Nem túlzás az a 35 millió forint?
Előre bocsátom, hogy tiszta szívemből gratulálok, és minden olimpiai (arany)éremnek ugyanúgy örültem, mintha az én nyakamba akasztották, de megengedhetjük ezt?
Az olimpiai érmesek, a helyezettek és a sportvezetők jutalmazásával ez több száz millió forint.
Nekem pedig - többek között - az jut eszembe, hogy van egy új szíves gyermek, akit azért nem tudnak hazavinni a kórházból, mert nemhogy steril szobát nem tudnak kialakítani, a családnak még emberhez méltó, saját rendelkezésű lakása sincs.
Még a megbuktatott államfőt is sikerült rávenni a színjátékra, hogy az ország gazdasági helyzetére való tekintettel lemond az élete végéig járó 150 millió forintos igénybevételéről, annak évi legalább 2 millió forintos fenntartásával együtt.
A sportolók jutalmazásánál miért nem lehetett mértéktartóbbnak lenni?
Nem..én nem vagyok irigy. Én például nagyon szeretném, ha apám közalkalmazottként, 35 éves munkaviszonnyal, VEZETŐKÉNT nem 93.000 nettót keresne...
Egy 20 éves olimpikon meg kap 35 misit a győzelemért, és ha utána nem akar tovább sportolni, akkor is, élete végéig egy jelentős összeget, amit sokan 40 év munkaviszony után sem érnek el. Szóval ez az, ami dühítő.
Dühítő továbbá, hogy az olimpia a pénzről szól. Pláne, hogy egy olyan országban, ahol nincs pénz!!! Ahol a kelet-magyarországi falvakban 20-al kell menni, mert kiesik a kocsi kereke. 2 Olimpiai arany árából be lehetne foldozni, de nyilván ez fontosabb....
Sok, tőlünk gazdagabb országban nincs, vagy jelképes a jutalom!!!
Tisztelem, becsülöm a sportteljesítményt, szurkoltam is, de azért ne essünk át a ló túloldalára...
Másrészt ahogy korábban írtam, nekik ez a szakmájuk, és az égésért is általában pénz jár, meg a "Szép volt fiúk!".
Kipróbálom, ha a munkahelyemen nem állom meg a helyem, kapok-e a főnöktől hátbaveregetést...
Láttad a Magyar-Holland meccset? Nah...erről a szintű teljesítményről beszélek,és a vele járó fizetésről.
Hidd el, én (vagy te) így teljesítenék a munkahelyemen, kib@sznának mint a kiscicát kakilni. De megint szólt a "Szép volt fiúk"....
Tudom...olimpia...de a vízilabdások a zakóért és az égésért is kaptak 5 misit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!