Milyen gazdasági programja lenne Bajnainak 2014-ben, ha nyerne? Főleg a sok "Bajnai-hívő" véleménye érdekelne.
18:49
ellenben viktorka már bizonyított az "emút 8 év" előtt hogy mennyire alkalmas, bajnai viszont még nem.
"Szavazzunk újra arra aki bebizonyította, hogy teljesen alkalmatlan arra amit csinál?"
Bajnaira tökre rá lehet húzni...
19:24
Ezt mindenkire lehetne mondani, de mégis jobban bízom Bajnaiban mint Viktorban. Ennyit még eddig senki nem hazudott, még Gyurcsány sem.
"Nekem abból nagyon az jön le, hogy a Bajnai fanok nem tudnak semmit érdemlegeset mondani, csak bíznak benne, hogy jó szakember, és tuti rendbe rakja a dolgokat. Óvatosan megjegyzem 2010 előtt ugyanígy voltunk egy Viktor nevezetű egyénnel is, aztán most meg lehet nézni magunkat..."
Bár nem vagyok "Bajnai fan" de erősen gondolkozok hogy a jelenlegi felhozatalból rá szavazok.
mert hatalmas csodát valóban nem művelt de egész normálisan rendbetette a dolgokat.
Értem ez alatt hogy:
- az árfolyam hamar stabilizálódott,
- a GDP nlassú növekedésre állt,(a fidesz 4-5%-os ígérete eleve hihetetlen volt míg az 1-1.5% reális volt)
- az államkötvények kamata lecsúszott amit az átlag magyar nem értékel de mérhetetlenűl többet számít mint az államadósság
- az IMF hitel jó része ment az MNB-nek amit nem is használt fel, ami meg az államé volt annak csak kis részét költötte el... és igazán nem panaszkodhat a fidesz mert Bajnai olyan megállapodást kötött amivel a fidesz simán elkölthette az IMF pénzt MOL meg más cégek vásárlására!!!
Amit én láttam tőle az az hogy nem ígérgetett 1 millió munkahelyet meg 2 hét alatt rendet, 2011-12-ben már 4-5%-os GDP növekedést, 4 év alatt 65%-ra csökkenő GDP adósságot stb
Amit tett az inkább a lassú de biztos növekedés volt.
2010-re az államháztartási hiányt 140 milliárd hilyán 3% alá vitte! Azóta a fidesz kb 1700 milliárddal növelte a beszedését és 2013-ra már majd 2000-el többet kell beszedniük hogy tartani tudják a 3%-ot mert akkora mértékű költekezést folytatnak(bizony, nem a hitelek miatt kell növelni a kiadásokat hanem a fidesz költekezése miatt).
Csak összehasonlításként:
az utolsó Bajnai kormánynak a kiadása 13.200 milliárd forint volt.
A fidesz 2012-es kiadási mérlegszáma 15.100 milliárd forint!
Én olcsóbb államot szeretnék amiben csökkennek az állami költekezések és csökkennek a cégek adói is és így én is többet viszek haza hó végén és a cégnek is több pénze marad! mert ha a cégnek nincs pénze akkor itt nem lesz munkahely az tuti!!! és ha én kevesebbet viszek haza akkor nem költök és a magyar vállalkozónak is kevesebb bevétele lesz! A fidesz ezért vitte bele Magyarországot egy ördögi spirálba!
Bajnaitól én "csak" azt várom amit 2009-2010-ben csinált és akkor már jobb volt mint a "nyócév" szoci kormányzás és a fidesz kormányzás!
18:29
"Bajnai nemzetközileg elismert, jó szakember. "
????? :))))
A gyurcsányi ámokfutásban ő is nyakig benne volt, ezt elfelejtitek?
19:32
"Bajnaitól én "csak" azt várom amit 2009-2010-ben csinált..."
Ne feledd, hogy Bajnai egyszerűen a szakadék szélénél félrerántotta a kormányt. Másrészt amit akkor megtett, azt annak a tudatában tehette, hogy a pártja esélytelen volt a 2010-es választások megnyerésére.
Kötve hinném, hogy az esetlegesen 2014-ben hatalomra jutó Bajnai ugyanazt megtehetné egy szélsőséges baloldali szociális demagógiára építő koalícióval a háta mögött, amit akkor megtehetett.
Kérdező!
Szerintem meg az egyszerű népnek nincs más választása most mint Bajnai, mert a jelenlegi kormány már ellehetetlenítette őket. Kiben bízhatnának? Végül is Bajnai nem azt mondja, hogy ő akar miniszterelnök lenni, de biztosan ő lenne ha nyerne az elképzelésük, de már azt sem tudom pontosan, hogy indulhat-e az utóbbi változtatások után az összefogás 2014 mozgalom.
Megoldják biztosan és majd hidd el, hogy az emberek többsége józanul fog dönteni.
"Ne feledd, hogy Bajnai egyszerűen a szakadék szélénél félrerántotta a kormányt. Másrészt amit akkor megtett, azt annak a tudatában tehette, hogy a pártja esélytelen volt a 2010-es választások megnyerésére.
Kötve hinném, hogy az esetlegesen 2014-ben hatalomra jutó Bajnai ugyanazt megtehetné egy szélsőséges baloldali szociális demagógiára építő koalícióval a háta mögött, amit akkor megtehetett."
1. Jó lenne ha 2014-ben arról beszélhetnénk hogy egy jól prosperáló országot mennyire más irányítani... :)
2. Mint ahogy előtte is írtam, óvatosan mondjuk meg most hogy mit tehet, mit mondhat és hogy mi lesz akkor a programja! Úgy érzem értek valamelyest a gazdasághoz és igyekeztem visszanézni, követni a pártok gazdaságpolitikáját és így sem mernék most következtetést levoni hogy 2014-ben mi lesz a helyzet!
Hisz ha jön egy brutál nemzetközi fellendülés akkor a fidesz MOST bármennyire is elrontja, AKKOR nélküle is jöhet elegendő fellendülés.
Nem mellesleg a fidesz teljes gazdaságpolitikája 2010-ben arra épült hogy vége a válságnak és lehet költekezni! Most is erre épül...
Szóval meglátjuk mi lesz akkor de óvatosan jósoljunk jövőt...
Adóemelés, segélyosztás, libabeszolgáltatási kötelezettség
az offshore cégeinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!