Miért mondják sokan azt, hogy a külföldiek azt sem tudják, hol van Magyarország?
Ha megnézitek,az angol Yahoo! Answers-ben rengeteg kérdés van Magyarországról és válaszolnak is rájuk!
Ráadásul vannak fent a Youtube-on olyan videók,ahol a külföldiek magyarul tanulhatnak és magyarul kommenteltek a külföldiek alá.(Olvastam egy egész érdekes magyar szöveget,de megértettem,mit akar mondani:) )
Román tv-ben láttam egy műsort anno. A kilencvenes évek végén a Londonban kolduló cigányokról(mert már akkor is ott voltak) mondták azt a többnyire fiatal járókelők,hogy ezek a romák a románok és Romániában élnek .Romániának a fővárosa Budapest ,de az is lehet ,hogy Bukarest.Míg végre 20.nak jött egy aki szerette a focit és pontosan tudott majdnem mindent.
Hol volt még akkor az uniós tagság. Na meg internet!
Bevallom én is sokáig összekevertem a 3 kicsi balti államot és fővárosaikat. Kb úgy lehetnek ők is velünk .
A nyugati oktatás nem annyira a lexikális tudásra hajt mint a kombinációs készség az intelligencia fejlesztésére.
Ha egy tanuló itt helytáll rendesen az iskolában ,akkor az Usá-ban ,vagy szinte bárhol nyugaton kitűnő eredményekre képes ,amennyiben megvan a kellő nyelvismerete is hozzá.
Nekem is rögtön az előbb linkelt videók jutottak eszembe.
A földrajz átlagban nem az erősségük.
Nem kitaláció hogy a tengerentúlon nem ismerik a kis országunkat, ez bizony így van
Mikor World of Warcraft-oztam akkor sok külföldi nem tudta hol van magyarország
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!