Melyik rendszerváltás utáni miniszterelnökünk volt a legalkalmasabb a kormányzásra?
Rendszerváltás óta ők voltak miniszterelnökök:
Antall József, Boross Péter, Horn Gyula, Orbán Viktor, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon.
Hallhattuk Patria szokásos Fideszt dicsőítő ömlengését.
Azért vicces hogy amikor a miniszterelnökök munkásságának megítélése volt a kérdés ilyen válaszokat bégetett fel jó narancsos létére:
"Horn Gyula, az '57-ben a legvéresebb kezű alakulat vezetéséért kitüntetett, önkéntes pufajkás. Sokat elmond a "rendszerváltásról", hogy '89-ben aztán ő "vágta át" mosolyogva a vasfüggönyt. Hát nem..."
"Medgyessy Péter, volt III/II-es ügynök. Borzalom... Haladjunk."
Ebből mindent megtudhattunk a miniszterelnöki munkásságukról.
De én is végigveszem azért.
Antall:
Ebben még egyet tudok Patriával érteni ,az elszámoltatás hiánya valóban az ő számlájára írandó.
Valamint a privatizáció nevezetű szabadrablás is itt vette kezdetét.Mi még ezt is eltudtuk szúrni.
Boross:
Fél éve volt ráadásul a kampány előtt.
Szórta a mannát a nép közé semmi különös.
Horn:
Mindössze a kormányzása alatt elkerültük az államcsődöt amibe mexikói válság címén a mexikóiak rántottak volna magukkal. 26%-al csökkent kormányzása alatt a GDP arányos államadósság és 1996-1998 között a fizika a közgazdaságtan meg a Biblia (vagy Talmud kinek hogy tetszik) alapvető törvényeit is súlyosan áthágva visszafizette az ország az 1996-ban felvett IMF hitelt.
Orbán:
4000 milliárddal növelte az államdósságot ,amit viszont a rettenetes az emberek életenergián élősködő tömeges behívásával és adókedvezménnyel való becsábítgatásával leplezett. Szépen száguldozott a GDP csorgott a manna a nép közé és mindenki heppi volt,de hosszútávon ez nem volt szerencsés.
A nagy kampány után kicsit feljebbcsúszott az eszméletlen növekedés ellenére az államdósság de még jól álltunk.
Nem volt rossz miniszterelnök Orbán ,de nem is csodatévő ahogy hívei hiszik ,amilyen helyzetet kapott hogy azt bizony nehéz volt elcseszni.
Medgyessy:
Egy alapvetően jóhiszemű és naiv figura és ahogy Patria roppant bölcsen megjegyezte exkomcsiii volt. Ennyivel viszont nem merült ki a rövid kormányzása. Közalkalmazottaknak 50%-os béremelés az egészségügyiseknek dupláztak. Bár egy kicsit megugrott a hiány na meg az államdósság ,de még mindig nem csúsztunk ki a nyeregből. Azt csak a következő jómadárnak köszönhetjük.
Gyurcsány:
2004 és 2006 között a Fidesz korábbi kormányzására rálicitálva még masszívabban szórták a pénzt az istenadta nép közé és mást nem tettek. Költségvetés hamisításán,különféle adatok "kiigazításán" keresztül minden eszközt bevetettek hogy a helyzetet titkolják.
De nem jött össze. Aztán az önkormányzati választások előtt észbekapott és Öszödön követett el politikai öngyilkosságot. A Fidesz az önkormányzati választásokon fölényes győzelmet aratott. Gyurcsány próbálta menteni a menthetőt és próbálta a folyamatosan tartó osztogatás mellett a másik zsebébe visszaszedni a pénzt. (100 lépés projekt stb..) A Fidesz minden számítását keresztülhúzta,a néha értelmes elképzeléseit is az elkényeztetett állampolgárok (akik féltek/nek a megszorítástól mint ördög a tömjénfüsttől) segítségével meghiúsította. (lásd csip-csup népszavazások tandíjról vizitdíjról stb.).
Aztán rászakadt Fletóra a ház és beütött a gazdasági világválság mennyköve ,és átadta a stafétabotot Bajnainak
Bajnai:
Másfél éves kormányzása alatt ,eltántorogtunk a szakadék szélétől jó messzire az (IMF hitelkeretből még maradt is) és ehhez csak a fen nagy osztogatásból kellett visszavenni,illetve pár egyszerű megszorítást kellet bevezetni. Néhány naggyal és nem ezer apróval mint most. És Orbánnal ellentétben kiállt a tömeg elé és kinyilatkoztatta :"Fiúk egy kicsit nyakig a szarban vagyunk és összébb kéne a nadrágszíjat húzni." A nép megértette hogy ez szükséges és kezdtünk lassan egyenesbe jönni.
Bajnai aztán dolga elvégeztével távozott a magyar politikából.
Mindenki ítélje meg szájíze szerint ki volt a legjobb az én véleményem ez az exminiszterelnökökről.
Utolsó!
"Pro Patria! és még te állítottad nem rég hogy te független vagy. Most saját állításod cáfolod meg a fent leírtakkal.:-) Csak jól írtam hogy te elvakult Fideszes vagy, Csalódtam volna az emberismeretemben ha ez nem így lett volna."
Ő a legjobb pártot támogatja mindössze ami mily meglepő módon a Fidesz de neeem ő nem hisz benne fanatikusan . De ha lesz egy párt ami jobb lesz nála azt támogatja majd.
Ahogy nekem se a túrós tészta kedvenc ételem,mert ha találok nála számomra finomabb étket akkor majd azt fogóbb elégedetten elfogyasztani a tészta helyett.
"Bajnai nem ígért" persze, mert nem a magyar nép választotta meg... lehet gondolkodni, h. akkor ki?"
Tévedsz Bajnai nem azért nem ígért mert nem a nép választotta meg hanem azért mert egy komoly ember azért. Nem úgy mint apátok a nagy fülkeforradalmár aki annyit hazudott hogy az már fáj!
Kedves 19:42-es!
Nevezhetsz engem akármilyenistának, narancsosnak, meg bármi másnak. Leírtam a véleményemet. Tények. Meg tudtad cáfolni? Nem. Innentől kezdve nem tartom érdemesnek, hogy bármi energiát fordítsak rád.
"Aztán rászakadt Fletóra a ház és beütött a gazdasági világválság mennyköve"
- Azt azért megelőzte egy magyar gazdasági válság. A legszebb az egészben, hogy ezt az MSZP is bemutatta, saját plakátján:
"Ő a legjobb pártot támogatja mindössze ami mily meglepő módon a Fidesz de neeem ő nem hisz benne fanatikusan ."
- Szerinted akár az III/II-es Medgyessy, akár a pufajkás Horn, akár a hazudtunk Ferenc, akár az emberek haláláért felelős Bajnai megfelelőbb? Halljam a jelölteket. Levezettem, hogy egyszerűen ebből a felhozatalból nincs normális alternatíva. Megcáfoltad az állításaimat? Nem. Sárdobálással sokra nem mész.
"De ha lesz egy párt ami jobb lesz nála azt támogatja majd."
- Így van. Tudsz ilyet mutatni nekem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!