Visszatérhet még valaha Magyarországra a kommunizmus? Olyasmi formában, mint a Kádár-rendszer vagy akár szigorúbban, mint pl. a volt NDK?
Emlékszem amikor Weimárban voltam az NDK-s időszak alatt,
egy rémálom volt.Amúgy ez az oldal nagy fos, lepontoznak
mert a saját szememmel láttam a csoró NDK-t.
Gratulálok!Engem ilyen trükkös kis tehetségtelenek nem
tudnak megvezetni.
21:40
"Az utóbbi 30 évben bebizonyosodott, hogy a kapitalizmus működésképtelen. "
LOL. Az utóbbi 30 évben bebizonyosodott, hogy a szocializmus működésképtelen (talán nem véletlenül bukott meg), a kapitalizmusnak pedig nincs semmiféle alternatívája. Pont.
Most attól függetlenül, hogy melyik milyen, jobb, vagy nem, a kérdés arra a részére, hogy olyan, mint amilyen a Kádár-rendszerben volt (vagy szigorúbban) lehet-e még Magyarországon, hát egyértelműen nem lehet válaszolni. Nézd meg a mostani kormány egyes lépéseit! A viselkedésüket, a stílusukat a parlamentben! Nagyon, kísértetiesen emlékeztet valamire! Valamint az állami befolyás és ellenőrzés növelése, az ellenfelek ellehetetlenítésére tett lépések, a szinte koncepciós jellegű vádaskodások, a "nép" szervezett, és tervezett manipulálása, a szimbolizmus, a demagógia, a folytonosan valami ellen vívott harc, a "mi" és az "ők" állandó konfliktusba helyezése, a "nép" által elérhető hírforrások (TV, újságok) megzabolázása, lebutítása, ez mind-mind emlékeztet valamire!
Akinek nem tetszik, hülyézzen le, de ezek egytől-egyik megtapasztalható jelenségek az elmúlt 2 évből!
Nem. És hogy miért nem?:
"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba."
hogy a nemzetben van a hiba.
És ha tankokkal "ülnek a nép nyakán"?Meg jópár seggnyalóval?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!