Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszesek! Miért bíztok meg...

Fideszesek! Miért bíztok meg Orbán Viktorban?

Figyelt kérdés
Mik azok az intézkedései, ami nektek tetszik, és miért?
2012. aug. 4. 06:56
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
93%

Ötöskét nem tudom szó nélkül hagyni!

"Nemzeti kormányzás van, és nem a balliberálisok irányítják az országot."

Bocs, de ezt most komolyan gondolod? Ha baloldali, akkor már nem nemzeti? Ha meg jobboldali, akkor meg nemzeti? Ez butaság! Egy kormány attól nemzeti, hogy a saját népe, nemzete, külső nyomás nélkül választja meg, demokratikus úton. Továbbá az is jellemzi a nemzeti kormányt, hogy a nemzet érdekeit tartják szem előtt. Ez nem jobb vagy baloldal kérdése, hanem a hazaszeretetnek és a tisztességnek a kérdése.

"Nekem ez már önmagában is nagy eredmény, hogy magyarként és keresztyénként nem kell másodrendű polgárként éljek."

Hoffmann Rózsa kiküldött egy körlevelet az iskoláknak, hogy a romániai árvákra gyűjtsenek pénzt, miközben az országban rengeteg gyereknek felkopik az álla! Lehet, hogy te nem vagy másodrendű állampolgár most, de sokan azok! Én akkor érezném jól magam ebben az országban, ha nem lennének másodrendű állampolgárok!

Keresztény vagy? A későbbi kijelentéseid ezt bizonytalanná teszik.

Én is kereszténynek vallom magamat, és eszembe jut, hogy ez a nagyon keresztény kormány hogy szüntette meg egy tollvonással több tucat, tisztességes vallási közösség egyházi státuszát... Csak ismételni tudom: rajtad kívül sokan, nagyon sokan érzik úgy, hogy másodrendűek ebben az országban.

"És igenis szimpatikus, hogy elveszik az indokolatlan ingyenes juttatásokat (tűzoltók, álrokkantak), igenis menjen mindenki dolgozni, és legyen végre rend ebben az országban."

Ha indokolatlan a juttatás, azzal mindenki egyetért, hogy szüntessék meg. Csak az a kérdés, hogy valóban indokolatlan-e? (Te vagy nem látod, vagy nem akarod látni mi folyik ebben az országban!) Kérlek magyarázd el annak a rokkantnak, hogy minden rendben van, akit 81%-os rokkantság mellet a felülvizsgálat során újra értékeltek, és csak 79%-os lett. Ez persze azt jelenti, hogy radikálisan lecsökken a járandósága, és amit kap, csak az éhen haláshoz elég.

Azt mondta egy ismerősöm, hogy ő úgy érzi, ezek az intézkedések azért vannak, hogy minél többen, minél hamarabb elpatkoljanak és ne kellejen őket segíteni. Neked ez szimpatikus?

Menjen mindenki dolgozni? OK. A kormány 1 millió munkahelyet ígért. Amíg ez megvalósul, addig is a nemzetből több millióan kivándorolnak, mert itt nem találnak munkát. A gazdaság egyszerűen leáll, a kis és közép vállalkozások a túlélésre játszanak, az embereknek nincs jövőképük.

Én megértem, hogy a parlament bársonyszékében ülve a tényeket nem olyan könnyű meglátni és meghallani. Azt is igaznak tartom, hogy aki jól él, az kevésbé hajlamos megérteni azt, aki éhezik, fázik és nincs jövője. De könyörgöm, legalább ne vallja magát kereszténynek! Mondja meg őszintén azt, hogy ő a kormány elkötelezett híve, bebetonozott állása van, az egy kulcsos adórendszerrel jól járt, sikerült annyi tőkét felhalmoznia, hogy a devizaadósságát rendezte. Egyébként a többieket nagy ívben lesajnálja. Így persze tényleg öröm lehet nem másod rendű állampolgárnak lenni! Másodrendű állampolgárnak akkor rossz lenni, ha az én vagyok...

