Támogatnád általános iskolába 1 év és középiskolába 2 év latintanulás bevezetését?
Igen, ez így van. Engem is meglepett kezdetben, hogy ókori latin alapján nem lehet megérteni egy oklevelet, mert az inkább a mai újlatin nyelvekre hasonlít.
Az meg nem tudom honnan származó legenda, hogy a latin segít bármelyik mai nyelv megtanulásában. Ez sem igaz. Szóval választhatóként legyen latin, de egyébként felesleges vele erőlködni.
Inkább élő nyelveket, pszichológiát, gazdasági ismereteket.
De leginkább tanulni kellene megtanulni. Ez az, amit ma egyáltalán meg sem próbálnak.
"Az meg nem tudom honnan származó legenda, hogy a latin segít bármelyik mai nyelv megtanulásában. Ez sem igaz."
Nálam ez személyes tapasztalat, de biztos mindenki másképp tanul nyelvet.
Hogy objektív is legyek:
Az újlatin nyelvek rendhagyó igéi pl. gyakran nem is annyira rendhagyók:P
A latin eredetű szavakról az egyes nyelvekben nem beszélve.
nem.
1-2 év latinból kín.
vagy legalább 8 vagy semmi, ez a jó célra vezetõ.
A latin eredetű szavak az általános műveltséghez tartoznak.
De annyi erőlködéssel, amennyiből latinul meg lehet tanulni, meg lehet tanul legalább 2 újlatin nyelvet.
Biztos van olyan rendhagyó ige, ami gondot jelent, de legalábbis az olaszban nem jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!