Meddig fognak még butulni a magyarok?
Bevallom én is azok közé tartozom, akik a '90-es években annyit röhögtek az amerikaiak butaságán, meg mikor összekeverték a térképen Ausztriát Ausztráliával, stb.
De legyünk őszinték: mostmár nem jövő időben kell beszélnünk, Magyarországra is eljött ez a világ. Egy dolog, hogy a magyar nép erkölcsileg 0, de most már értelmileg is a béka feneke alatt vannak. Nem lehet külső körülményket okolni, önálló döntéshozatalra képes lények vagyunk, mindenki maga választ, hogy iszik és bulizik vagy tanul és művelődik. Az emberek Magyarországon mégis iszonyatosan buták. Vannak közöttük akik csak szakbarbárok, tehát valamihez értenek, és csak általános kérdésekben hülyék, de a többség sajnos agyilag zokni - függetlenül attól, hogy melyik pártra szavaz. Mi lesz így 10-20-30 év múlva, vagy mi történne ha egy katasztrófa érné Magyarországot? Fejlődőképes lesz így egyáltalán a magyarság, vagy megmarad egy 19.-20. századi nép értelmi szintjén ami elviseli a kívűlről jövő újjításokat, de nem fogja fel azok súlyát? Lehetne valahogy szerintetek 21. századi módszerekkel javítani ezen az elbutuláson? Csak mert én a Nyugat-európai népeknél nem tapasztaltam ilyesmit, pedig volt alkalmam néhányszor járni Franciaországban, Olaszországban, Svájcban és Németországban is. Az oktatásügyön kéne változtatni vagy lehetne valahogy általánosságban a kultúra felé terelni az embereket?
" és az "ájfón" a sikk, "
Ezzel mi a probléma? Egy technikai eszköz ami megkönnyíti a használójának a dolgát. Éppen ez a baj itthon. Az emberek nem hajlandóak megtanulni új dolgokat, új eszközöket használni, új képességekre szert tenni, hanem inkább lefikázzák a dolgokat és a saját begyöpösödött dolgaikhoz ragaszkodnak. Ez pedig egyenes út az elbutulás felé, sőt még az is, hogy nem tájékozódnak. Ezért van az, hogy sokan azt sem tudják, hogyan működik a mikró vagy mi volt a délszláv háború.
Hát..nem tudom.De vedd figyelembe.mai melós50-évesek már.
aki tud,és dolgozik.Nem8órát,hanem többet.Közben próbálja eltartani családját.vagy gyerekét!Vagy próbál valamit félre rakni,ha tud.Ezek után sokan fáradtak,ki égtek.
De nem hülyék!-ja valamikor mi is tanultunk.és annak még ma is hasznát vesszük.Igaz 2-3 évente nem változtatták meg.hogy mit tanuljak,vagy kinek mi tetszik.És talán még ez .az a generáció.akire számítanak!-Talán .nem követik gyorsan fejlődést,(-de képzeld el ha valamit kérdezek fiamtól.hogy működik gépen,hát Zongorázik rajta,majd meg kérdezi hogy mit nem tudok.:)-)
Szerintem nem butultunk el, egyszerűen csak a minden generációváltáskor megfigyelhető jelenségről van szó, melynek egyik jelegzetessége, hogy az idősebb generáció fikázza a fiatalabbat.
Aztán megöregszenek és meghalnak, mindenki fellélegzik és az egész kezdődik elölről.
"Meddig fognak még butulni a magyarok?
Bevallom én is azok közé tartozom, akik a '90-es években annyit röhögtek az amerikaiak butaságán, meg mikor összekeverték a térképen Ausztriát Ausztráliával, stb.
De legyünk őszinték: mostmár nem jövő időben kell beszélnünk, Magyarországra is eljött ez a világ. Egy dolog, hogy a magyar nép erkölcsileg 0, de most már értelmileg is a béka feneke alatt vannak. Nem lehet külső körülményket okolni, önálló döntéshozatalra képes lények vagyunk, mindenki maga választ, hogy iszik és bulizik vagy tanul és művelődik."
A kettő közötti átmenet nem létezik ?
Mellesleg a diákok magatartása (amiből az értelmi szintre csak a hülyék következtetnek) hagy némi (izé rengeteg) kívánni valót maga után ,de akkor látogass el pár általad említett ország közép illetve felsőoktatási intézményébe. Vissza fogod sírni ezt az országot.
"Az emberek Magyarországon mégis iszonyatosan buták. Vannak közöttük akik csak szakbarbárok, tehát valamihez értenek, és csak általános kérdésekben hülyék, de a többség sajnos agyilag zokni - függetlenül attól, hogy melyik pártra szavaz."
Megsúgom mindenhol a társadalom zömét adó 100-as IQ-val rendelkező tömegek sehol sem műveltek de lexikális tudásban a világon az elsők között szereplünk. De megint csak mindenkinél hülyébbek vagyunk .
"Mi lesz így 10-20-30 év múlva, vagy mi történne ha egy katasztrófa érné Magyarországot? Fejlődőképes lesz így egyáltalán a magyarság, vagy megmarad egy 19.-20. századi nép értelmi szintjén ami elviseli a kívűlről jövő újjításokat, de nem fogja fel azok súlyát?"
Például?Ha mégse mondanál egyet ,vegyünk egy klasszikus státuszszimbólumot az ájfont.
