Melyik rendszerváltás utáni miniszterelnökünk volt a legalkalmasabb a kormányzásra?
Rendszerváltás óta ők voltak miniszterelnökök:
Antall József, Boross Péter, Horn Gyula, Orbán Viktor, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon.
Gondolkoztam azon hogy rányomjak a kék ikszre és hagyjam a fenébe,de azért mégse illene ez hozzám.
"Kedves 19:42-es!
Nevezhetsz engem akármilyenistának, narancsosnak, meg bármi másnak. Leírtam a véleményemet. Tények. Meg tudtad cáfolni? Nem. Innentől kezdve nem tartom érdemesnek, hogy bármi energiát fordítsak rád."
Nem volt célom cáfolni az állításaid. Elmondtad a véleményedet én is ennyi nem több nem kevesebb. Semmi kedvem nincs vitatkozni.
"Aztán rászakadt Fletóra a ház és beütött a gazdasági világválság mennyköve"
- Azt azért megelőzte egy magyar gazdasági válság. A legszebb az egészben, hogy ezt az MSZP is bemutatta, saját plakátján:"
Mintha írtam volna előtte is valamit ,de tudod mit le van ejtve. Ne olvasd el.
"Ő a legjobb pártot támogatja mindössze ami mily meglepő módon a Fidesz de neeem ő nem hisz benne fanatikusan ."
- Szerinted akár az III/II-es Medgyessy, akár a pufajkás Horn, akár a hazudtunk Ferenc, akár az emberek haláláért felelős Bajnai megfelelőbb?"
Bajnait feljelentették többször is mindannyiszor felmentették . De ő felel érte ,mert csak.
És kövezz meg érte szerintem Bajnai sőt még (az akkori) Horn is alkalmasabb kormányfő lenne Orbánnál.
"Halljam a jelölteket. Levezettem, hogy egyszerűen ebből a felhozatalból nincs normális alternatíva. Megcáfoltad az állításaimat? Nem. Sárdobálással sokra nem mész."
Mert a világ csak körülötted forog. Máshogy (talán rosszul) vezettem le,még csak győztest sem hirdettem ,de ezt nem kell még személyes támadásnak venni.
"De ha lesz egy párt ami jobb lesz nála azt támogatja majd."
- Így van. Tudsz ilyet mutatni nekem?"
Még ideált is keressek neked ? Na szép.
De lásd kivel van dolgod keresek neked (sőt akár alapítok is) egy pártot,cserébe ha keresel egy ételt és meggyőzöl engem arról hogy mennyivel finomabb az mint a túrós tészta és hogy az legyen az új kedvencem.
Szerintem az összes nem ér egy halom döglött lepkét együtt vagy külön külön. Az első választott m.e.-nek meg lehet nem kéne megköszönni a piac szétverését, meg az ezt követő rablóprivatizációt ... amitől nem független az ország azóta is tartó gazdasági dögrovása. És ez alól nem mentesíti az sem, hogy előtte sem volt rózsás a helyzet, hála 50 év kommunizmusnak, meg a csodás 1972-es hitelfelvételnek.
Konfliktus helyzetben meg nyíltan kiállni emberek elé és elmondani mi a helyzet, egyiknek sem volt arca.
Szerintem tök mindegy ki a kormányfő ha egy országban mindig sokkal több az ellenzéki és sokkal több az elkapatott nyafogó és a készt váró szájtáti magát nagyokosnak képzelő.
Vezethetné ezt az országot maga a jÓisten is ,ha a lakosság Kafka-i világba illően ,agyonadóztatott negyede dobja össze és a forgalmi adó a többi háromnegyednek a túróslepényre valót.Némelyeknek jó nagy lepényre van ám igénye.
Tök mindegy ki van a trónon ha a lakosság jó része egyszerűen nem hajlandó sem tanulni sem dolgozni sem adót fizetni,különféle indokok mentén.
Egyébként Pro Patriával értek egyet.
Elszámoltatás sajnos elmaradt.
A privatizáció a kótyavetye szinonimája lett.
Antal jóindulatú volt,de az kevés ha hiányzik a szakértelem.
Boros őrmesterből az is sok(k) volt amennyit kapott.
Ha lett volna elszámoltatás és rendes rendszerváltás Hornnak nem lett volna szabad szerepet vállalnia.Egyébként a Bokros-csomag hasznosságáról és nagyszerűségéről egész másképp vélekedtünk akkor amikor a saját bőrünkön éreztük.Hát az nagy copás volt.Orbán (király) legalább nem bacta(nagyon) el az első ciklus alatt.De az mszp rálicitált ráigért mindenben.Kapatta el a népet és osztogatott is messze a lehetőségei felett.Kölcsönökkel pótolta.
Meggyesi nem rossz ember de sajnos ,mert nem bírt erélyesen rendet tartani a háza táján és nem annyira ment neki a szónoklás sem, nem volt jó ötlet őt tenni oda.
Fletó volt az aki ki merte mondani mekkora szélhámosságot csinál a pártja , mióta kormányon van és ez így semmiképp sem mehet tovább.Ám addig ő is részese volt annak a kormányzásnak.Nem akkor pottyant az űrből.
Bajnai rendkívüli tehetségének köszönhetjük a legutóbbi IMF hitelt és néhány további megszorítást. Jó apropó volt neki amikor megtudta, hogy jaj válság van , válság lesz már nyomta is a pánikot a baloldali média ha pillanatok alatt nem veszünk fel tök mindegy milyen feltételekkel rahedli IMF kölcsönt az ország leesik a szakadékba ,széthullik elgurul oszt akkor megnézhetjük magunkat!
Mostanra meg már ők is belátják pont az a kölcsön és pont az a pánikolás a mélyítette legjobban a mi válságunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!