Miért szólnak bele családok életébe, bármilyen törvények meghozásával?
Kinek miköze hozzá, hogy írányitom családom tagjait. Már a gyerekek nevelése lehet a régi. És csodálkoznak az emberek, hogy sok a drogos meg durvúl a társadalom!
A mostani családtgok védelmére szólgáló új törvényel, csak azt érik el, hogy nem lesz családfő és nem lehet felnézni majd a másikra.
Így nem lesz írányitó személy, amely család fogalma csak a múlté marad!
A kérdező csak úgy tud nevelni, ahogy őt nevelték. Ezért kell ez a törvény, valahogy rá kell kényszeríteni az ostobákat is az emberhez méltó életre. Aztán, ha felnőtt az a nemzedék, amelyik előtt ismeretlen a "leütöm az asszonyt, mert nekem van igazam" felfogás, akkor már elég lesz az alkoholistákkal foglalkozni. Szép dolog a család szentsége mögé bújni, de ha téged tartana valaki terrorban, kérdező, másképp éreznél. Édesanyád nem volt elég okos, hogy az eszedre hasson, kénytelen volt megverni. Ezt azért nem kéne hangosan hirdetni, de rólad is sokat elárul, hogy erre büszke vagy. Pont ezért kell ez a törvény, ha lehetne, a végtelenségig szigorítanám, érvekkel úgysem lehet hatni egy olyan jellemre, amit veréssel alakítottak.
Nincs jogod bántani senkit, amíg az nem támad rád. A családodat köteles vagy megvédeni, de senki sem a tulajdonod, nem bánthatod őket.
Én nem bántani akarom a családom!
Nem az a lényeg a család nevelésében, hogy verjem őket nap mint nap.
Hanem ha olyat tesz egy gyerek ami nem helyes, mert honnan is tudná ha nincs felvilágosítva rá akkor igen is ha nem ért a szép szóból egy füles vagy egy barack a fejére, hogy megértse azt, hogy mi a helyes.
Hisz mint szülő felelősségel vagyok felé!
Mert a mostani törvény ezzel azt mondja, hogy még véletlenűl se üthetem meg a gyereket ha drogozik vagy csavarog!
A feleség verés meg nem az én asztalom, ha menni akkar hadj mennyen.
De ha már itt tartunk és az alkoholtól vagy a féltékenységtől nem lát az illető, azt igen is kapja meg az méltó büntetését. Én azokra az emberekre gondoltam akik valóban mindennapossá teszik eszt a verést.
Mert nincs joga senkinek se terorizálni senki életét.
Azt énse teszem, de elvárom a gyerekemtől ha felnevelem és eltartom de nem muszályból akkor fogadjon szót és a helyes írányba hadja Ő is, tereljem.
Kedves kérdező!
"mert honnan is tudná ha nincs felvilágosítva rá". Ha nincs felvilágosítva, akkor felvilágosítani kell, hisz tényleg honnan tudhatná, ha nem tanították neki?
DE. A törvény nem erről szól. Senkit sem fognak azért elítélni, mert barackot nyom a gyereke fejére, ha az helytelenül cselekszik. A törvény arról szól, hogy a családon belüli erőszak külön tételként jelenjen meg a büntető törvénykönyvben, mintegy hangsúlyozva azt, hogy igenis van ilyen porbléma, és a családjukat rendszeresen bántalmazók ellen a törvény komolyan és szigorúan jár el. Nem a makarenkói pofonok, hanem az életeket megnyomorító családtagok ellen véd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!