Szerintetek a választási regisztrációval megoldódik a,
a szavazók tömeges utaztatása probléma sörért
lisztért?
Figyelt kérdés
2012. szept. 10. 13:27
1/9 anonim válasza:
Nem, ezzel csak azt akarja elérni a Fidesz, hogy megszabaduljon az MSZP-től és a parlament 80%-át a Jobboldal töltse ki (Fidesz, Jobbik) azonban a Jobbik szavazói elszántabbak így a győzelme veszélybe kerül de a 2. helye nem. ami azonban veszélyeztetett lett volna...
2012. szept. 10. 13:41
2/9 anonim válasza:
Szerintem nem, mert rendkívül kreatív a magyar a szabályok kijátszásában. Nem csodálkoznék, ha olyan emberek helyett is szavaznának valakik, akik nem regisztráltak és a fülke közelében sem jártak ha éppen szorul a hurok.
2012. szept. 10. 13:46
3/9 anonim válasza:
""Nem, ezzel csak azt akarja elérni a Fidesz, hogy megszabaduljon az MSZP-től és a parlament 80%-át a Jobboldal töltse ki (Fidesz, Jobbik) azonban a Jobbik szavazói elszántabbak így a győzelme veszélybe kerül de a 2. helye nem. ami azonban veszélyeztetett lett volna...
És még is ezt hogy képzeled?
Csak az MSZP seknek kell majd regisztrálni hogy ezt így gondolod?
Szerintem valami védelmet nyújt a szavazás tisztaságát tekintve. Illetve az elkötelezettebb a politikát jobban követő emberek hajlamosabbak lesznek kétszer fáradozni.
Nem lehet tudni előre hogy kinek kedve.
De nem is érdekes, hiszen 2014 ben ennek 18ban annak és stb stb.
2012. szept. 10. 13:51
4/9 anonim válasza:
Csak annyi dolga van, hogy előre regisztrál és ugyanúgy el tudja adni a szavazatát, ha az előzetes regisztráció már megtörtént.
2012. szept. 10. 14:19
5/9 anonim válasza:
Lehet, hogy ezért le fognak pontozni, de én már évekkel ezelőtt is azt mondtam, hogy szükség lenne a választói regisztráció bevezetésére. Engem nagyon zavart, hogy sok embernek fogalma sincs a politikáról, de habiból beugrik szavazni, ha már úgyis aznap választás van. Vagy ha eszébe se jutott volna a szavazófülke felé venni az irányt, de adsz neki egy ezrest, oszt már szavaz is (mondjuk éppen rád). Hát ennek véget kell vetni. Szóval én támogatom a rendszert, de nem azért mert most felmerült, hanem évekkel ezelőtt is azt mondtam, hogy ilyenre szükség van. Hogy most épp a Fidesz vezeti be vagy az MSZP az nekem mindegy, csak legyen végre meg.
2012. szept. 10. 15:10
6/9 anonim válasza:
nézzük csak mi is a választási regisztráció?
készül 1 statisztika életkorod,nemed alapján
tehát ha döntő többség a nyugdíjas nyugdíjemelés lesz
ha a többség 20-25 éves nekik lesz kinyalva a se..e
a regiszráció csak arra lesz jó hogy az aktuális kormány minél jobban manipulálhassa végeredményt
2012. szept. 10. 15:40
7/9 anonim válasza:
"készül 1 statisztika életkorod,nemed alapján
tehát ha döntő többség a nyugdíjas nyugdíjemelés lesz
ha a többség 20-25 éves nekik lesz kinyalva a se..e
a regiszráció csak arra lesz jó hogy az aktuális kormány minél jobban manipulálhassa végeredményt"
Hát, az biztos, eggyel több olyan adathalmaz, amire építeni lehet majd a választási ígéreteket...
2012. szept. 10. 17:50
8/9 anonim válasza:
Az MSZP azért küzd foggal körömmel az előzetes regisztráció ellen, mivel tudják, hogyha bevezetik, akkor igen nagyot fognak buknak 14-ben! Az MSZP szavazótáborának nagyobbik részét ugyanis a nyugdíjasok teszik ki és ők közel sem biztos, hogy elmennek azért regisztrálni, hogy később szavazhassanak! A parlamentbe befog jutni az MSZP 14-ben nagy valószínűséggel, de ha bevezetik a regisztrációt, akkor lehet, hogy csak annyi MSZP-s képviselő lesz a parlamentben, mint most az LMP-nek, vagy még annyi se!
2012. szept. 10. 19:24
9/9 anonim válasza:
Egy ismerősöm véleményét tolmácsolom, aki ismer vmi MSZP-st
(természetesen nem kell egyet érteni meg elhinni, csak leírom, mit hallottam ) : az MSZP-nek tényleg az a problémája, hogy elvesztené a megvezethető nyugdíjasréteget , illetve ők állítólag élen jártak eddig is a romák lefizetésében párszáz forinttal, a szavazatért.
(Nyilván minden párt csinál ilyeneket, csak ők állítólag ebben élen vannak.)
És ezért támadnak nagyon a regisztrálás ellen.
Egyébként más országokban is van már ilyen rendszer , nem?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!