Miért szólnak bele családok életébe, bármilyen törvények meghozásával?
Kinek miköze hozzá, hogy írányitom családom tagjait. Már a gyerekek nevelése lehet a régi. És csodálkoznak az emberek, hogy sok a drogos meg durvúl a társadalom!
A mostani családtgok védelmére szólgáló új törvényel, csak azt érik el, hogy nem lesz családfő és nem lehet felnézni majd a másikra.
Így nem lesz írányitó személy, amely család fogalma csak a múlté marad!
Kedves Kérdező!
1) Nem lehetsz valami intelligens ember, ha még írni sem tudsz normálisan. Mit tanítottak neked az iskolában? Vagy apád nem verte beléd a nyelvtant?
2) Egy normális családban nincs szükség irányításra! Egy normális, összetartó család tagjai egymást terelgetik és úgy döntenek, hogy tisztában vannak azzal, hogy döntésük az egész családra kihatással van!
3) Milyen jogon akarsz te irányítani bárkit is, azt mondd el nekem?
4) Mivel érdemelheti ki a gyerek azt, hogy ha apuci vagy anyuci nekimegy mert épp rossz napja volt, és menekülnie kell otthonról? Vagy teszem azt, hogy NE menekülhessen el otthonról? Meséld már el nekünk, hülye embereknek, hogy mi lehet erre indok!
5) A tiszteletet ki kell érdemelni! Nem úgy megy, hogy ránézek, és mert kipottyantott magából, könnyebb vagy nehezebb úton, az mindegy, és azonnal tisztelem! Normális emberben van egy alapvető tisztelet az embertársai iránt, az már csak az adott emberen és a viselkedésén múlik, hogy növeli, vagy csökkenti embertársa iránta érzett tiszteletét!
Azzal nem értek egyett, hogy beleszólnak abba amihez nincs senkinek semmi köze!
Egy példa amit én éltem át, megpróbálom leírni Magyarúl és lehet megértítek amiért feltettem ezt a kérdést.
12 éves lehettem, sose voltam csavargó tipus, egy nap lementem beszélni egy osztálytársammal ahol ő lakik.
/ Majd jövök /
Elbeszélgetük az időt este 21 óra körűl értem maggamba haza.
Édesanyám már ott várt az ajtóba, akkor esett le amikór megláttam, gond van.
Szószerint a főldig vert, mert már keresett sokmindenki!
Akár hiszitek akár nem, a mai napig tanúltam a hibámból és megmondom a feleségemnek vagy gyerekeimnek mikór jövök haza. Emiatt Ő a szemembe kivivta a tisztelett azzal,hogy a főldig vert és ha elmegyek akkor tiszteljem meg azzal ha már megszűlt és felnevelt, hogy megmondjam mikór megyek haza!
Egy ellentét, csak azért mert én ilyen ember vagyok.
Elkezdtem cigizni és nem kaptam érte egy pofont se, sőt egy nap bementem a szobámba és egy hamuzót találtam az íróasztalomon.
A mai napig cigizek / Amit bánok /
Édesanyám még a mai napig azt mondja,
" Bárcsak akkor is a főldig vert volna amikór megtudta,hogy cigizek "
Én meg mai eszemmel helyeselném is.
Mi a tanúlság ebből, tudjátok mit szűrjétek le
Különösen az átlagon felűli IQ-val rendelkező hozzászóló barátom!
Kedves kérdező! És most, felnőtt emberként mi tart vissza attól, hogy letedd a cigarettát? Ugye nem azt akarod mondani, hogy azért dohányzol, mert anyád nem vert agyon érte?
Én is nagyon becsülöm az édesanyámat. De nem azok miatt a pofonok miatt, amiket kaptam tőle, hanem azért, mert egy alkoholista férj mellett, munka mellett szerezve diplomát, tisztességesen felnevelt. Ugyan így tisztelném akkor is, ha elmaradtak volna azok a pofonok. És bár szeretem, és a lehetőségeim szerint támogatom is, de nem tisztelem az apámat, aki a család jövedelmének felét javarészt elitta vagy kártyázta, aki miatt bizony sokszor keményen nélkülöztünk.
"Azzal nem értek egyett, hogy beleszólnak abba amihez nincs senkinek semmi köze!"
Ki értene ezzel egyet?
