Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért vagyok "hazaáruló", ha...

Miért vagyok "hazaáruló", ha külföldön vállalok munkát?

Figyelt kérdés

Több közeli barátomtól(?) és ismerősömtől megkaptam, hogy nem is vagyok igazán magyar, mert augusztusban lelépek és Bristolban vállalok munkát egy idősek otthonában. Még az egyetem előtt elvégeztem a hároméves ápolói OKJ-s képzést (nem önszántamból,csak anyám forszírozta, hogy érdemes valami szakmát tanulnom, egyébként nem sok gusztusom van megint pelenkát cserélni az idősek alatt). Szóval nagy úr a muszáj, 28 évesen szinte semmim sincs, itthon 145-150 ezret keresek, ott meg 1600 fontot ígértek egy hónapra. A hitelre vett pici lakásomban sem lakom már, csak a törlesztőt fizetem (erre megy el a fizum több mint fele, + a diákhitel is majdnem 14 ezer).

Sok egészségügyi gyakorlatom ugyan nincs, és előre félek, hogy valami fatálisat követek el az öregek ellen, mert 6-7 év alatt sokat felejt az ember, annyi a szerencsém, hogy viszonylag jól megy az angol. Illetve tartok attól is, hogy nem fogadnak be a britek (bár állítólag a négereket, arabokat sokkal jobban kiközösítik, az akcentus nélküli, fluent fehérek jól tudnak asszimilálódni).

Az egyik felem repülne oda már most, a másik felem meg inkább maradna a család és a barátok miatt. Azonban qrva rosszul esik, hogy a Face-en és személyesen is cikiznek, hogy "maradjak a fenekemen".

2012. júl. 21. 20:18
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
96%
Inkább azok a hazaárulók, akik ellehetetlenítik itthon a tanulást és a munkavállalást, meg úgy nagyjából mindent, hogy sok ember külföldre kényszerüljön.
2012. júl. 21. 20:41
 12/32 anonim ***** válasza:
9%
Mert elhagytad a hazád.
2012. júl. 21. 20:43
 13/32 anonim ***** válasza:
80%

Persze hogy elhagyja.Mit tudna csinálni?

Ha az ember nem milliomos , nincsenek jó kapcsolatai és el akar érni valamit az életben akkor külföldön vállal munkát.

2012. júl. 21. 20:45
 14/32 anonim válasza:
96%
Örülj,hogy össze jött a külföldi munka,fél év múlva az összes "barátod" ott fog nyalizni neked.Sok sikert.
2012. júl. 21. 21:04
 15/32 anonim ***** válasza:
96%
Kedves 13, szerintem inkább a haza hagyta el őt, minket. Mert nem kellünk, nem kell a munkaerőnk, ha meg egyáltalán van munka, azt éhbéren fizetik, amiből csak nyomorogni lehet. Ha fiatalabb lennék és lenne lehetőségem, nem sokat haboznék, mert azt a munkát, amit én is végzek, külföldön 8-10-szer jobban megfizetik. Abból lehet családot alapítani, egzisztenciát, otthont teremteni. Mert az otthon nem feltétlenül egy földrajzi fogalom... Sajnálom, hogy ezt kellett írnom, de reménykedem, hogy lesznek jobb idők itt is - remélhetőleg még az én életemben.
2012. júl. 21. 21:05
 16/32 anonim ***** válasza:
46%

Menj, de én fiatal vagyok (2 év és végzek a fősulival) és adok még 1 lehetőséget M.o.-nak (mondjuk a szakmámból hiány van, és bruttó ~250.000-et a kezdőfizetésük).

Itt is inkább attól kell majd félnem, hogy leépítés esetén kereshetek másik munkahelyet, hiszen a csőd + bezárás elég sürün bekövetkezik, hiába hiányos az adott munkaerő.

2012. júl. 21. 21:09
 17/32 anonim ***** válasza:
34%
jah, azt kihagytam, hogy ez ritka, hogy ilyen jól keresnének, de ezalatt szinte megélhetetlen egy fiatalnak a megélhetés! És egy középosztályunak is, főleg ha 1-edül dolgozik és él!
2012. júl. 21. 21:09
 18/32 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem a gond nem az, ha valaki kimegy dolgozni időlegesen, hogy egzisztenciát teremtsen magának és a családjának, majd néhány év múlva hazaérkezve, itthon dolgozik a magyar országi átlagfizetésért. Azt viszont igenis felháborítónak tartom, hogy emberek a magyar adófizetők pénzén tanul, majd teljesen normálisnak tartja, hogy az egész életét külföldön töltse. Lehet lepontozni...
2012. júl. 21. 21:24
 19/32 anonim ***** válasza:
88%

Ő is meg a szülei , nagyszülei is adót fizetnek.

Nevetséges ez a nyavalygás állandóan "adófizetők pénze" blablabla

Az ő családja is adót fizet ne felejtsd el.Ezért joga van eldönteni hogy hol tölti az életét.Joga van döntenie saját élete felett.Joga van ott élni és úgy ahogy akar.Joga van emigrálni egy szebb életért.

2012. júl. 21. 21:28
 20/32 anonim ***** válasza:
87%
Inkább azt tartsd felháborítónak, hogy a "haza" nem igyekszik megtartani a képzett munkaerőt, hanem olyan helyzetbe hozza, hogy ilyen lépésre kényszerüljön, ha meg akar élni. Tudod, hogy a boltban sem adnak egy kiló kenyeret hazaszeretetből. Hiába volt az adófizetők pénze a képzésre, ha nem lehet elhelyezkedni, nem lehet a tudást hasznosítani. Ez a pazarlás.
2012. júl. 21. 21:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!