Miért szólnak bele családok életébe, bármilyen törvények meghozásával?
Kinek miköze hozzá, hogy írányitom családom tagjait. Már a gyerekek nevelése lehet a régi. És csodálkoznak az emberek, hogy sok a drogos meg durvúl a társadalom!
A mostani családtgok védelmére szólgáló új törvényel, csak azt érik el, hogy nem lesz családfő és nem lehet felnézni majd a másikra.
Így nem lesz írányitó személy, amely család fogalma csak a múlté marad!
A lopások és a bűnözés is radikálisan csökkenne ezzel a törvénnyel!
Jah el is felejtettem mi a cél, "ne legyen bűnözés és lopás".
Csak idéztem egy-két szakembert és honatyát!!!!!
Fogadni merek bárkivel bármibe ha ez lenne a törvény amit én mondok, tutti nem lenne családban terorizálásés és gyerek, "feleség", esetekben "férj" verés!
És mindez, miért, mert ott a törvény ami mindenkire vonatkozna.
Ha így marad minden ahogy most akkor a tiszteltt törvényhozók alkossanak szülői védelemről szóló törvényt is, mert akkor arra is szügség lesz a mai fiatalokat nézve!
Tudod kedves kérdező a tisztelete ki kell érdemelni! Ha jól neveled a gyerekeidet és kiérdemled a tiszteletüket, akkor a törvényektől és a külső hatásoktól függetlenül fel fognak nézni rád. Erőszakkal nem lehet a tiszteletet kiharcolni! Azt is jó lenne, ha megértenéd, hogy normális családban senki sem irányít (ahogyan te írtad)-a családban mindenkinek joga van elmondani a véleményét és normális helyen a döntéseket is közösen hozzák.
Nevetséges, hogy a demokráciáról papolsz, de a saját családodban a legalapvetőbb demokratikus elveket sem tartod be!
1. "A másik hozzászóláshoz pedig annyit, hogy ha belene vezetve az a törvény akkor majd hülye lesz a másik nekimeni annak aki nekiment a kocsijának. Hiszen akkor azt ő is tudja mit von maga után a tettei miatt. "
2. "Beszélnek itt a megelőzésrl a szakemberek, de csak felfúlynak valamit vele és nem csinálnak semmit."
Tehát ha én szakértőnek tartom magam akkor simán beperelhetnélek most sértegetésért és kérhetném a bíróságot hogy vágják le a kezed mivel az a tisztességes büntetés!!
És a te érveddel: "Majd bolond lesz valaki a neten keresztül bárkit is sértegetni mert a másik levágatja a kezét és kész"!
És ha kijelentem hogy én szerintem szakértő vagyok akkor vehetem úgy hogy nekem szántad a sértést!
De már magáért a kérdésed kiírásáért is beperelhet egy politikus hisz megsértetted őt!
Ha a te elveid irányítanák az országot akkor a legkisebb pisszenésért már futószallagon vágnák a kezeket, lábakat stb!
Ha meg ismernéd a történelmet akkor tudnád hogy még a Biblia is pénzbeli kártérítéseket tartalmaz és nem vágnak le testrészeket minden okból!
És hogy mennyire tisztelték annó a családfőt és mennyire más világ volt régen?
Na olvasd el ezt gyorsan és gondold végig hogy régen milyen is volt a tisztelet! Hogy milyen volt a születésszabályozás és hogy mennyire tisztelték az öregeket, rokkantakat!
A mai emberben egy álomkép és illúzió lebeg a régi világról!
Kedves Kérdező!
El sem tudod képzelni hogy régen mennyivel másabb volt a világ mint te hiszed!!!
kedves kérdező!
Tudod azoknál a buta svédeknél, tudod, ahol olyan katasztrofálisak a viszonyok, hogy az utcára sem lehet kimenni a sok tolvajtól, garázdától, drogostól, ahonnan eddig csapatostul menekültek hozzánk a békességbe az emberek. na szóval ott a fertőben. az első dolog, amit megtanítanak (már vagy 30 éve) az óvodás gyereknek az, hogy melyik számot kell felhívnia, ha megverik a szülei. meg is van az eredménye.
sőt, képzeld, felépítik ezeket a luxusbörtönöket, tudod tévé, meg internet, meg könyvtár, meg sporteszközök, sőt, még tanulni is lehet, sőt, a büntetésed vége felé már csak aludni kell bejárni, napközben meg dolgozhatsz rendes fizetésért... naszóval felépítik ezeket és a sok verés hiányában elfajzott, a társadalmat mételyező féreg, még visszakerülni sem akar.
hogy rohadna meg a sok liberális!
