Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az hogy egy félázsiai nép...

Mi az hogy egy félázsiai nép vagyunk?

Figyelt kérdés

Orbán uraság ezt állítja, ő lehet az, de én pl nem érzem magam annak.

Egyébként ez nem rasszizmus kissé?

2012. júl. 27. 10:53
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
37%
2012. júl. 27. 12:31
 12/32 anonim ***** válasza:
79%

"Mért, szerinted a magyarság Európában fejlődött ki?

NEM!"

De. A mai magyarság bizony Európában fejlődött ki, keveredett ki a sok erre járó népből. Én nem sok félázsiai szerzetet látok a magyarok között, ha kiemgyek az utcára, de cáfoljatok meg, ha esetleg még lennének ősi magyar falvak az országban.

2012. júl. 27. 12:33
 13/32 anonim ***** válasza:
Csak annyit, hogy a Miniszterelnök Úrnak (nem értem szavát,....) fogalma sincs az ország történelméről. Sem a finn-ugor, sem a valódi változatról. Mellékesen megjegyzem, hogy ázsiai rokonaink érdekes módon az europid rasszhoz tartoznak, ahogy a sírjaikból is látszik. A magyarság soha nem hagyta el a földrajzi Európa területét.
2012. júl. 27. 12:39
 14/32 anonim ***** válasza:
64%

Csak néhány a leggyakoribb magyar vezetéknevek közül:

-Tóth

-Török

-Raácz

-Horvát

-Németh

-Balogh

-Oláh

Nesze neked félázsiai. Különbségek vannak a genetikai összetételben, ez biztos, tehát még mindig van abból amit a honfoglalók behoztak a Kárpát-medencébe, de szerintem felesleges bárkit is megkülönböztetni a genetika alapján, a nácik is ezzel próbálkoztak, lett is belőle pofára esés. Meg különben mit számít ez? Károly Róbert, Mátyás király, Petőfi vagy Janics Natasa kevésbé magyarok mint mondjuk akinél bizonyíthatóan honfoglaló ősök vannak? Nem hiszem.

2012. júl. 27. 12:44
 15/32 Pro Patria ***** válasza:
95%

Kedves 11:44-es válaszoló!

"Nem akarok vitázni, mert lazán lehet, hogy tévedek, de ezek a bizonyítékok nem győznek meg. Nagyon sokáig éltünk egymás mellett, és valószínűleg keveredtünk is, de nem belőlük váltunk ki."

1) A honfoglalás előtti magyarság népművészete, népzenéi (ritmusszerkezete), az állattartásban szereplő állomány, a harcmodor és a fegyverzet, a ruházat, a hitvilág, az életmód mind türk.

2) Az ogur népek (ugurok, ogurok, ugirok, stb.) mind egyöntetűen és senki által kétségbe nem vontan türk eredetű népek - a magyarok elődei, az ugorok miért lennének ez alól kivételek? (Pláne a fent leírtak figyelembevétele után.)

3) A honfoglalók szókészletében közel annyi ótörök szó van, mint uráli eredetű. A magyarra jellemző szóösszetétel és az agglutináció nemcsak az uráli nyelvekben, de a türk nyelvekben is megvan. Az egyetlen ma is beszélt ogur nyelv, a kaukázusi baskír olyannyira hasonlít az uráli nyelvekre, hogy sokáig csak "eltörökösödött finn törzsnek" tartották, csakúgy, mint minket. (Annál is szembetűnőbb a hasonlat, mivel Baskíria a honfoglaló magyarok indulási szállásterülete mellett van.)

4) Az összes arab, perzsa, kínai, görög-bizánci, frank írótól származó korabeli forrás egybehangzóan türk és ugor népnek neveznek minket. (A más nyelvekben megtalálható Ungar, Vengri, stb ebből származik. A szlovákok ma is Ugorsko-nak nevezik a történelmi Magyarországot, a románoknál is használatos a "ungar", "maghiara" elnevezés felváltva is a magyarokra). És maguk a magyarok is türk származást állítottak magukról. A székely zászlóban például látható a hagyományos türk szimbólum, a csillag és a hold, a színe pedig türkiz, a türkök szent színe. A kerecsensólyom (Turulmadár) szintén a türkök által lakott közép-ázsiai sztyeppéken honos.

5) A genetikai vizsgálatok az eredetünket (Tóth, 1965; Éry, 1978; Lipták, 1979) mind Közép-Ázsiára tették (a türkök őshazájába, amely nem magyarázható Urál alatti keveredéssel). Ellenben a finnekkel a legcsekélyebb rokonságot sem lehet kimutatni.

A finn származás mellé ezzel szemben csak a nyelvi egyezést lehet felhozni, minden más irány a türkök felé vezet.

