Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért vagyok "hazaáruló", ha...

Miért vagyok "hazaáruló", ha külföldön vállalok munkát?

Figyelt kérdés

Több közeli barátomtól(?) és ismerősömtől megkaptam, hogy nem is vagyok igazán magyar, mert augusztusban lelépek és Bristolban vállalok munkát egy idősek otthonában. Még az egyetem előtt elvégeztem a hároméves ápolói OKJ-s képzést (nem önszántamból,csak anyám forszírozta, hogy érdemes valami szakmát tanulnom, egyébként nem sok gusztusom van megint pelenkát cserélni az idősek alatt). Szóval nagy úr a muszáj, 28 évesen szinte semmim sincs, itthon 145-150 ezret keresek, ott meg 1600 fontot ígértek egy hónapra. A hitelre vett pici lakásomban sem lakom már, csak a törlesztőt fizetem (erre megy el a fizum több mint fele, + a diákhitel is majdnem 14 ezer).

Sok egészségügyi gyakorlatom ugyan nincs, és előre félek, hogy valami fatálisat követek el az öregek ellen, mert 6-7 év alatt sokat felejt az ember, annyi a szerencsém, hogy viszonylag jól megy az angol. Illetve tartok attól is, hogy nem fogadnak be a britek (bár állítólag a négereket, arabokat sokkal jobban kiközösítik, az akcentus nélküli, fluent fehérek jól tudnak asszimilálódni).

Az egyik felem repülne oda már most, a másik felem meg inkább maradna a család és a barátok miatt. Azonban qrva rosszul esik, hogy a Face-en és személyesen is cikiznek, hogy "maradjak a fenekemen".

2012. júl. 21. 20:18
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
54%
Szvsz ha a "barátod" lehazaárulóz, akkor az nem a bartod. Ennyi az egész. Mennyé Brisztolba, amíg teheted!
2012. júl. 21. 21:29
 22/32 anonim ***** válasza:
70%
A haza ott van, ahol boldog az ember. Nem vagyunk kősziklák, amelyek helyhez vannak kötve, szabad akarattal bíró, értelmes lények vagyunk.
2012. júl. 21. 21:35
 23/32 anonim ***** válasza:
91%

Amíg te külföldön vagy:

- eggyel több szabad munkahely van idehaza, egy magyar munkavállaló számára, vagy éppen

- eggyel kevesebb munkanélkülinek kell segélyt fizetni

- eggyel kevesebb autó cirkál a reggeli csúcsforgalomban, illetve

- eggyel több szabad ülőhely van éppen a metrón/buszon/villamoson/trolin/vonaton...

- eggyel kevesebb ember áll sorban az orvosnál, a bankban, a közértben... stb.

Viszont, amikor hazatérsz:

- idehaza vásárolsz, olyan pénzből, amit külföldön kerestél meg -> növeled a hazai összterméket

- ha később idehaza helyezkedsz el, tudásodat itthoni cégeknél kamatoztathatod, ami által nő azok presztízse és profitja

Tehát ha valaki elmegy külföldre dolgozni, ah nem hagyja cserben a hazáját, hanem éppen ellenkezőleg: lehetőséget ad egy honfitársának arra, hogy idehaza dolgozhasson, ráadásul a kint keresett pénzből meg az államot, illetve a gazdaságot is gyarapítja.

2012. júl. 21. 21:51
 24/32 anonim ***** válasza:
24%
21.24-es vagyok, a 21,51hez: persze, én is ezt mondom: kérdező, menj ki nyugodtan, és szedj össze annyit, amennyi kell a hiteledre, meg hogy elinduljon itthon egy biztos életed. Csak ne felejtsd el, h honnan indultál, és ne csapjon meg az 1600 fontos fizetésed szele, hogy amikor a szükséges a zsebedben van, továbbra is ahhoz ragaszkodj, és ne a hazádhoz, amely elindított. Így már ok?
2012. júl. 21. 22:00
 25/32 anonim ***** válasza:
15%
Fegyvert szorítottak a fejedhez,hogy vegyél fel hitelt?!
2012. júl. 21. 22:26
 26/32 anonim ***** válasza:
83%

Kedves sátán fia

-Most hogy jön a hitel a témához?Szerinted a 14 ezer forintos diákhitele miatt kényszerül külföldre dolgozni?Húúúú baz+, nagyon sötét vagy.

2012. júl. 21. 23:20
 27/32 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 23.20-as, véletlenül sem veszekedni akarok, csak halkan megjegyzem, hogy mielőtt másokat sötétezel, javasolnám az értő olvasás hasznos tevékenységét, mivel a kérdés magyarázatából egyértelműen kiderül, hogy a diákhitelen túl lakáshitele is van a kérdezőnek:

"A hitelre vett pici lakásomban sem lakom már, csak a törlesztőt fizetem (erre megy el a fizum több mint fele, + a diákhitel is majdnem 14 ezer)."

2012. júl. 22. 00:35
 28/32 anonim ***** válasza:
49%

"Amíg te külföldön vagy:

- eggyel több szabad munkahely van idehaza, egy magyar munkavállaló számára, vagy éppen

- eggyel kevesebb munkanélkülinek kell segélyt fizetni

- eggyel kevesebb autó cirkál a reggeli csúcsforgalomban, illetve

- eggyel több szabad ülőhely van éppen a metrón/buszon/villamoson/trolin/vonaton...

- eggyel kevesebb ember áll sorban az orvosnál, a bankban, a közértben... stb. "

Nalátjátok. Túlnépesedés idején inden kimenőnek örülni kell.

2012. júl. 22. 05:12
 29/32 anonim ***** válasza:
9%

"a kérdés magyarázatából egyértelműen kiderül, hogy a diákhitelen túl lakáshitele is van a kérdezőnek: "

Tehát gyakorlatilag semmije sincs amit önerejéből teremtett volna meg állított volna elő. Az ilyenek hadd menjenek.

2012. júl. 22. 05:15
 30/32 anonim ***** válasza:
29%
Sose értettem miért sír az,aki felvesz hitelt,és nem tudja fizetni.
2012. júl. 22. 14:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!