Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha szavazást indítanának,...

Ha szavazást indítanának, hogy van-e Mo-n cigánybűnözés, mire szavaznál: Nem vagy Nincs?

Figyelt kérdés
kb így képzelem el, ahogy a Napló közvélemény kutatást tart..
2009. aug. 3. 10:39
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
9%

"Ha szavazást indítanának, hogy van-e Mo-n magyarbűnözés, mire szavaznál: Nem vagy Nincs?"

Ausztria, kirakatok lévő táblák szövege:

"Magyar, ne lopj".

Miről is beszélünk???

2009. aug. 3. 12:17
 12/32 anonim ***** válasza:
61%

"Ausztria, kirakatok lévő táblák szövege:

"Magyar, ne lopj". "

Én még nem láttam ilyen táblát a Mariahilferstrassén.

Mindenesetre nem a fehérbőrű magyar embereknek írták ki ezt az üzenetet(ha írtak is ki ilyet)hanem a Magyarországról származó cigányoknak,akik lopni mennek csak ki.

Ennyit erről te magyargyűlölő SZDSZ-es f.szkalap.!

Takarodj vissza Izraelbe!

2009. aug. 3. 14:05
 13/32 anonim ***** válasza:
86%
Van cigánybűnözés, és nem értem mi ez a nagy cirkusz ezen szó miatt. Nagyon sokáig a kriminalisztikában is külön fejezetként tanították a cigánybűnözést, és annak felismerhetőségét. Ma is sok olyan bűncselekmény van, amelyet ha már meghallasz, tudod, hogy 99%-ban cigányok követték el, és ezt mindenki tudja, a rendőr is, szóval szerintem igenis helye lenne, hogy az elkövetők etnikai hovatartozását is nyilvántartsák. Nem azért mert most ez hűde nagyon cigány ellenes dolog, és ezen élvezkedek, hanem mert bizonyos bűntényekben sokat segítene a nyomozásban.
2009. aug. 3. 16:06
 14/32 anonim ***** válasza:
26%
És amikor cigányokat gyilkolnak sorozatban, az milyen bűnözés?
2009. aug. 3. 17:17
 15/32 anonim ***** válasza:
67%

A kérdés feltevése nem jó szerintem.

Egyszerűen nem lehet a Benes dekrétumhoz hasonlóan kollektív bűnösöknek ki kiáltani egyetlen népcsoportot sem.

Igazad van ha azt mondod hogy a cigányok erősen túlnyomó többsége bűnöző! De akadnak kivételek is.

Ha helyesen akarnám feltenni a kérdést akkor így kérdeznék:

Vannak e a cigányokra jellemző bűnözési típusok?

Ebben az esetben IGEN .

2009. aug. 3. 18:02
 16/32 A kérdező kommentje:

18:02

szerintem pedig helyesen van kiírva: nem az volt a kérdés,hogy minden cigány bűnöző-e, hanem hogy van e cigánybűzözés.. nem ugyanaz..

2009. aug. 3. 18:40
 17/32 anonim ***** válasza:
46%
Én már azt se értem, miért olyan fontos ez a kérdés. Ha akarom van cigánybűnözés, ha akarom nincs. Minden csak definíció kérdése. Mi van az első estben, és mi van a másodikban? Túl kéne már lépni ezeken az örökös fogalmi vitákon, és azt kéne megnézni, hogy mi miért van, és ami nem jól van, azt hogy lehetne megváltoztatni. Az mondjuk egy értelmes kérdés lehet, hogy ez az etnikum miért felülreprezentált a börtönökben. De hogy van-e cigánybűnözés? Ez nekem kb. annyira értelmes kérdés, mint hogy a veréb hasznos madár-e vagy káros. Lehet ezen nagyokat vitatkozni, de minek?
2009. aug. 3. 18:58
 18/32 anonim ***** válasza:
46%

Ez a válasz 0%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 58%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 12:17

Gratulálok, ez legyen az életed értelme :D

Ez egyébként 20 évvel ezelőtt volt, és ezek nagy többségét cigányok követték el.. csak hát ugye magyarul beszéltek. Szóval mivel is érvelsz? :)

Amúgy meg aki nem inge nem veszi magára.

2009. aug. 3. 19:18
 19/32 anonim ***** válasza:
65%

A cigányokra jellemző bűnözés egy sajátos minden intelektualitást nélkülöző bűnözési forma.

Nem lehet csak úgy megoldani vagy feloldani ezt a helyzetet hogy csak a büntetési tételeket toljuk ki mondjuk a csonkolásig. Én magyar vagyok de ha a gyerekemnek nem tudnék enni adni én is bűnöznék, és ha az értelmi képességem nem tenné lehetővé csak a primitív formákat akkor attól sem riadnék el.

Nem védeni akarom őket mert túlnyomó esetben lenne lehetősége másként élni. De mi magyarok a vezetőink akiket mi hatalmaztunk fel hogy vezessenek idézték elő ezt a helyzetet. Meg kell oldani, közösen és nem értettelen gyűlölködéssel még ha igazunk is van.

Sajnos ők ( a nagy többségük) nem képesek ekkora szellemi

teljesítményre ezért ha tetszik ha nem nekünk kell megoldani. Van rálehetőség de az már egy másik a gazdasági élettel és az Eu val kapcsolatos fejtegetés lenne.

2009. aug. 3. 19:32
 20/32 anonim ***** válasza:
37%

Fügyi!!!

Lehet hogy nem az van direktbe kiírva !

De ha értelmezed a kifejezést akkor egy általánosítás csapdájába esel, aminek a lényege vagy jelentése hogy létezik e olyan bűnözés ami a cigányokra (etnikumra) mint kivétel nélküli esetre vonatkozik.

Ez így nem igaz.

2009. aug. 3. 19:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!