Fontos mellétenni, hogy a magyar nem az egész(!) uráli nyelvcsaládra, csak a türk népek közelében élő törzsekére (hantik, manysik) hasonlít, az északabbra élőkére (például magukéra a finnekére) alig hasonlít, ami érthetetlen lenne, ha uráli nyelvről lenne szó, és nem csak az egymás közelsége okán keveredő nyelveket jelentené a mai egyezés.

Fontos tudni az adott kor viszonyaiból, hogy a nyelvre csak mint eszközre tekintettek akkoriban, amit addig használtak, míg igény volt rá, és könnyen lecserélték. (A bulgárok például szintén türk eredetű nép, noha nyelvük mára teljesen szláv.)

Az, amitől sosem hagytak el, ami a valódi összetartozás-tudat alapja volt akkoriban, az a közös kultúra, ettől sosem váltak meg önszántukból.

Példa erre a csángó népesség, mely a középkorban szakadt ki a magyarságból, és kultúráját mindmáig féltve őrzik, noha nyelvük már csak az eldugott falukban van meg. Egyszerűen akkoriban ez volt a mentalitás, a nyelvhez való kötődés csak a XVIII. században, a nacionalizmussal alakult ki.

A magyarság származása tehát viszonylag nagy biztonsággal megállapítható.

2012. júl. 27. 13:24
 16/32 anonim ***** válasza:
56%

"Mért, szerinted a magyarság Európában fejlődött ki?"

Azt ne mondd már, hogy az európaiak itt fejlődtek ki! Mindenki Afrikából származik, onnan terjedtünk szét a bolygón. Másrészt az európaiak is csak bevándorlók Európában, a mi bevándorlásunk csupán később történt.

Ui.:lehet, hogy Ázsiából származunk, de személy szerint európainak érzem magam.

2012. júl. 27. 13:31
 17/32 anonim ***** válasza:

ma 13:24

Szerintem senki nem vitatja az ázsiai származást, de te szerintem kevered a nyelvrokonsággal. A finnek a nyelvrokonaink, és ahogy te is mondtad, "hogy a nyelvre csak mint eszközre tekintettek akkoriban, amit addig használtak, míg igény volt rá, és könnyen lecserélték." Vagyis az "eredeti nyelvünket" lecseréltük, amikor a finnugorok közelében voltunk. És hangsúlyozom, ennek semmi, de semmi köze a származáshoz. Az pedig, hogy te nem fogadod el a nyelvrokonságot a finnekkel, magánügyed. Ezt bízzuk szerintem a komoly nyelvészekre, ne az önjelölt szakbarbárokra!

2012. júl. 27. 13:38
 18/32 Pro Patria ***** válasza:
76%

"Szerintem senki nem vitatja az ázsiai származást"

- Akkor miről folyik a vita? Épp erről szól a kérdés.

"de te szerintem kevered a nyelvrokonsággal."

- Nem, ellenben sokan keverik a nyelvrokonságot a rokonnéppel. A kettő nem ugyanaz.

"A finnek a nyelvrokonaink, és ahogy te is mondtad, "hogy a nyelvre csak mint eszközre tekintettek akkoriban, amit addig használtak, míg igény volt rá, és könnyen lecserélték." Vagyis az "eredeti nyelvünket" lecseréltük, amikor a finnugorok közelében voltunk."

- Nem lecseréltük, hanem részben a türk nyelv, részben az uráli nyelv szókészletét felhasználva a peremvidékeken élő uráli és türk népek közös nyelvet alakítottak ki, így a magyarok elei is. A délebbre élő türk, és az északabbra élő uráli nyelvek közül jött létre ez a kevert nyelvrokonság.

A finn-ugor törzsek éppen ezért sosem voltak egységesek, csak nyelvi kapcsolat van közöttük, és helyesebb uráli-ugor nyelvrokonságnak nevezni, lévén, hogy a finnek ebbe sosem tartoztak bele (már akkor is északabbra éltek), a megnevezés azért alakult ki, mert az uráli népek legnagyobb számú képviselői a finnek.

"És hangsúlyozom, ennek semmi, de semmi köze a származáshoz."

- Pontosan, erről beszélek.

"Az pedig, hogy te nem fogadod el a nyelvrokonságot a finnekkel, magánügyed."

- Idéznéd, hol állítottam ilyet?

Azt mondtam, hogy nincs származási kapcsolat köztünk, és a finnek között, ahogyan az itt elhangzott korábban.

2012. júl. 27. 14:01
 19/32 anonim ***** válasza:
65%

ma 14:01

Félreértettelek! Én kérek elnézést!

2012. júl. 27. 14:25
 20/32 Pro Patria ***** válasza:
90%
El van nézve:)
2012. júl. 27. 14:28
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!