A rendszerváltás egyben paradigmaváltás is volt?
Milyen területen? A matematikában például biztosan nem.
Paradigma tudtommal elsősorban tudományokban van, más értelemben csak analógiaként használjuk.
Rendszerváltás módszer váltást jelentet... a rendszert már a 80as években felpuhították ... csak a hatalmasok helyükön maradtak és átképezték őket.
Elmentek a tankok, itt vannak a bankok! ezt még 96ben mondták ma már látjuk is mit jelent ez :)
Ez esetben: igen, szerintem a gazdasági mechanizmus gyökeres változása paradigmaváltást hozott a hazai gazdaságtudomány berkeiben.
Főleg azért, mert az előző paradigma egy mondvacsinált, oktrojált paradigma volt, aminek a tudomány képviselői jobb belátásuk ellenére sem mondhattak ellent. Ez pedig eltűnt.
00:29 tomala
"De szórakoztató, hogy az előző válaszadók közül senki sem a kérdésre válaszolt"
Lehet, hogy Te "tudományosan" meg tudod magyarázni, esetleg idegen szavakkal megspékelve, de én az a kort megéltem... (gondolom pl. a "kárpótlási jegy" mond valamit).
Persze, hogy mond. Csak ez most hogy jön ide? Ez sehogyan sem kapcsolódik a kérdéshez.
A kérdés lefordítva: "A rendszerváltás a tudományok (!) terén is jelentett-e forradalmi változást?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!