Mi lenne a gazdasági hatása, ha felemelnék a nettó 60as minimálbért 120ra?
Figyelt kérdés
Ok, addig tudom, h 1 csomó vállalkozás elküldene embereket, de az olyan vállalkozás, aki csak rabszolgák foglalkoztatásával sikeres (minimálbér 4 órásra bejelentetteket foglalkoztat, az pusztuljon is!)
Szerintem mindenkinek legalább ennyit kéne keresnie, h ha egyedülálló is, ahhoz, h egy kis panel rezsijét+Bkv bérletet, kaját, mosószert, esetleg gyógyszereket, kis olcsó ruhát tudjon venni.
2012. szept. 17. 10:26
21/23 anonim válasza:
Azért önmagában a termelés megnövelése nem megoldás. Ha nincs megfelelő felvevőpiac akkor megint nem vagyunk előrébb . A termelést pedig ne csak "gyárak" szintjén képzeld el.
22/23 anonim válasza:
"Azért Ausztriában az 1300 euro e fenti dolgokra elég. Ez az ottani nettó minimálbér. "
Ausztriában nincs minimálbér.
Amúgy igen, 120 nettó már olyan emberhez méltó fizetés lenne, de ehhez teljesítenie is kellene a gazdaságnak.
23/23 anonim válasza:
Csődbe menne ,hát menjen! Érdekes Németek 2600ft minimált fontolgatják. És kedves vezető Úr ne magyarázd meg a dolgot tudományosan, mert lassan oda érünk hogy nem érdekel. Sok lökkött nagyfejü nem látja nem akarja figyelembe venni ,nincs az embereknek pénze.Felvetődik a régi nagy kérdés- jövedelem szétosztása. Sok felé jártam nyugateurópában sok gyárat láttam. Automatizált gépsorok ontják a terméket,embert közben nem látni.Munkájára sokszor már nincs szükség,csak vásároljon hogy foggyon a cucc. De miből? Mi alapján jut az ember vásárló erőhöz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!