2012. aug. 5. 06:18
 12/42 A kérdező kommentje:
11/11 Teljesen igazad van! Nekem sincs semmi jövőképen :S Én is csak menekülnék innen. Most itt éljek fizessek egy csomó adót ennek a kormánynak, amely idős koromra majd elpusztít? :S Szomorú :S
2012. aug. 6. 09:21
 13/42 anonim ***** válasza:
76%

Azért,amiért egyesek Gyurcsányban,Kókában,Kolompárban Gusztosban...

Nekem ők szimpatikusak

2012. aug. 9. 07:28
 14/42 anonim ***** válasza:
58%
Én nem vagyok Fideszes, a Jobbikra fogok ismét szavazni, de szimpatikus tőlük: állampolgárság kiterjesztése az ellopott területeken élő magyaroknak, egykulcsos adó (ergo ne büntessük jobban azt, aki amúgy is többet adózik), rokkantnyugdíjasok felülvizsgálata (800.000 (!) rokkantnyugdíjas van ma Magyarországon), közmunka (ne dolgozzunk feketén, ha közben jön a segély is), különadók (banki, távközlési, stb. -> csak egy részüket tudják áthárítani az emberekre). Nagyjából ennyi így hirtelen.
2012. aug. 9. 09:20
 15/42 A kérdező kommentje:
Miért is jó az állampolgárság kiterjesztése? Tudtommal 20.000 forint támogatást kapnak gyerekenként a Szlovákiában élő magyarok (közben pedig itthon is el kellene a segítség :S
2012. aug. 9. 10:29
 16/42 anonim ***** válasza:
87%

Ezért?????????

A nagy nyugdíjblöff

A magánnyugdíj-pénztárakból visszalépők nagy aránya azt mutatja, hogy az emberek ismét bízni kezdtek az állami rendszerekben, közölte Orbán Viktor miniszterelnök tavaly februárban. „Ez a vita lezárult, alkotmánybírósági döntéssel sem megváltoztatható a most kialakult nyugdíjrendszer” – tette hozzá.

Azt is mondta, hogy a következő lépés az lesz, hogy megteremtik az egyéni számlás rendszert. Úgy kalkulált, hogy az év végére ki is alakulhat az új rendszer, melynek lényege az egyéni befizetések követhetővé és átláthatóvá tétele. Ez lett volna a lényege.

Azóta eltelt másfél év és egyéni számláink továbbra sincsenek. Sőt, most már úgy tűnik, hogy jó darabig nem is lesznek. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Világgazdaság című lap kérdésére válaszolva nemrég közölte, hogy nem indokolt a sürgős változtatás a nyugdíjrendszerben, mert a Nyugdíjbiztosítási Alap egyensúlya biztosított. Ez pedig a kormány munkájának köszönhető, hiszen a korhatár alatti ellátásokat leválasztották a nyugdíjrendszerről, és átalakították a rokkantsági nyugdíjazás rendszerét is.

Vagyis változatlan marad a rendszer, így továbbra sem tudjuk követni egyéni befizetéseinket.

A baj az, hogy nem ezt ígérték. Az emberek azért (is) kezdtek hirtelen olyan nagy arányban „bízni” az állami rendszerekben, mert úgy tudták, hogy egyéni számlájuk lesz záros határidőn belül. (És persze azért is, mert megfenyegették őket, hogy ha nem lépnek át, nem lesz állami nyugdíjuk. Aztán erről is kiderült, hogy nem így van: a maradóknak is lesz.)

Hogy nem ez az első hazugság? Hogy előre lehetett sejteni, hogy az egész a 3000 milliárd forintos magánnyugdíj-pénztári megtakarítás lenyúlásról és nem a rendszer átalakításáról szól? Hogy erre számtalan szakértő, politikus, újságíró figyelmeztetett? Hát persze.

