Miért vagyok "hazaáruló", ha külföldön vállalok munkát?
Több közeli barátomtól(?) és ismerősömtől megkaptam, hogy nem is vagyok igazán magyar, mert augusztusban lelépek és Bristolban vállalok munkát egy idősek otthonában. Még az egyetem előtt elvégeztem a hároméves ápolói OKJ-s képzést (nem önszántamból,csak anyám forszírozta, hogy érdemes valami szakmát tanulnom, egyébként nem sok gusztusom van megint pelenkát cserélni az idősek alatt). Szóval nagy úr a muszáj, 28 évesen szinte semmim sincs, itthon 145-150 ezret keresek, ott meg 1600 fontot ígértek egy hónapra. A hitelre vett pici lakásomban sem lakom már, csak a törlesztőt fizetem (erre megy el a fizum több mint fele, + a diákhitel is majdnem 14 ezer).
Sok egészségügyi gyakorlatom ugyan nincs, és előre félek, hogy valami fatálisat követek el az öregek ellen, mert 6-7 év alatt sokat felejt az ember, annyi a szerencsém, hogy viszonylag jól megy az angol. Illetve tartok attól is, hogy nem fogadnak be a britek (bár állítólag a négereket, arabokat sokkal jobban kiközösítik, az akcentus nélküli, fluent fehérek jól tudnak asszimilálódni).
Az egyik felem repülne oda már most, a másik felem meg inkább maradna a család és a barátok miatt. Azonban qrva rosszul esik, hogy a Face-en és személyesen is cikiznek, hogy "maradjak a fenekemen".
Nem kell pálcát törni afelett az ember felett, aki hitelt vett fel. Lehet, hogy úgy adódott a helyzet, hogy rászorult. Ha felesleges luxusra / okostelefon vagy egzotikus nyaralás /vesz fel, az már más tészta.
Egyébként sem ez volt a kérdés lényege.
udv a UK-bol :)
ne aggodj, en is megkaptam anno, en kozepsuli utan jottem ki egyetemre, most fejeztem be a masodik evem. egy csomoan probaltak lebeszelni (minek menjel, draga, jo itthon is esatobbi).. azota egyetem mellett eltartom magam, megoldom az eletem es nagyon jol erzem magam - nem hiszem, hogy haza fogok koltozni. en is voltam hazaarulo es egyre inkabb a hangoskodok keresnek meg: segitsek atnezni az angol beadandojukat, segitsek nyari munkat talalni nekik, segitsek az angol szakmai nyelvvel esatobbi. senkinek sem art latod, ha vannak kulfoldre szakadt ismerosei, mert nekem 10 percembe telik lekorrigalni egy 2 oldalas szoveget, amivel ok napokig szenvedtek :)
en nem erzem magam hazaarulonak, miert is lennek? mert probalom bebizonyitani, hogy nem minden magyar tanulatlan, nyelvet nem beszelo szerencsevadasz (mint sajnos az idekintiek egy eleg nagy szazaleka)? pff. egy olyan diplomat fogok kapni, amivel a fel vilag nyitva all elottem, ket nyelv szakmai szokkincset tudom erolkodes nelkul es meg sorolhatnam az elonyoket..
ne aggodj, a britek nagyon kellemes, befogado nepseg - ha te is nyitsz felejuk. tudom, hogy sokan panaszkodnak otthon, hogy de idekint semmibe veszik oket, aljamunkat vegeznek.. na, nekem is sajnos vannak ilyen ismeroseim, es ok azok, akiknek a nyelvtudasa egy nagy nulla - alapszinten SEM beszelik a nyelvet. rengeteg BBQ, kerti party, tarsas osszejovetel van, a legtobb ember nagyon "laid back" :) semmi sem tokeletes, ahogynez az orszag sem, vannak hibak - de biztos vagyok benne, hogy nagyon fog tetszeni :) en ma mar az otthoni mentalitashoz nem tudok azonosulni es nem is akarok! imadok itt elni es kivanom, hogy neked is sikeres legyen a munkad, eleted, akar idekint, akar otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!