Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor lesz vége ennek a...

Mikor lesz vége ennek a csóróságnak?

Figyelt kérdés

Mikor lesz vége ennek a csóróságnak?

Az emberek egyre jobban el vannak adósodva.

A "fizetések" kalap *zart nem érnek...mert a rezsit épphogy ki tudod fizetni vagy nagyon nehezen néha csak úgy hogy számolod a filléreket hogy mit vonj meg még magadtól.

Utána meg mindig kitalálnak valami hülyeséget,múltkor pl.hogy akinek nincs érvényesített vízórája, az fizessen plusz 15.000.- Ft-ot havonta közös költségbe. Csak épp egy vízóra csere is 20.000.- Ft.

Nyaralás azt átlag magyar számára ismeretlen fogalom.

Ruhát nem is tudom mikor vettem utoljára,a régi cuccaimat varrogatom.

8 órába dolgozok de a munkahelyen egyre több hülye indok miatt vonogatják a bérünket.

A főnökök meg széttárják a kezüket:ha nem tetszik el lehet innen menni úgyis akad vagy 700 ember aki megcsinálja ezt a munkát.

Persze ha van munkahely....

A fizetések egyre kevesebbet érnek az árak viszont egyre nőnek.

Kíváncsi vagyok arra a tündérmesére amit Matolcsy mondott 2013-ra,mondjuk az tényleg mese lesz.

A másik ami egyre furcsább nekem hogy nagy a szegénység de mégis rengeteg vadiúj BMW-t,AUDIT látni az utakon?

Mégis honnan van rá pénz?

Szóval az lenne a kérdésem hogy mikor fogunk normálisan élni,amikor majd nem kellesz azon aggódni hogy miből fizessük a csekkeket?

Még valami légyszi írjátok le hogy ti hogyan éltek,mire telik stb..

2012. okt. 13. 19:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A csóróságnak akkor és azoknál lesz vége, amikor és akik tesznek ellene. Az állam, a társadalom nem díjazza a siránkozást, kizárólag az értelmes munkát. És a felelős gondolkodást.

Hol a pénz? Pénz annyi van, amennyit az emberek összedobnak adóban, járulékban. Ha sokan elcsalják az adót, akkor kevesebb van. Ha ebből a kevésből még lopnak is, még kevesebb. Ha pedig a kevéshez képest valami pazarlóan, fölöslegesen működik, akkor tényleg kezd az a látszat lenni, mintha nem lenne. Tehát jól szervezett, hatékony munka, semmi csalás, akit rajtakapnak, jutalma a dupla jóvátétel alul és felül, és rögtön kiderül, megvan az a pénz.

2012. okt. 14. 11:14
 12/13 anonim ***** válasza:
Na jó, de pénznek mindenképp kell lenni valahol. Ha pl valaki elcsalja az adót, akkor nála marad, ami más formában jelenik meg, pl fogyasztás, vásárlás. vagy megtakarítás, de állítolag ebben is az utolsók vagyunk. A pénz mindenképp ott van valahol, vagy az államnál, vagy az embereknél, nem "párolog el". A pénz mennyisége állandó ugymond, csak "kering" a gazdaságban. Megkapja az ember a fizetését, kifizteti az adót (államnak), fogyaszt (állam+vállalkozások) a vállalkozó kifizetik a saját embereiket, plusz az adókat és igy tovább aztán ujraelosztás történik. De ha ebből a körből kikerül a pénz akkor hova kerül?
2012. okt. 14. 12:03
 13/13 A kérdező kommentje:

Hol a pénz?

Pl olyan emberek zsebében akik még a süllyedő cégekből is pumpálják ki a pénzt,lásd BKV.

Vagy ott van Schmidt aki azt mondta hogy ami jár az jár.

A munkás meg szívjon.

A bérletem egy ideig kedvezményes volt mert apám a közlekedésnél dolgozik de elvették ilyen-olyan dolgok miatt.

Persze az igazgatóknak és a helyetteseknek vettek 6 vadiúj Audit.

Ilyenekre mindig van pénz.

2012. okt. 14. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!