Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért mondják azt egyesek...

Miért mondják azt egyesek hogy hogyha abbahagynánk minden exportot és importot akkor "rárohadna a marha és a búza az emberekre"?

Figyelt kérdés
Akkor nem egyszerűen az lenne, hogy minden belföldön termelt dolgot odaadnánk az államnak, az állam pedig egyenlően szétosztaná őket az emberek között és nem lenne szükség pénzre és gazdaságra?

2012. júl. 30. 22:39
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
87%

Annyi (mezőgazdasági) terményt nem fogyaszt el a lakosság. De erről nem is igazán érdemes beszélni, mert akkor minden élet leállna az országban, a szolgáltatószektort, a gyárakat de talán még a mezőgazdaságot sem lehet üzemeltetni export-import nélkül. Honnan jön az olaj amivel a gazda tankolja a traktort? S mivel fizet ezért? Az összetetteb ágazatokba nem is érdemes belegondolni.

"nem lenne szükség pénzre és gazdaságra?"

A gazdaság nem szükség, hanem következmény. A pénzről lehetne vitatkozni, de ha nem lenne fizetőeszköz, akkor legfeljebb lenne áru alapú kereskedelem és a fektepiac virágozna fel - ki tud több ökröt adni egy színestévért alapon - mint a Föld elmaradottabb részein.

2012. júl. 30. 22:45
 2/26 Andizsuzsi ***** válasza:
78%
A probléma az egyenlően szétosztaná között van. Mert hogy vannak egyenlőek és még egyenlőbbek. Olyan politikai nézetekkel rendelkezők, akik bizonyos embereket halálos ellenségnek tartanak, másokat meg gettósítanának, ne jöjjenek az egyenlő elosztás elvével, mert nevetségesek. (tudnék más jelzőt is használni, de azt a neveltetésem nem engedi. Majd én megkapom őket.)
2012. júl. 30. 22:46
 3/26 A kérdező kommentje:

"Annyi (mezőgazdasági) terményt nem fogyaszt el a lakosság."

Dehát az pont jó, az azt jelenti, hogy utópia lenne, mert többet termelnénk mint amire szükségünk van. Akkor miért nem ezt csináljuk?

2012. júl. 30. 22:46
 4/26 anonim ***** válasza:
82%

Nem csak marháéra és búzára van szüksége az embereknek! Sőt,nem csak arra,mint itthon tudunk megtermelni. Sok szükséges dolgot csak importálni tudunk.

Aki pedig termel,az NEM adná oda ingyen az államnak. Az állam pedig milyen alapon osztaná szét az emberek között?

A tervgazdaságban az állam beleavatkozott a termelésbe,az elosztásba,az export-importba. Ezért omlott össze a szocializmus.

2012. júl. 30. 22:47
 5/26 A kérdező kommentje:
Úgy gondoltam, hogy pl. van egy törzs 10 emberből áll. A törzs egyik tagja a törzsfőnök. Egy nap szednének 10 gombát, majd a törzsfőnöknek odaadnák az egészet. A törzsfőnök mindenkinek adna egyet, és magának is megtartana egyet, így mindenkinek jut 1 gomba a nap végére. És az én példámban ugyanez menne csak országos szinten.
2012. júl. 30. 22:49
 6/26 anonim ***** válasza:
84%

Én nem vagyok egyenlő senkivel. Van akitől több vagyok, van akitől kevesebb.

Mihez kezdjek 6 kiló gombával és 4l pálinkával, ha nem szeretem? Ha elkezdem cserélgetni, akkor máris nincs egyenlőség.

2012. júl. 30. 22:50
 7/26 anonim ***** válasza:
84%
Ezt hívják kommunizmusnak, csak ez emberekkel nem működik.
2012. júl. 30. 22:51
 8/26 Gugu Gabor ***** válasza:
82%

Gratulálok ön feltalálta a kommunizmust...

[link]

Olvasd el kb erről beszélsz a baj az hogy ez egy utópia... nem megvalósítható

2012. júl. 30. 22:56
 9/26 anonim ***** válasza:
81%

Erre az alapra épűlt a kommunizmus, bizony.

Ez elméletben szép és jó, de az emberekre max rákényszeríteni lehetne.

2012. júl. 30. 23:14
 10/26 Andizsuzsi ***** válasza:
76%

"Úgy gondoltam, hogy pl. van egy törzs 10 emberből áll. A törzs egyik tagja a törzsfőnök. Egy nap szednének 10 gombát, majd a törzsfőnöknek odaadnák az egészet. A törzsfőnök mindenkinek adna egyet, és magának is megtartana egyet, így mindenkinek jut 1 gomba a nap végére. És az én példámban ugyanez menne csak országos szinten."

Hány férfi, hány nő, gyerek van a törzsben? Az 5 hónapos csecsemőre is 1 db gombát számolsz, a 35 éves férfire és a 80 éves asszonyra is?

2012. júl. 30. 23:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!