Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád általános iskolába...

Támogatnád általános iskolába 1 év és középiskolába 2 év latintanulás bevezetését?

Figyelt kérdés

2012. okt. 14. 14:50
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
83%
Én 4 évig tanultam németet és csak annyit tudok hogy ja meg nein. 3 év latin még kevesebb.
2012. okt. 14. 15:06
 12/38 anonim ***** válasza:
76%

Nézd, miután az átlag magyarnak problémái vannak a szövegértéssel, ha rosszul vagy az utcán, akkor nem biztos, hogy tudnának segíteni, nem nagyon beszélnek olyan nyelveket, hogy a multik rohanva jöjjenek a képzett munkaerő miatt ide, ezért azt mondom, hogy NEM.

Kezdjük ott, hogy alap pénzügyi ismereteket oktassanak (nem veszünk fel hitelt a csak egy kicsi hiányzik pénzintézettől), elsősegélyt, szövegértést és idegen nyelvet. Majd ha ez megy, akkor beszélhetünk latinról.

2012. okt. 14. 15:07
 13/38 anonim ***** válasza:
73%
A magyar oktatás legnagyobb problémája, hogy semmiféle gyakorlati tudást nem kap a gyerek, és ez főleg a nyelvoktatásnál szembetűnő. Erre te azt akarod, hogy egy rég halott nyelvet tanítsanak be? Hmm, csak nem Hervadt Rózsa közvéleménykutat a GYK-n személyesen?
2012. okt. 14. 15:11
 14/38 anonim ***** válasza:
49%
Ennyi erővel cigányul is tanulhatnának.
2012. okt. 14. 15:19
 15/38 anonim ***** válasza:
64%

ma 15:11

A Vatikán-ban még a latin a hivatalos nyelv, szóval nem halt ki. :P

2012. okt. 14. 15:21
 16/38 anonim ***** válasza:
49%
Persze, hogy támogatnám. Az EU hivatalos nyelvévé kéne tenni, de sajna barbárok uralják szegény kontinensünket. Aki nem tud latinul, az nem ember, hanem valami alcsacsonyabb szerveződésű létforma. Itt a GYak-on csak olyan emberek vannak, akik a műveltségüket három Wikipédia szócikk elolvasásával szerezték, na ők persze, hogy ellenzik a kultúra minden formáját.
2012. okt. 14. 15:24
 17/38 anonim ***** válasza:
100%
A Vatikán nyelve is az olasz, nem a latin.
2012. okt. 14. 15:25
 18/38 Dick Esmen ***** válasza:
55%
Nem.
2012. okt. 14. 15:30
 19/38 A kérdező kommentje:
Azért tettem fel a kérdést mert pl. Németországban a mai napig szokás latinul vagy ógörögül tanulni általános és középiskolákban, de ezeket a halott nyelveket nem úgy tanítják, hogy beszélgetni tudja rajtuk, mint az angolt, oroszt stb. hanem úgy, mint afféle kódrendszert amivel el lehet olvasni az ókori, középkori műveket eredetiben, ezért sokkal gyorsabban lehet haladni.
2012. okt. 14. 16:42
 20/38 anonim ***** válasza:
38%

Én jónak számító középiskolába jártam, jelenleg több egyetemi szakot végzek, és két középiskolai tantárgyamnak vettem eddig bármiféle hasznát: latin szakkör, ógörög szakkör.

Az összes tudomány (kivételek talán a nagyon "újak" pl. pszichológia, de az is határeset) szakszókincse erre a két nyelvre épül, bármely európai nyelvet (még szláv nyelveket is) sokkal könnyebb úgy tanulni, hogy tud az ember latinul, mivel a magyarban is sok a latin jövevényszó a közéletben is, tudatosabb választó is lesz stb.

Restituált kiejtéssel még jól is hangzik:)

2012. okt. 14. 17:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!