El fogsz menni a választások előtti előzetes regisztrációra?
Kérdező:
Igazad van, de én úgy értettem, hogy ha /titkon remélem/ más kerül az ország élére, ez a választási törvényt eltörli.
Nem, eldöntöttem hogy 2010 volt az utolsó alkalom, amikor szavazni mentem, ugyanis tök mindegy, ki van kormányom éppen.
1. Az aktuális hatalom csak a saját maga és a haveri kör zsebének tömésével van elfoglalva
2. Gazdaságilag teljesen önállótlan ország vagyunk, általában úgy mondják meg nekünk, hogy mit tehetünk.
Én talán életem legkomolyabb dilemmája előtt állok. Alapelvem, hogy szavazni kell. 2010-ben érvénytelenül, de szavaztam ( ma se bánom, ma is így tennék.)
Hiszem, hogy aki nem szavaz, az nem érdemli meg a jogot, hogy panaszkodjon utána. Ámde, ezek az állapotok a demokráciára vonatkoznak. Egypártrendszeres bohóckodásban nem vennék részt. Most jelenleg a tervezett választási rendszer, regisztrációval-átrajzolt kerületekkel egyértelműen antidemokratikus. A fideszes hívőréteg lesz a királycsináló, az aljas primitívek, akik mindennek tapsolnak, akiknek Ángyán hétfőn még mezőgazdasági szakember volt, de amikor kinyitotta a száját, bolsibérenc lett. A tandíjellenzők, akik most tapsolnak a felsőoktatás átalakításának. Ilyen körülmények között kérdéses, hogy érdemes e elmenni szavazni? Nem egyszerű, az már biztos. Főleg, hogy az addig oké, hogy a fidesz tanácselnök tempóját nem bírom, de a többi párt sem kínál alternatívát egy polgári értékrendű liberálisnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!