DE!
Ha valaki akárhol, akár családon belül is KÖZTÖRVÉNYES BŰNTETTEKET hajt végre, akkor ne kapjon már ejnye bejnyét a bíróságtól csak mert "családon belül marad"!
Megverte, összeverte családtagját? Sittre vele. Megölte? Életfogytiglan MINIMUM. Megerőszakolta? 20 év alaphangon. azt meg felénk NEM tiszteletnek hívnak amit erőszakkal lehet csak kivívni. Így is tele van az idegbeteg és/vagy alkoholista apuktól és anyuktól leépült emberekkel az ország, meg lehet nézni a mentálhigién szinten hol állunk másokhoz képest, meg is látszik az egész ország működő képességén.
Szóval aki bűnöző, az kapja meg amit érdemel és pont.
Mert téged vertek, az nem ok arra, hogy te is verj másokat. Tudod, mindig az kiabál, akinek a háza ég. Jó ember voltál, terror nélkül is tisztelnek téged? Nem érint a törvény. Ellenkező esetben egy gyáva ember vagy, mert pont a fajtádra igaz, hogy az asszonyt és a gyereket elveri (tiszteljék már!), de a munkahelyen buzgón nyalja a főnök valagát.
A baj az, hogy az ember csak azt tudja adni, amit otthonról hozott. Még pár év és kihal a generációd, utána nem lesz oka a törvénynek. Szégyeld magad!
A kérdező kommentje:
Éjnek-évadján menekülnek a gyerekek az apuka elől
Miért menekűlnek?
Talán mert nem akar nyomorék lenni testileg-lelkileg és meghalni is fiatal.És megunta a heti, rendszeres verést,amit te még élveztél is talán, ahogy írod.
Persze ez már rajtam múlik lerakom e a cigit vagy sem, akaraterő kérdése az egész.
Én is azt vallom, hogy aki bűnt követ el kapja meg a méltó büntetését. Az legyen brutalitás, élet kioltása, erőszak, stb.
Csak én radikális változást és törvényt hiányolom, ami visszatartó erő.
A mostani törvények és büntetések elég gyengék.
Volt egy hozzászoló aki a börtönöket hozta szóba és milyen igaza van azügybe. Tiszta HAWAII a mai börtönök, érdemesebb bent lenni mint kint pláne télen!!!
Amit vannak emberek és kihasználnak mert nem tudnak hova meghúzodni a hideg miatt, elkövett inkább valamit csak, hogy visszamenjenen a börtönbe!
Ez normális és akkor a törvény nem puha?!
Dehogynem!!!
Pont erről beszélek, hogy keményebb legyen és meggondolja az ember azt, hogy elkövesse e azt a büncselekményt amit most lazán megcsinálnak.
Most sokszór lehet hallani azt, hogy félnek feljelenteni másokat mert akkor megint baja lesz a taggal.
Amilyen törvényt én mondok és képviselek azzal megoldodna a feszűltséghelyzett is mert nem kellene attól tartania a bántalmazóttnak, hogy ugyan az megtörténik vele.
Pl. megerőszakolási ügynél levágnák a micsodáját az elkövetőnek :)
Tutti a sértett félnek nem lesz vele gondja.
Ezzel a törvénnyel így mindenki meggondondolja azt, hogy megtegye a büncselekményt vagy épp ne!
"Ha felakarunk építeni valamit akkor azt úgy kell, hogy MEGELŐZÜK azt, hogy leomoljon"
Jah és ez a törvény semilyen emberi joggot nem sért, hisz mindenkinek a javát szólgálja!
rendszeres verést,amit te még élveztél is talán, ahogy írod.
Akkor az egyszer vertek meg igazán, de abbol is tanúltam ahogy azt írtam.
OMG
Kedves kérdező!
Saját magadnak mondasz ellent. Azt mondod, sokkal keményebb büntetésekre lenne szükség a bűnözés visszszorítására, de az állam ne szóljon abba bele, ha a családjában valaki súlyosan bántalmazza a másikat. Akkor az egyik bűnt büntetni kell, a másikat nem? Ha az anya-apa veri a sárga földig a gyerekét, az rendben van, ha egy idegent ver meg az utcán ugyan így, akkor viszont kenyéren és vizen éljen? Mi a különbség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!