Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha egyesek szerint ez a...

Ha egyesek szerint ez a rendszer antidemokratikus, akkor kérdezem én, a 2006. okt.23. -ai események demokratikusak voltak? Ott virult a demokrácia, amikor embereket vertek, kínoztak, sőt volt aki megvakult?

Figyelt kérdés

Szerintem demokrácia van,ehhez semmi kétség sem férhet!

Minden párt demokrata! Ezt el kéne ismerni! Összefogás kéne már,de ehelyett megy a mocskolódás! Persze a Fidesz is ezt csinálta,csak annyi különbséggel,hogy nem diktátorozott!!!! Annyit diktátorozik a baloldal,hogy ez már elképesztő!!! Az ellenzék egy része kelti a gyűlöletet,és úgy viselkedik,mintha a rendszerváltásnál lennénk! Riogatnak,és Magyarország Miniszterelnökét állandóan támadják azzal,hogy antidemokratikus,de egyesek kimondják nyíltan,hogy egy diktátor! Szerintem ez már mindennek a teteje! Én nem értettem egyet Gyurcsánnyal,de nem neveztem diktátornak,pedig lehet lett volna rá némi okom.

Ha Orbánnál az diktatúra,hogy szűkíti az AB jogkörét,meg visszamenőlegesen hoz törvényeket,akkor az nem diktatúra,mikor emberek szemét lövik ki gumilövedékkel + egy országgyűlési képviselőt bántalmaznak???

Félreértés ne essék! El kell ítélni a randalírozókat,de egy rendőr nem léphet fel ilyen durván. És ami a legborzasztóbb,hogy ártatlan emberek,tüntető,megemlékezők is megsérültek. Volt olyan akinek kilőtték a szemét,és a fél szemére lát!Na melyik az antidemokratikusabb? Egy törvénymódosítás ,vagy az ha félni kell,ha az ember kimegy az utcára,mert a rendőrök még a végén összekeverik a randalírozókkal?????

2012. okt. 21. 21:26
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
18%
Az nem tetszett,hogy ott bezony teljesen ártatlan tüntetőlet is vertek.Volt pl.egy srác,csak ment egy magyar zászlóval a kezében.Erre ráugrott 3 rendőr és összerugdalták.
2012. okt. 21. 23:12
 22/48 A kérdező kommentje:

Na ezekről beszéltem!

Köszönöm! :)

2012. okt. 21. 23:22
 23/48 Komplikato ***** válasza:
82%
OFF: Mondjuk egyik hozzászólásról jutott eszembe, hogy pl. a székházhoz vidékről felrendelt, tömegoszlatásra ki nem képzett, hirtelen berántott rendőröket hoztak és utána bent hagyta őket a pácban a jól felszerelt "hazai" csapat a fenébe. Ott és akkor kellett volna a főkapitánynak lemondania vagy repülnie azonnal. Meg kb. akkor szolgálatban lévő tétlen rendőri vezetőknek. Csak hát nem megy ez a "következmények nélküli országban" sajnos. :( /OFF
2012. okt. 21. 23:23
 24/48 anonim ***** válasza:
100%
Nem kellene mindent előkotorni a múltból, és annak fényében megítélni a jelenlegi politikát, ezt most mindkét oldalra nézve értem. Akkor szokták ezt csinálni, amikor nem tudnak jobbat mondani. Néphülyítés az egész.
2012. okt. 21. 23:24
 25/48 anonim ***** válasza:
100%
Én akkor is most is örülök örültem volna amikor a rend őrei fellépnek a hulligánok ellen , nem a békés tüntetők a hulligánok ellen hangsúlyozom. Orbán hozzáállását (a mait!) ha összevetjük a 2006-os eseménnyel .. hát az akkor ezreket érintett , a mostani uralma meg egy egész országot és több évtizedre vagy évszázadra. Az oktrojált alkotmány mindig rosszul szokott elsülni, még szakmailag jó is lehetne- de ha a nép nem érzi magáénak és nem volt meg a nemzet jóváhagyása lelkében és papíron is, nos akkor konszenzus hiánya még inkább élezi a szakadékokat. Ezt azért nem olyan nehéz belátni.
2012. okt. 22. 00:35
 26/48 anonim ***** válasza:
84%

NEM a rendőrök terelték rá a békés tüntetőket a randalírozókra. Felszólították a gyűlés résztvevőit, hogy milyen útvonalon menjenek. Csak ezt a Révészhez hasonló ostobák nem vették figyelembe.

Amikor Orbán meghirdette a nagygyűlést, a rendőrség kérte, hogy ne az Astóriánál tartsa, mert balhé lehet belőle. Ő mégis ragaszkodott ehhez a helyszínhez. Kis rosszindulattal: talán akarta is ezt a balhét.

Érdekes, hogy nem sokkal később a Fidesz szervezett egy menetelést. A résztvevőket nem csak rendőrök biztosították, hanem a Fidesz saját emberei is. Miért nem tette meg ezt 23-án is?

A rendőri túlkapást nem védem, de a Fidesz sem volt ártatlan.

Ha ma lenne egy ilyen balhé, akkor Orbán keményebben lépne fel, mint az akkori rendőrség.