"Ha így marad minden ahogy most akkor a tiszteltt törvényhozók alkossanak szülői védelemről szóló törvényt is, mert akkor arra is szügség lesz a mai fiatalokat nézve!"
Én nem gondolom, hogy törvény kellene a védelmem érdekében a gyerekeimmel szemben. Igen is a mai fiatalok tisztességesek, tisztelik és szeretik a szüleiket. Lázadnak, mint ahogy minden időben lázadtak a fiatalok, ez viszi a világot előre. Az, hogy ez a lázadás most látványosabb, csak annak köszönhető, hogy rettenetes módon felgyorsult az elmúlt 30 éveben a világ. A fiatalok gyorsan, könnyen jutnak információhoz, és pillanatok alatt kommunikálnak egymással többszáz kilométer távolságból is. De semmivel semm jobbak, vagy rosszabbak, mint mi voltunk, vagy a szüleink.
Az a gyerek, aki nem tiszteli a szüleit (és nem csak a családfőt, hanem édesanyját, nagyszüleit), az rosszul lett nevelve. Veréssel, testi fenyítéssel nem tiszteletre, hanem félelemre lehet nevelni. Tiszteletre példamutatással, a gyerek életkorának megfelelő kommunikációval nevelhető minden gyerek.
Egyetértek veled: sok ember nem tudja, mi az a tisztelet. Jó példa vagy erre te is. A tisztelet az, ha valakinek a magatartását, cselekedeteit, tudását, jó tulajdonságait elismerjük, megbecsüljük. A félelem az, ha egy bekövetkezendő baj rossz érzéssel tölt el minket. Te a megfélemlítésnek, a terrornak akarsz teret engedni. Vagy azt várod, hogy a gyerek azt mondja, hogy „büszke vagyok apura, mert ő tud a világon a legnagyobb monoklit varázsolni anyu szemei közé, és ő veri véresre a fenekemet a legalaposabban…”? Vagy mégis milyen elismerést látsz te ebben?
De igazad van, sok embert már nem lehet tisztelni. Hogy is tisztelné sok ember az apját, amikor alig látja? Amikor a munkásságából azt látja, hogy sört iszik, nem tart rendet otthon, az életének problémáira sok esetben mástól (pl. az államtól) várja a megoldást, ami persze nem jön el, ezért folyton morog és szitkozódik? Amikor azt látja, hogy pénzért képes bármikor törvényt szegni (pl. számla nélkül dolgozik)? Amikor az apa inkább a meccset nézi, minthogy a családjával átnézze a leckét, anyunak segítsen a mosogatásban, kirándulni menjenek, stb…? Amikor a morális értékek (pl. segítség, szolidaritás, jó-rossz, családi összetartozás, stb…) leghalványabb szikráját se lehet benne felfedezni?
A problémát én is látom, de a megoldás, amit te javasolsz, erre nem ad választ…
Te drága jóisten!
Én ezzel a törvényel nem értek egyett akkor se.
Nem állítom azt, hogy nincs igazság abba amiket itt ellenérvként felsoroltatok, de ezzel nem érnek el semmit!
Én nem azt mondom, hogy feszt verni kellene bárkit, távol álljon tőlem.
Általába amúgy is inkább azok családjánál fordúl elő ez a tevékenység ahol alkolizálnak, ha pedig nem akkor meg a féltékenység még a gyakori példa!
Illetve már a képbe lépet a devizahitel miatti problémák is, Ami sok család életét tette tönkre manapság, mert az idegrendszerét felőrli a tehetlenség és nyomás a Baankok felől.
De akkor inkább más törvényeket kellene hozni, de nem ezt a megelőzés céljából.
Hangsúlyozom megelőzés céljából!
Ez a törvény meg ugyebár amikór már megtörtént a dolog akkor lép életbe de nincs semmi visszafogó ereje, de csak azért mert gyenge a törvény!
Lehet fehérebb lenne a gazdasság is meg nemis tudom felsorolniazt a sok dolgot mik lehetnének a pozitív dolgok.
Erre is lehtne gondolni, hamár itt tartunk és egyesek szerint itt én vagyok a rosszindulatú személy meg nem is tudom micsoda.
Na mind1
De én akkor se engedném ahogy szerintem ti se azt, hogy egy kívűlálló személy vagy bármi beleszóljon.
Nem Ő vagy MI add neki enni a szájába és nem Ő vagy mi öltözteti.
És nemutolsósorban ha beteg nem ők gondoskodnak róla-róluk!
A témát zárom részemről, mert nem vagyunk egyformák!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!