Mit gondoltok arról hogy bajnai visszatérése során az LMP-t és az MSZP-t is összeakarja fogni?
Bajnait én is támogattam, csak amikor elment, kénytelen voltam a Jobbik felé húzni.
Most az egyedüli probléma ezzel, hogy az MSZP idején sok korrupt ember volt a pártban, amiről még Gyurcsány is nyilatkozott (pl. az a 2 férfi és 1 nő akik közül valaki kiszivárogtatta az öszödi beszédet, vagy azok, akik a 2006-os választások során, első nap végkielégítést vettek fel, vagy pedig azok, akik valóban bünszervezetben vettek részt.)
Bár Mesterházy állítja hogy kitisztitotta a pártot, de még mindig nem igazán gondolom, hogy így lenne.
"Bajnait én is támogattam, csak amikor elment, kénytelen voltam a Jobbik felé húzni."
Ez aztán a Pál fordulat.
Az ellenzék megpróbál most összefogni, ez érthető. Hagyóékat is jól lapátra tették, a párt megújulás útján van több új arccal. Az LMP pedig teljesen új ugye. Mondjuk a Fidesz nagy elszámoltatása is csődöt mondott, nem találtak semmit csak vádaskodtak egy kicsit aztán az egész meghalt.
"Bajnait én is támogattam, csak amikor elment, kénytelen voltam a Jobbik felé húzni."
Ez már a Sci-Fi kategória :)
A FIDESZ olyan választási rendszert csinált, amiben a FIDESZ-t valószínűleg csak egy egységes baloldali blokk tudja legyőzni, aminek ráadásul a választás előtt kell felállnia és megegyeznie a jelöltekben, mert ugye most már nincs 2. forduló, nem lehet visszalépni a másik javára. A FIDESZ ezzel szándékosan bedobta a viszály almáját, mert ma a baloldal elég heterogén, még mindig az MSZP a legtámogatottabb erő, de komoly súlyt képviselnek azok is, akik elképzelhetetlennek tartják az együttműködést velük.
Ahhoz, hogy ez a valós vagy virtuális baloldali blokk összeálljon, nyilván kell egy miniszterelnök-jelölt, és erre látják sokan alkalmasnak és képesnek Bajnait. Hozzáteszem, hogy nem csak itthon de külföldön (USA) is. Majd meglátjuk, milyen irányba mozdulnak a dolgok. Lehet, hogy nem lesz semmilyen összefogás, és az MSZP egyedül is le tudja győzni a FIDESZ-t, mert az emberek majd olyan elemi erővel fordulnak szembe az Orbán-rendszerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!