Miért megint egy milliárdos képviseli a baloldalt és a szegényeket?
Egy tanár, orvos, vagy 8 általánost meg okj-t végzett ügyintéző szted a tökéletes ember egy ország írányítására? Akkor ott komoly bajok vannak. Egy országot ideális esetben olyannak kéne irányítani aki ért is hozzá. A politikához a közgazdasághoz stb. Jó persze a miniszterelnök csak kirakatmajomnak kell, ott vannak mögötte az emberek akik jobb esetben értenek ezekhez, de milyen gáz már amikor Brüsszelben egy egyeztetésről kijövet megkérdeznek orbántól valamit, habog rá valami értelmetlen dolgot, mert olyan szinten hülye, hogy ha nem adnak a szájába minden mondatot akkor nem tud egy értelmes mondatot elmondani.
Nem értem mostanában mire fel ez a nagy Bajnai-imádat. Pedig ő is MSZP-s volt anno, ő is megszavazta a megszorításokat, és miniszterelnöknek sem volt olyan jó.
Bajnai nem csökkentené a redisztribúciót, nem csökkentené az adóterheket, nem oldaná meg a cigánykérdést. Ő képtelen lenne erre.
"Nekem itt szavam nincs. Nem vagyok tagja a követek házának. De birtokos vagyok; és ha feláll oly intézet, mely a magyar nyelvet kifejtse, mely avval segítse elő honosainknak magyar neveltetését, jószágomnak egyévi jövedelmét föláldozom reá."
Széchenyi István
Bajnai ingatlanadója csak nagy értékű (ha jól emlékszem, 30M volt a határ) ingatlanokra vonatkozott volna. Pedig az ingatlanadót nagyon nincs értelme értékhatárokhoz kötni, mert az éppen értékhatár fölöttieket könnyen meg lehet oldani, hogy az értékhatár alá menjenek.
Ráadásul az egykulcsos adóval kieső adóbevételeket pont lehetne vele pótolni, és pont azoktól, akik a legjobban jártak az egykulcsos adóval. Aki meg nem bírná fizetni, az eladhatná/bérbe adhatná, és költözhetne albérletbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!