaz a szemlélet, ami a szorgalmas embereket bünteti, a lustákat jutalmazza.

Hidd el, hogy másképp gondolkoznának az emberek, ha lenne értelme annak, amit csinálnak, ha előre tudnának jutni kitartással, kemény munkával. De így?

2012. nov. 20. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!