2012. okt. 22. 08:02
 27/48 anonim ***** válasza:
84%

Nagyon jó kérdést tett fel tegnap este a kérdező, csak én egy kicsit átalakítom: Mi lenne, ha Orbán alatt történne hasonló? Tudod mi lenne? Már csírájában, azaz a Kossuth téri táborozásnál elfojtanák, szétszórnák az egészet, és sokkal durvábban és határozottabban vernék le a lázadókat. És még csak nem is nagyon lehetne ezt kifogásolni jogállami szempontból, mert minden államot, fennálló rezsimet megillet a rendfenntartás és a saját hatalma fenntartásának joga.

Az is nagyon figyelemre méltó, amit a 26-os feszeget. Én határozottan kijelentem, hogy a "rendőrterror" áldozatai nagyrészt Orbán áldozatai. Az események menetéből Napnál világosabban látszik, hogy ő rendezte meg okt. 23-án azt a provokációt, amiből ő látványosan elmenekült egy páncélautóval. De arra jó volt a dolog, hogy a FIDESZ-Jobbik teremtett magának egy szép mártírmítoszt szemkilövetéssel és hasonlókkal.

A szemkilövetésről meg csak annyit, hogy egy ilyen tömegben, gumilövedék használatánál nagy távolságból nem lehet centiméterre célozni. Morvai Krisztina ezt már úgy adta elő az EU parlamentben, hogy az utcán lőtték az embereket.

2012. okt. 22. 08:20
 28/48 anonim ***** válasza:
82%
A két utolsó válaszoló megelőzött! Ők látják szerintem is a legjobban a történteket! Azóta, az Amerikai képviselet levelezéséből ezek már nem feltételezéseknek minősíthetők, hanem tényként kezelhetők!Orbánt kérték, hogy ne ott rendezzék meg a gyűlésüket, mert a két közeli rendezvény veszélyt jelent! De ez volt a cél, és erre voltak a húzó emberek szervezve, hogy a rendőröket tereljék, rávezessék a "békés" tüntetőkre! Én is ott voltam, de halva, látva hogy balhé lesz, időben otthagytam a helyszínt, és nem lőtték ki a szemem!Én egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy aki ott maradt az mind ártatlan sétáló volt, mint Máriusz tesó, aki amúgy is a"higgadt" megfontolt politikusok egyike! Nem tudom a kérdező is feltette volna - e kérdését, ha mondjuk az ő autója is porrá éget volna a "békésen" vonulgató tömeg jóvoltából? Nem az ellenkezője lenne most a véleménye? (Szokták mondani, hogy a kibicnek semmi sem drága!)Igen is, abban a helyzetben, ha finomkodtak volna, még több rendőr végezhette volna kórházban! A demokrácia nem azt jelenti, hogy büntetlenül lehet más javait törni- zúzni! /ezért van a rendőrség, hogy ezt megakadályozza. / -és kérdező! ha az ember kimegy az utcára, nem kell annak félni, hogy összekeverik a randalírozókkal, ha a rendőri felszólításnak eleget tesznek, és el haggyák a veszélyes helyet. Ha ezután mégis megvernék, talán jogos, mert aki ott maradt, arról joggal feltételezhető, hogy már nem békés sétálgató! / Na, ezután mond, hogy nem jogos a rendőri fellépés!/
2012. okt. 22. 10:14
 29/48 A kérdező kommentje:

Én szerintem,ha bármelyik kommentelővel történt volna ilyen,akkor nem így vélekedne!!!

A felvételek megvannak! A felvételen 2 dolgot látni!

Huligánok balhéznak,rendőrök meg bántalmaznak!

Meg lehet nézni a felvételeket,meg vannak!

Úgy látszik egy mondatra senki sem válaszol...

Mivel magyarázzátok azt,hogy egy ember feküdt a földön,könyörgött,hogy ne bántsák,és 6-7 rendőr agyba főbe rugdosta?!!?? Ez is jogos rendőri eljárás???? Végén már úgy lesz átírva a történelem,hogy a rendőrök egy szentek voltak...!

MAGA HORN GÁBOR IS ELISMERTE,HOGY A RENDŐRÖK BÁNTALMAZTAK EMBEREKET!!!! Most már a baloldal is elismeri ezt!

És nem kell állandóan a kukagyújtogatókra fogni,mert nem mindenki kukákat meg autókat gyújtogatott,ne általánosítsunk! Nagyon szeretik ezt hangoztatni egyesek!

HÁT EGY KEDVES HOZZÁSZÓLÓ IS ÍRTA,HOGY CSAK ZÁSZLÓT VITT A KEZÉBEN,ÉS A RENDŐRÖK RÁTÁMADTAK! És vajon miért nem volt azonosító a rendőrökön??? Csak nem azért,hogy később ne lehessen őket beazonosítani???

2012. okt. 22. 10:36
 30/48 A kérdező kommentje:

,,Az nem tetszett,hogy ott bezony teljesen ártatlan tüntetőlet is vertek.Volt pl.egy srác,csak ment egy magyar zászlóval a kezében.Erre ráugrott 3 rendőr és összerugdalták.,,

A kedves kommentelő is kitalálta????? Ez is jogos fellépés?

Nekem is kint volt egy ismerősöm a családdal,igaz elhúztak onnan,de kaptak egy kis gázt,és látták,hogy a rendőrök terrorizáltak embereket. Személyesen mesélte el,igaz a balhésokat is elmondta...Szal itt a HULIGÁNOK IS,MEG A RENDŐRÖK IS HIBÁSAK!!!!!!!

2012. okt. 22. 10:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!