Miért vannak az MSZP-sek ilyen sokan a GYK-en?
Nekem úgy tűnik az oldal látogatóinak 55-60 százaléka baloldali és 20-25 százaléka pedig Jobbik szimpatizáns.
A fideszesek nem szeretnek hozzászólni itt sem, de más oldalakon sem.
A közvéleménykutatások szerint a lakosságnak csak 17%-a támogatja az MSZP-t. Akkor ezen az oldalon miért vannak ennyire felülreprezentálva?
"A közvéleménykutatások szerint a lakosságnak csak 17%-a támogatja az MSZP-t. Akkor ezen az oldalon miért vannak ennyire felülreprezentálva?"
Általános, hogy a kisebbségben lévő politikai csoportosulások a leghangosabbak, ezzel kompenzálva méretbeli hátrányukat. Akik többségben vannak, azoknak nincs szükségük látványos figyelemfelkeltő akciókra. A legkisebb kutya ugat a leghangosabban.
"Akkor kire fog szavazni a sok baloldali elégedetlen ember, ha nem az MSZP-re?"
Ez marha jó kérdés, de engem sokkal jobban érdekel, hogy a kiábrándult jobboldaliak és azok akik többségben vannak és egyik halmazba SEM tartoznak, azok kire fognak szavazni?
Én jobboldalinak tartom magam (a szó gazdasági értelmében), és még talán az MSZP a legpiacpártibb a mostani parlamenti pártok közül. Ha a Bajnai vonalat erősítik (nem a Mesterhází félét) akkor szerintem rájuk fogok szavazni.
Egyébként a választ korábban leírták:
- a fórumon sokszor az elégedetlenek vannak többségben,
- az internethasználók között az MSZP, LMP és a Jobbik felülreprezentálta Fideszhez képest.
"akkor kire fog szavazni a sok baloldali"?
Én is annak hittem magam, de mivel ott nincs választás, marad a jobboldal.
Nem kell az "oldalszemlélettel" vakon szavazni, ha nincs értelmes párt.
Ha Fidesz ellenes valaki és egy kisebbséget sem akar letörölni a föld színéről, az még nem jelenti azt hogy szoci, de még azt sem hogy baloldali egyáltalán.
És akár tetszik akár nem többen vannak a Fidesz ellen mint mellett, a nagy népnemzeti összeborulásról már nem lehet szónokolni.
1998 óta a FIDESZ szimpatizánsa voltam, viszont jelenleg nem szavaznék a fideszre. Aggódtam a 2010-es OGY váalsztások előtt is, mert nem láttam azt, hogy lenne programjuk, de úgy gondoltam, hogy a 2/3-os felhatalmazással végre meg mernek hozni olyan törvényeket, amelyekre eddig nem volt lehetőség, vagy a jogalkotók nem mertek hozzányúlni.
Ehhez képest a 2/3-ot arra használták fel, hogy bebiztosítsák a hatalmukat, és továbbörökítsék a hibás gazdaságpolitikájukat.
Jelenleg Bajnai leendő pártjára/jelölő szervezetére szavaznék, valószínűleg ez a Milla lesz, vagy valamilyen ellenzéki összefogás...
És a miértje pusztán az, hogy közgazdász vagyok, és látom, hogy hogyan teszi tönkre az országot egy tekintélyelvű jogász, aki semmit nem ért a gazdaság alapvető folyamataiból. Azért, mert elegem van már a felesleges kakaskodásokból, csatározásokból, a kettős beszédből, a kiszámíthatatlanságból...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!