A nagy nyugdíjblöff azonban nem vethető össze a többi hazugsággal, a többi svindlivel. Egyrészt azért, mert ez szinte kivétel nélkül minden magyart érint. Másrészt pedig azért, mert a következményei évtizedekre szólnak. Hatással lesznek az élet minden területére: nem csak a munkahelyek világára, hanem az állam iránti bizalomra, a megtakarításainkhoz fűződő viszonyunkra, a gyerekvállalásra, sőt, az ország lelkiállapotára is.

Ha az ember úgy él, hogy fogalma sincs, mi lesz vele idős korában, ha elképzelése sincs arról, honnan és körülbelül mennyi nyugdíjat kap majd, ez a bizonytalanság életének minden egyes pillanatát áthatja, minden döntésében szerepet kap. És nálunk most majdnem mindenki így él. Kivéve persze azt a több tízezer embert, akiket sem ígéretekkel, sem fenyegetésekkel nem lehetett meggyőzni. Ők maradtak magánnyugdíjpénztári tagok, és emellett állami nyugdíjra is jogosultak. Nekik csak annyit mondhatunk, hogy okosak voltak, gratulálunk.

2012. aug. 9. 11:16
 17/42 anonim ***** válasza:
100%
16-os, mindenben igazad van!
2012. aug. 9. 16:07
 18/42 Szonjus ***** válasza:
100%

Miért van az, ha valakinek, nem tetszik a Fidesz, Orbán kutyái egyből megköpdösik :D

És, ha valaki nem Fideszes, az rögtön MSZP-s?

Azért nem szeretem Orbánt, mert logikátlan, hiteltelen, mert tönkre tesz mindent, nem foglalkozik senkivel, csak a saját érdekei mozgatják, folyamatosan "sgget csinál a szájából", szégyen ahogy viselkedik, amivel végül is nem lenne bajom, ha nem az egész országot minősítené a primitív stílusa, nincs szakértelme, jó hangzó nagy (jel)szavakat hangoztat, amiknek bedől a sok birka, de ezek mögött vajmi kevés a hiteles tartalom és a valódi érték.

2012. dec. 20. 19:42
 19/42 anonim ***** válasza:
72%

Utolsó! Nem értek veled egyet,de elfogadom a véleményed,csak a birka szó nem kellett volna. Én meg úgy látom,hogy a nép sokkal megengedőbb ha MSZP van kormányon,mintha FIDESZ! Amikor a FIDESZ átadta 2002-ben a hatalmat az MSZP-nek 100 ft-ból 53 forint ment államadósságra,2010-ben meg 83 ft(kb). Ez azért nem kevés,ha ezt milliárdokban számoljuk,akkor elég nagy az MSZP ,,bűne,,. Tehát,lehet kritizálni Orbánt,sőt kell is(!!!),de tegyük már hozzá,hogy nagyrészt ki miatt tartunk itt,ahol! Orbán a 2010 utáni helyzetért FELELŐS!

2002-2010-ig az MSZP(SZDSZ 08) volt kormányon,ezért ŐK A FELELŐSEK,AMI 2002 ÉS 2010 között történt!

2012. dec. 20. 20:55
 20/42 anonim ***** válasza:
84%

"Én egy dolgot látok a lényegnek. Arra törekszik, erről szól a politikája:....

Arra ösztönöz, hogy legyen sok új szülött gyermek....

(Adópolitika stb...) Ha van monjuk 1 millió új szülött gyermek, akkor az az 1 millió(tegyük fel nagy része..) gyermek előbb utóbb felnő, és adózni fog, járulékot fog fizetni, és szorgos tisztességes munkájával, építi szépíti Országunkat..! Az adórendszer egyik lényege, hogy vállalj minél több gyermeket....És 2013-tól érik be a rendszer...! "

Ez mit szívott?

2012. dec. 21. 03:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!