Miért baj már lassan ha valakinek van önbizalma és nemcsak kesereg?
Nem baj. De sokaknak viszonylag kevés az ismeretük a mai egyre nehezebb körülmények között a boldoguláshoz. Ők - még ha kísérleteznek is - általában nem tudják legyőzni a nehézségeket. Az embernek (eltérő mértékben, de) szüksége van sikerélményre, ha semmiben nem kap, legalább a másik szapulásában lehessen eredményes. Ezt persze nem tudatosan teszik az emberek, de az a gyökere annak, hogy terjed a siránkozás, mások lebecsülése. Ki az önbizalom hiányának kompenzálásaként, ki túlzott és megalapozatlan önbizalma miatt.
Az egészséges önbizalommal rendelkező ember nem kesereg, és nem néz le másokat, hanem folyamatosan keresi a lehetőséget újabb és újabb célok megvalósításához. Ebből következően sajnálja az időt arra figyelni, vajon mások szapulják-e őt, főleg alaptalanul.
Abszolute igaz az a mondás, hogy " Sírva vigad a magyar" ... A magyarok realisták és saját élet tapasztalatuk dühüket akarják megosztani a másikkal, amikor arról beszélnek ne menjél úgyse sikerül ... Ezek az emberek kiábrándultak csalódtak az életben semmi pozitív hatás nem éri. A történelmi igazságtalanságokra még csak magyarázatot se kapunk, aztán a mai kor felelőtlen politikai döntései is, ezt a folyamatot gerjesztik. Így a társadalom egésze egyszerűen elfolytja érzéseit és viccként fogja fel, ha ebben a közegben valaki még elakar érni valamit ... Azt gondolom, ezen a reakción nem szabad meglepődni, ha valakinek mindenét ellopják első nap dühös lesz, de második nap már poént csinál belőle, traumát, így a legkönnyebb feldolgozni..
Hidd el büszkén néznek rád, ha még is sikerül elérni valamit az életben ..
Én is mozogtam olyan közegbe ahol egyszerűen besavanyodtam, leálltam és teljesen borúsan láttam a világot...
Ki kell törni ebből, mert megfolytja az embert!
Ismerős. Én is somogyi vagyok. Most tartottuk 5 éves általános osztálytalálkozónkat, és mindkét osztályfőnököm lehurrogott, mikor elmeséltem a terveimet - szezonokban dolgozni évente 8-9 hónapot Ausztriában-Németországban-Svájcban, és ezt pár évig csinálni, majd továbbnézni más országokba - , mert ilyenkor nekem tanulnom kéne, nem pedig beérni egy szakmával, és nagyon rosszul csinálom, és nincs igazam.
Az a baj, hogy manapság 10 emberből 2-nek van önbizalma. Maximum. Pedig csak úgy lehet szerintem érvényesülni. 10 problémás emberből pedig nagyjából 8 rákeni másra - például aktuálpolitikára - a gondjait.
Egyszerűbb másokat hibáztatniuk, az államtól várni a megváltást, mint változtatni a saját sorsukon. Azt hiszik, h boldogabbak/gazdagabbak lennének, ha nem lennének gazdag emberek, mert ők kilopják a pénzt.
De gazdagok nélkül nem épülne semmi, nem lennének beruházások, boltok, semmi.
"még a munkahelyen is lehet intelligens formában az ember érdekeit érvényesíteni és elmondani a véleményét."
Ööö, hány éves a kérdező? Hány munkahelye volt?
Amikor ország közepén 200 kilométeres körzetben nincs meló, az egyetlen nagy gyáregység meg úgy melóztat embereket, hogy napi 2-4 óra túlórát és hétvégi túlórát NEM fizeti, aki szabira vagy betegállományba megy kirúgja, akkor a t. kérdező ilyen közegben intelligensen miként képviselné saját vagy társai érdekeit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!