Mennyi az esélye annak, hogy Magyarországon visszaállítják a királyságot?
Kossuth rádióüzenetéről nem hallottál?
Már az 1800-as évek végén megmondta, hogy ha ebbe az irányba haladunk Trianon lesz a vége. Az lett. Az ország feldarabolása a "Boldog Békeidők" után következett, nem sz. harc után. Másrészt legalább kísérletet tett a fejlődésre, a régi rendszer eltörlésére. Minden történész elismeri, hogyha az oroszok nem jönnek be, komoly esély lett volna a harc megnyerésére.
Magyarországot nem Kossuth tette tönkre, hanem Andrássy meg Ferenc Józsi...
Tényleg durva, hogy 13 évesen osztasz bárkit is.
"Ma is élnek Kossuth meg más híres hazafiak leszármazottai. Szóval semmiképpen a politikai vezetőségből válasszuk, hanem olyanok közül, akik tényleg szép emlékeket idéznek fel bennünk"
Szerinted attól, hogy valaki Kossuth leszármazottja, egyből alkalmas is lenne királynak? És szerinted, ha feltételezzük, visszaállítanák a királyság intézményét, akkor közfelkiálltással, népszavazással választana az ország? Vegyél vissza kicsit a stílusodból és lapozgassál még a történelem könyvedben.
"Amúgy meg 13 éves vagyok, szerintem durva, hogy ki kell oktassalak történelemből..."
Lásd: legyen királyság Magyarországon? :DDD
Nem szabad keverni a történelemkönyvet a mesekönyvvel. És a lexikális tudás(?) még kevés, gondolkozni is kell. :)
Nem mondtam, hogy egyből alkalmas lenne királynak. És nem kötöttem ki, hogy csakis Kossuth leszármazott lehet király.
Kossuth nem volt katona, Görgey meg nem volt politikus.
Ezt én is jól tudom, azt is elismerem, hogyha pl: Schwehatnál Kossuth vezeti a sereget, a megfutamodás még szégyenletesebb lett volna. Az tény, hogy nem volt katonai ambíciója és az is, hogy beleszólt abba, amihez nem értett, de az ország és a Honvédelmi Bizottmány élén végzett munkássága az, amit el kell ismernünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!