Gyakorlati haszna semmi (telefonálni esemezgetni a többivel is lehetett eddig nem?) az érintőképernyős technológia (ami a mobilfejlesztésen kívül érdekes csak szempontból érdekes a billentyűknél/gomboknál semmivel nem hatékonyabb legalábbis a mobilnál ) meg sok cukcsi trendi alkalmazás ami semmire se jó ,de mégis lehet velük villogni.
"Lehetne valahogy szerintetek 21. századi módszerekkel javítani ezen az elbutuláson? Csak mert én a Nyugat-európai népeknél nem tapasztaltam ilyesmit, pedig volt alkalmam néhányszor járni Franciaországban, Olaszországban, Svájcban és Németországban is."
Mint tanár hogy az oktatáspolitikáról ennyire képben vagy?
Mert 90-es évekbeli nosztalgiázással egy kicsit öregnek tűnsz diáknak. Ha csak látogattál az alábbi országokba gyerekeket se járattad iskolába ha nem tévedek. Tehát az ottani szóbeszédből alapoztad meg a diákság nívóját és hasonlítottad össze a magyarokéval.
Hát ez derék ballátom!
"Az oktatásügyön kéne változtatni vagy lehetne valahogy általánosságban a kultúra felé terelni az embereket?"
Miféle kultúra? A magyar oktatásügy még így is jóval több tudást ver bele a fejükbe mint a nyugati országokban a műveltség kútfőiben .
Végezetül egy kérdésem ahol megtudhatjuk milyen kevés a lexikális tudást követelnek meg itthon:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__2..
19:06 Én írtam az iPhone-t. Csak annyi a bajom vele, hogy a csicsa "okostelefonok" már lassan okosabbak a tulajdonosaiknál, és ennek fordítva kellene lennie. Nem vagyok a technikai fejlődés ellen, de az ellen igen, hogy kütyükre alapozzuk az egész életünket. Nem túl pozitív jövőképet vetít, ha az iskolásoknak az az egyetlen fontos téma, hogy kinek milyen színes-szagos, méregdrága vackot vettek a szülei.
Az oktatáshoz visszatérve, az iskolarendszerünk alapjaiban használhatatlan, nem ad semmi gyakorlati tudást, csak adathalmazokat magoltat be, teljesen egyirányúan (a tanár ledarálja, a gyereknek kuss). Így nem lehet megtanulni semmi hasznosat, nem készít fel a felnőtt létre, pedig iskolás korban kellene megalapozni a kultúrára való igényt.
"Kacagnom kell, arra gondolsz, hogy a magyar gyerekek papíron 100 kötelező olvasmányt elolvasnak, megtanulnak deriválni/integrálni és vágják a földtörténeti korszakokat? Közben meg jó esetben 1-2-t meg pár rövidített verziót, egy-két alapművelet elvégzésénél is baj van, sem a reál, sem a humán tárgyi tudás elmarad az előző éviekhez képest - nem fejlődik, hanem hanyatlik - erről csak azok tehetnek akik benne dolgoznak."
Azért ez eléggé durva sarkítás. A magyar lexikális tudást kevesled akkor egy nyugati suliban nézz végig. Jártam ott mint diák meg vendégelőadó is.
"Nyílván vannak nálunk is rosszabb közoktatással rendelkező országok, mint Románia vagy Ukrajna, de a magyar oktatás x évvel ezelőtt még elég színvonalasanak volt mondható....na de mint mondtam az egy dolog, hogy mi van a tananyagban, mit "mérnek", meg milyen lesz a végtermék (a felnőtté cseperedő diák) 10, 20, 30 év múlva. Mert végülis az a lényeg, hogy milyen embereket adnak a társadalomnak az iskolák."
A nyugati módszer mint a linkből is kiderült ,pedig műveletlen szakbarbárokat nevel .A magyar közoktatás pedig nem túl gyakorlatias kis mindentudókat... Várjunk mégse még a "gyakorlatiasságot" felmérő felméréseknél is hozzuk az OECD országok átlageredményét.
Melyik jobb el lehet dönteni ,de a helyes válasz koránt sem olyan egyszerű mint amilyennek látszik.
"S igen, tartom magam ahhoz, hogy tőlünk nyugatra műveltebb, tájékozottabb, kultúráltabb, okosabb emberek élnek (azonos társadalmi szférában)."
Valamint aranyat szarnak..... Még mindig nem derült ki mit tartasz "kultúrának" ami a magyarokból kiveszett tán soha nem is volt meg ,de minden nyugati tele van vele.
Csak annyit mondok nehogy nyugati tanintézményekbe látogass mert gyorsan összedőlne az illúziód a zseniális nyugatiakról.
Ennyit a közoktatásról ,mert ez érinti a teljes társadalmat.
A felsőfokú képzés valóban rémes ,de ez a rengeteg forráshiány és a széttagoltság következménye. Szarból nem lehet várat építeni. És nekünk még olyan fasza magánegyetemink sincsenek.
"Én írtam az iPhone-t. Csak annyi a bajom vele, hogy a csicsa "okostelefonok" már lassan okosabbak a tulajdonosaiknál, és ennek fordítva kellene lennie."
Műszakilag nem. Amúgy én magamon is észrevettem ezt az újdonságoktól való elszigetelődést. A tescoban vásároltam és vannak ezek az új önkiszolgáló kasszák. Mondtam magamban, úgyis elrontanám a fizetést, bármit. Ekkor eszembe jutott, ha az ember leragad egy szinten akkor hiába várja a fejlődést. Hirtelen úgy éreztem magam mint egy 60+ éves a számítógép előtt, aki még életében nem használta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!