Nem túlzás az a 35 millió forint?
Előre bocsátom, hogy tiszta szívemből gratulálok, és minden olimpiai (arany)éremnek ugyanúgy örültem, mintha az én nyakamba akasztották, de megengedhetjük ezt?
Az olimpiai érmesek, a helyezettek és a sportvezetők jutalmazásával ez több száz millió forint.
Nekem pedig - többek között - az jut eszembe, hogy van egy új szíves gyermek, akit azért nem tudnak hazavinni a kórházból, mert nemhogy steril szobát nem tudnak kialakítani, a családnak még emberhez méltó, saját rendelkezésű lakása sincs.
Még a megbuktatott államfőt is sikerült rávenni a színjátékra, hogy az ország gazdasági helyzetére való tekintettel lemond az élete végéig járó 150 millió forintos igénybevételéről, annak évi legalább 2 millió forintos fenntartásával együtt.
A sportolók jutalmazásánál miért nem lehetett mértéktartóbbnak lenni?
Ismétlem és hangsúlyozom: Ha már az amatőr sportolók jutalmazását a pártállam idején bevezették, az új rendszerben is maradjon meg ez a jó szokás!
Kizárólag az összeget tartom túlzásnak!
A pekingi Olimpia óta nem az azóta eltelt időszak inflációjának mértékében emelkedett.
Véleményem szerint a Kossuth díjjal járó mindenkori összegéhez kellene viszonyítani.
A Kossuth díj értéke 2012-ben 8.5 millió forint volt. A Kossuth Nagydíjé, amit csak egy ember kaphat, ennek a duplája. A kiváló művészeket 5.95, az érdemes művészeket 4.25 millió forinttal jutalmazták.
NEM.
(Ismét egy naponta feltehető kérdés...)
Szerintem nyerj egy olimpiai aranyat. Győzd le a világ legjobbjait.
Ha életben valaha élsportoltál volna profi szinten kedves kérdező a "Magyarország adta lehetőségek tengerében" a kérdésed nem a "mennyi", hanem a "csak" lett volna.
Hőzöngnek az emberek azon, hogy 35 milliót kap egy aranyérmes sportoló.
Úgy gondolom, hogy amikor egy érmes olimpikon ki áll majd és azt mondja:
"Nem érdemlem meg ezt a pénzt, nem volt ez akkora teljesítmény."
Akkor majd egyet értek az összes hasonló kérdést feltevővel.
Menjetek már magatokkal! Ezt sajnáljátok??? De komolyan!
Bezzeg a 150 milliós tűzijátékon senki nincs felháborodva, holott még az ígért fél óra sem volt meg! Eleve később kezdődött, meg hamarabb is volt vége! Ráadásul szar is volt, még a helyszínen is! És EZ volt 150 millió!!! Azok meg, akik dicsőséget szereztek az országnak, meg nem érdemlik meg?? Nem, csak a hülyeségre van pénz! Ti se menjetek politikusnak, b@sszátok meg!
"Szerintem nyerj egy olimpiai aranyat. Győzd le a világ legjobbjait."
Én másképp közelíteném meg. Nekik ez a MUNKÁJUK, ahogy nekem is van saját munkám. Ezért kapják a fizetésüket, ahogy én az enyémet a munkámért. A közalkalmazottak, akik 30-40 évet lehúztak minimálbér közeli pénzért, még 5000 Ft-os ÁLLAM ÁLTAL KITALÁLT Erzsébet utalványt SEM kapnak. Cserébe, ha 1-1 dolgot elbakiznak, az állásukba kerülhet.
Egy "hivatásos" sportolónál ez nincs így. Ha igazából sz@r vagy, akkor is megkapod a szép gázsit, meg a "Szép volt fiúk"-at, meg a hátbaveregetést. :) Ezt persze nem az olimpikonokra értem, hanem úgy általában a magyar hivatásos sportolói életre.
Persze fel lehet fogni ezt a 35 milliót "projekt prémiumkén" :))), de csak akkor, ha az olimpiára való kijutás munkaadói követelmény volt, és nem választható opció, és akinek így nem sikerült kijutni, vagy nagyon alulmúlta önmagát, azokra negatív következmények várnak. :)
Na...lehet ezt sarkítani a végletekig, és naponta megkérdezni itt. Én csak annyit mondok, hogy a magyar "profi" sportéletben (pl. foci), a sikerért jár plusz lóvé, az évtizedeken átívelő bénázásért meg a "csak 3:0-ra kaptunk ki"-ért pedig a "szép volt fiúk" :)
Én azt gondolom megérdemlik. Inkább ők kapjanak 35 millió forintot mint a politikusaink.
A kérdés egyébként jól példázza a magyar társadalom hozzáállását. Nagyon sok a szegény ember. Sokan egész életükben nem keresnek 35 millió forintot összesen és hát ezért irigykednek.
Az volt a hülye aki erről cikket írt. Most komolyan ez hír. Tiszta provokáció az egész.
Erről nem is beszélve...
Na meg a 35 év után járó (élete végéig) juttatás is kiveri a biztosítékot, miközben a 40 évet ledolgozó közalkalmazott nyugdíjasan éhen hal....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!