El tudnád képzelni, hogy Mo-n újra királyság legyen?
Ki lenne a király? Mi alapján választanánk ki az elsőt? és utána apáról-fiúra szállna a trón? A Szent Koronával koronáznák meg? Működhető rendszer lenne?
....
én úgy képzelem, hogy a parlament is működne, de a fő szó a királyé lenne
Szerintem ez nagyon érdekes téma, várom a válaszokat. :)
Ilyen már nincs. Max keleten esetleg, Thaiföld, stb.
Nézd meg az Egyesült Királyságot, Spanyol királyságot, Svéd királyságot, stb, stb. Formaság az egész és a napi politikába semmi beleszólásuk sincs. Kirakatbohóc mindegyik.
21. században élünk.
Simán elképzelhető :D
Főleg mégha a középkor törvényeket is visszaállítanánk (pl: a tolvajnak levágták a kezét) nem az lenne, hogy még a tulajdonost büntetik meg azért mert megvédte ami az övé.
15:43-nak, és ha tévedésből rossz embert gyanúsítanak és egy ártatlan embernek levágják a kezét??(mert előfordul ilyen)
Mit mondanak,hogy hoppá bocsi?
A magyar mentalitáshoz a monarchia - min államforma - közelebb áll mint a köztársaság.
Eddig még mindegyik köztársasági elnöknek szembe kellett néznie azzal a problémával, hogy a honpolgárok - számukra sérelmes parlamenti, önkormányzati, vagy kormánydöntés ellen - hozzájuk fordultak jogorvoslatért.Ezért még a prezidenciális köztársaság is jobb megoldás lenne, mint a jelenlegi parlamentáris köztársaság.
A monarchia - ahol létezik - mindenütt sikertörténet. (Svédország, Hollandia stb.)
Bethlen Gábor, és Bocskay István - mindkettőjüknek felkinálták a Koronát - azért nem fogadták el, mert a magyar király csak katolikus, Szent Koronával megkoronázott, és az esztergomi érsek által felkent személy lehet, ők pedig reformátusok voltak.
MÉg jó, hogy a köztársasági elnökhöz fordultak jogorvoslatért, a kormánydöntések ellen! Mivel ő a legvégső megoldás, kihez kellett volna fordulniuk! Ez nem bizonyíték arra, hogy a magyar mentalitáshoz ez közelebb áll!
Amikor meg nyílt szavazás volt érvényben, tudod, hogy indokolták? Úgy, hogy "a magyarok őszinte lelkéhez nem férne hozzá a titkos szavazás"!!!
Igen, én azt is szerettem volna 89-ben. Nagyon is!
Szebb lenne. Alkotmányos királyság, de én a mai parlamenthez nem is nagyon ragaszkodnék. A demokrácia csak illúzió a kisemberek számára.Tisztább lenne az autokratikus királyság.Akkor legalább tudjuk, ki a felelős a dolgokért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!