Mégis milyen rendszert akarnak bevezetni az olyanok, akik mind a kapitalizmust, mind a kommunizmust bírálják és magukat szélsőjobboldalinak, radikális jobboldalinak vagy harmadik utasnak tituálják (pl. a Jobbik)?
Mondjuk erre én is kiváncsi lennék!
Bár remélem nem csak lőzungokat hallunk a lényeges kérdésekben konkrétumokat. Naív vagyok? :)
"ami sem egyik, sem másik...nem lehet neki nevet adni, mert olyan még nem volt a történelemben"
Ezt hívják szociális piacgazdaságnak.
Jelenleg ez van Európában. Nem csak kapitalizmus van, mivel a piaci verseny dominál, ugyanakkor az állam jogszabályokkal, adókkal, támogatásokkal, állami vállalatokkal beavatkozik a piaci versenybe. És az állam azokról is gondoskodik, akik a versenyben alul maradtak. A munkanélkülieknek, rokkantaknak, időseknek juttatásokat biztosít stb.
Ez a szociális piacgazdaság szerintem az emberek 90%-nak megfelel.
Kevesen vannak, akik az állam teljes kivonulását szeretnék a gazdaságból, oktatásból, egészségügyből, nyugdíjrendszerből stb.
A kommunisták, akik mindent államosítanának és akik szerint az az ideális, ha minden közös szintén kevesen vannak. A történelem bebizonyította, hogy ez sem működik, az emberek nem becsüli meg azt ami közös, csak a sajátjukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!