Ti szeretitek a konzervativista pártokat?
Akik abortusz ellenesek, homofóbok stb.
Szerintem az eszmék közül ők a legjobbak, nacionalisták de nem soviniszták.
anti globalista:
Esetleg nyisd ki a szemed és próbáld meg nem egy teve segglyukán keresztül szemlélni a világot. 1000 meg egy olyan liberális van a nagyvilágban, aki elítéli ezt a vadkapitalista, fogyasztói társadalmat. Képzeld el, hogy én is alapvetően liberális beállítottságú vagyok - nincs bajom a homoszexuálisok házasodásával, abortusz és eutanázia párti vagyok, ateista, háborúellenes, mégis képes vagyok belátni, hogy ez a rendszer az önpusztításra épül (esetleg valakik arra építették?), és nem sokáig fog kitartani. Ez belefér a kicsi kis fejedbe? :)
Ezzel a kis monológgal azt hiszem meg is válaszoltam a kérdést is egyúttal :) Juhú.
Háborúellenes vagy?
Van egy rossz hírem, a liberalizmus nem.
Elvitték fegyverrel a demokráciát már pár helyre. Irak, Líbia,most Szíria, esetleg jövőre Irán, még folytathatnám.
"Háborúellenes vagy?
Van egy rossz hírem, a liberalizmus nem."
És? Juj, most akkor én se lehetek liberális? :)
"Elvitték fegyverrel a demokráciát már pár helyre. Irak, Líbia,most Szíria, esetleg jövőre Irán, még folytathatnám."
Ez Amerika sara, nem a világ összes liberálisáé. Ezt komolyan gondoltad?
"Elvitték fegyverrel a demokráciát már pár helyre. Irak, Líbia,most Szíria, esetleg jövőre Irán, még folytathatnám."
Akarod mondani, hogy az USA elvitte?! Az USA-nak mi köze a liberalizmushoz? Gazdaságilag a legliberálisabb, tény, de ettől még a háborúkat Irak, Afganisztán ellen a legkonzervatívabb irányzat követte el, élükön Bush-sal! Szóval akkor miről is beszélsz?
"Ha ennyire rossz a fejlődés, ha nem tetszik, ki lehet költözni kis falucskákba, ahol nincs bevezetve a vezetékes víz, nincs fürdőszoba, internet, de még egy normális nagy bolt sem. Ott aztán ha megbetegszel, nem kapsz megfelelő orvosi ellátást, ugyanis a háziorvos is csak egy héten egyszer jár le a faluba ránézni a vénasszonyokra, de akkor sem tud normális diagnózist felállítani..."
Az a baj, hogy a fejlődéspártiak sosem gondolkodnak el a negatívumokon. Lehet, hogy régen nem volt ilyen fejlett a világ, és nem volt ilyen fejlett az orvostudomány, de cserébe kevésbé szennyeztük a Földet, nem szaporodtunk túl, egyensúly volt stb. A természeti népek pedig, akik még az ősi, törzsi módon élnek, valószínűleg sokkal boldogabbak, mint mi a tudománynak és technikának köszönhető rohanó mókuskerék-életünkkel, annak ellenére, hogy ők még teljesen kiszolgáltatottak a természetnek. Van egy Bernard Shaw-mondás, miszerint "A tudomány nem old meg egyetlen problémát sem anélkül, hogy ne teremtene száz újabbat." Tökéletesen igaz. Az orvostudományról pedig még annyit, hogy a természeti népek is használtak orvosságokat, és valószínűleg a betegségek jelentős része gyógyítható is természetes anyagokkal, csak éppen ezek olyan tudások, amit ősi kultúrák őrizhettek, és ma már nincsenek meg. A modern orvostudomány pedig túl ostoba ahhoz, hogy ne mesterségesen előállított és környezetszennyező anyagokkal gyógyítson. Nem nagyon hiszek a fejlődésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!