Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A választásoknál az előzetes...

A választásoknál az előzetes regisztrációval a fidesz ki akarja zárni a szavazásból a bizonytalanokat?

Figyelt kérdés

Ugyanis a bizonytalanok úgy vannak vele, hogy nem megyek el szavazni mert úgy sincs kire. Viszont ezzel a választások előtti 2 hónapban már nincs is értelme kampányolni. HA a mostani támogatottságot nézzük, akkor a fidesz nyerne. (jelen esetben csak azok akik szavaznak is)

Viszont ott vannak a bizonytalanok akik közül sokan nem a fideszre szavaznának, ugyanis pont belőlük ábrándultak ki. (sokan úgy gondoltak rájuk mint valami utolsó remény) Amit ők elvesztettek azok mind bizonytalanok lettek. Valószínűleg nem arra fognak szavazni, akiből kiábrándultak.

De a választások előtti pár hétben rájönnek, hogy mindegy csak ne a fidesz legyen, így inkább elmennek szavazni. De ők ebből már ki lesznek zárva. A kampánynak se lesz értelme, ugyanis akkor már megvannak akik biztosan tudják kire szavaznak és már nincs értelme a bizonytalanokat győzködni.

Erre a példa a 2002-es választások. Ott a bizonytalanok döntötték el az eredményt és ez miatt nem a fidesz nyert.

2012. jún. 15. 13:33
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:

Ugyanakkor egy ide tartozó idézet:

""akik tudatos megfontolás alapján voksolnak a nemzet jövőjére", és nem kampányszövegekre vevő "vadbarmok". Nem tudom, hány száz trükköt vet be még a FIDESZ, hogy ők és csakis ők győzzenek 100 évre előre. Szerintem ugyanis egy ilyen előzetes regisztráció megint csak nekik kedvez. Mivel ők a leggazdagabb párt, és összetartó a táboruk, ők könnyedén meg tudják szervezni, hogy minden szavazójuk előzetesen regisztráljon, míg a többieknél, ahol nincs ilyen erős szervezettség és kötődés, ez elmaradhat.

A másik meg az, hogy így a "vadbarmokon" kívül kimarad egy csomó szegény, elesett, öreg, beteg ember, aki már nem tud vagy akar még egy regisztrációval is kínlódni, de esetleg az egy-két utcasarokra levő választóhelyre még elmenne, vagy eddig kimentek hozzá a szavazatszámlálók. "

2012. jún. 15. 13:35
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésed jogos. Volt már egy ilyen kérdés, keresd vissza. Nagyon sok jó válasz érkezett rá.
2012. jún. 15. 13:44
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Mi az hogy regisztráció? Jön a választás, itt lakom magyar állampolgár vagyok, megyek szavazni. Hogy rájuk vagy nem semmi közük hozzá. Arra szavazok, aki az én érdekeimet képviselik és az ország sorsát tartják szem előtt.
2012. jún. 15. 13:46
 4/16 anonim ***** válasza:
73%
Ennek azért utána nézek!
2012. jún. 15. 13:47
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Azzal, hogy regisztráltatom magamat, még nem nyilatkoztam, hogy melyik pártra akarom a voksomat leadni!
2012. jún. 15. 13:52
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Magyar állampolgárként miért akar engem bárki is (párt,személy) a személyes szabadság jogomban korlátozni? Kérdem én meddig megyünk el? Mint a volt diktaturáan hogy valaki rosszat mer mondania fideszre akkor eltünik a sülyesztöben??, Mi a f*sz van ebben az országban???? Ennyire beleszarnak az emberek hogy mit müvelnek a b*zik a parlamentbe törvényhozás cimén? Csak adó adó hátán de az hogy mondjuk az ők alapbérének csökentését vagy bármi járulékukat csökentsék vagy megvonják arrol sehol semmi4
2012. jún. 15. 13:54
 7/16 anonim ***** válasza:
31%

"Ugyanis a bizonytalanok úgy vannak vele, hogy nem megyek el szavazni mert úgy sincs kire. "

Ők nem is fognak elmenni szavazni. Hirtelen felindulásból sem.

"Viszont ott vannak a bizonytalanok akik közül sokan nem a fideszre szavaznának, ugyanis pont belőlük ábrándultak ki. (sokan úgy gondoltak rájuk mint valami utolsó remény) Amit ők elvesztettek azok mind bizonytalanok lettek. Valószínűleg nem arra fognak szavazni, akiből kiábrándultak. "

Ettől még simán elmehetnek regisztrálni (ha lesz egyáltalán), és szavazni is.

"De a választások előtti pár hétben rájönnek, hogy mindegy csak ne a fidesz legyen, így inkább elmennek szavazni. "

Előtte 3 és fél évig is ugyanúgy gondolja, hogy mindegy, csak ne a Fidesz legyen. Sőt. Inkább az utolsó évben szokott nőni az aktuális kormánypárt támogatása. Lásd: választási költségvetés.

"A kampánynak se lesz értelme, ugyanis akkor már megvannak akik biztosan tudják kire szavaznak és már nincs értelme a bizonytalanokat győzködni. "

Hál'istennek, hogy nem kell a mocskolódást hallgatni hónnapokon át, meg nem ugyanazt a tenyérbemászó pofát kell nézni úton útfélen, ha akarom ha nem.

2012. jún. 15. 13:56
 8/16 Csiß ***** válasza:
49%

"Magyar állampolgárként miért akar engem bárki is (párt,személy) a személyes szabadság jogomban korlátozni?"

Fogva tartanak majd? vagy mi? :)

2012. jún. 15. 14:02
 9/16 A kérdező kommentje:

"Azzal, hogy regisztráltatom magamat, még nem nyilatkoztam, hogy melyik pártra akarom a voksomat leadni!"

Ez igaz. Viszont a bizonytalanokat annyira nem érdekli a választás és így inkább nem regisztrálják magukat. Csak majd később jönnek rá, hogy mégis el akarok menni. LSD 2002

2012. jún. 15. 14:05
 10/16 A kérdező kommentje:

"Hál'istennek, hogy nem kell a mocskolódást hallgatni hónnapokon át, meg nem ugyanazt a tenyérbemászó pofát kell nézni úton útfélen, ha akarom ha nem."

A gond az, hogy sokaknak csak fél éves a memóriája.A kampány pont arról szól, hogy megmutatják, hogy mit csinált a kormány az elmúlt 4 évben. A fideszeseket nem lehet majd meggyőzni, viszont a bizonytalanokat igen.

A kormány meg úgy is az utolsó 1 évben ad támogatásokat. LSD 2013-ra (a választás előtti évre) ad a minisztériumoknak 100 milliárdot, amiből költekezhetnek és az embereknek támogatást adhatnak.

VAgy ott van a pedagógus modell. Sokáig úgy volt, hogy idén szeptemberben indul be. Majd kiderült, hogy nincs is rá pénz a következő években. Végül a választások tanévére mégis lesz. HA a választások előtt 2 évvel kezdik el, akkor szerinted a tanárok majd emlékezni fognak rá. Viszont ha előtte fél évvel kezdik el akkor igen.

2012. jún. 15. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!