Kezdőoldal » Politika » Hadsereg, hadvezetés » Katona szeretnék lenni de nem...

Xyu kérdése:

Katona szeretnék lenni de nem olyan iskolába mentem (középiskolába) nem szeretnék átmenni mert nem engedik szüleim de ha elvégeztem akkor hova kell mennem hogy katona lehessek?

Figyelt kérdés
16/f szakmunkás iskolába vagyok,Pécsett
2011. júl. 18. 12:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Tedd le szakmunkás suli után az érettségit, utána egy francia nyelvvizsgát. Ha ezek meg vannak, akkor jelentkezhetsz a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemre.

Ott az egyetemen belül (ha már felvettek persze), pedig szakosodhatsz sok mindenre.

2011. júl. 18. 12:21
 2/13 anonim ***** válasza:

Igaza van az előttem szólónak. Ez lenne a legjobb.

Bár nem hiszem, hogy a kérdező tisztnek akar tanulni. Ha csak sima katona akarsz lenni, akkor suli után elmész önkéntesnek.

2011. júl. 18. 12:24
 3/13 anonim ***** válasza:
így van, önkéntesnek is mehetsz, vagy ..és most ne szóljatok le... ha erős pályát akarsz, akkor mehetsz a francia légióba is. nekem van kint 2 ismerősöm, és ők nagyon jól elvannak. pénzt is keresnek, vannak eltávjaik is ahogy kell, abszolút nem idegbeteg emberek közt vannak, mert erős pszichológia teszt van bejutáshoz, persze ott vele jár, hogy éles bevetésekre kell menned.
2011. júl. 18. 12:33
 4/13 anonim ***** válasza:

Nem is nagyon mehettél volna katonai középsuliba. Győrben volt egy híresebb, de azt már bezárták egy pár éve, most pedig Debrecenben van 2 suli, ahol van katonai alapismeretek óra. A honvédelmi miniszter szerint nincs ilyen középiskola, mondta ezt Debrecenben, mikor pont ott van 2...

Egyébként pedig elmehetsz a tisztképzőre, amit még most Zrínyinek hívnak, vagy pedig elmehetsz szerződéses katonának, ekkor egy toborzóirodában kell majd jelentkezned.

2011. júl. 18. 12:45
 5/13 anonim ***** válasza:

De mehetsz tiszthelyettesnek.Ott lehetsz hivatásos.

Nem tudom te merre laksz de az én környékemen legközelebb Szentendrén van tiszthelyettes.Egyébként én a Zrínyire akarok majd menni.

Egyébként az idegenlégió tényleg nem rossz ötlet.Kemény az igaz meg nem is veszélytelen de 15 év után jó kis összeget lehet ott keresni.Akkor már nyugdíjba mehetsz.Csak annyi a veszélye hogy simán elvisznek afrikába a lázadók ellen.

2011. júl. 18. 12:59
 6/13 A kérdező kommentje:
Pécsen lakok,egyetem és éretségi nélkül nem megoldható a katonaság?(idegenlégión kívül.
2011. júl. 18. 13:44
 7/13 anonim ***** válasza:
"vagy pedig elmehetsz szerződéses katonának, ekkor egy toborzóirodában kell majd jelentkezned."
2011. júl. 18. 13:49
 8/13 anonim ***** válasza:
Miért kell franciául tudni? (az első kommentre reagálok)
2011. júl. 18. 14:28
 9/13 anonim ***** válasza:
Ahhoz, hogy felvegyenek a Zrínyibe, oda kell alapfokú francia nyelvvizsga. (Legalább is mikor haverom jelentkezett 2 évvel ezelőtt akkor kellett)
2011. júl. 18. 14:58
 10/13 anonim ***** válasza:
Figyu akár még most is át is iratkozhatsz valamilyen szakközépbe és ha keményen tanulsz lerakod ott az érettségit. Szerintem ez lenne a legjobb ötlet mert szakmunkás után még tanulni négy évig az érettségiig.. az elég sok idő lenne szerintem. Nekem is úgy volt hogy gimi harmadikba jött át az osztályunkba egy srác szakmunkás suliból csak azért mert rendőr szeretne lenni és tudta hogy csak érettségivel veszik fel. Idén érettségiztünk és sikerült neki is bejutni a rendészeti suliba. Igaz nem katonai suli de szerintem hasonló a Ti helyzetetek. Érettségi után meg mehetsz a Zrínyibe tisztnek vagy a Kinizsi Pál tiszthelyettesi suliba. Gondold meg. Sok sikert Neked!
2011. júl. 18. 16:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!