Mi a véleményetek a mostani Ipsos közvélemény-kutatásról?
Azt, hogy az Ipsoson kívül mindegyik más kvk 40%, vagy afölötti Fideszt mér még mindig. Pl. Medián, Tárki, Századvég, vagy Nézőpont (bár az utóbbi nem véletlen - kormány közeli közvéleménykutató)
Az IMF tárgyalások döntőek lesznek, hogy merre megyünk, milyen alkuk lesznek megint, miként kommunikálják a tárgyalások végén, és, hogy milyen új adók lesznek.
A Fidesz legjobb esetben örülhet ha úgy nyer, hogy koalíciót kell kötnie, jobbat aligha érhet el szerintem.
Akik szerint a fidesz jól kormányoz nem ismerik a tényeket:
A központi költségvetés adósságállománya forintban 1998-2005-ig
Jól látható, hogy az államadósság mértéke nőtt az Első Orbán Kormány tevékenysége alatt is. A GDP-hez viszonyított államadósság azért tudott kisebb mértéket mutatni, mert ebben az időszakban viszonylag magasak voltak a privatizációs bevételek.
Foglalkoztatottsági adatok:
A munkanélküliségi ráta az egy évvel korábbi időszakhoz viszonyítva semmit nem változott az egy hónappal ez előttihez képest pedig csökkent.
A munkanélküliek száma az előző munkahelyük megszűnésének oka szerint:
Érdemes megnézni az "elveszítette az állását" oszlopot, és összehasonlítani a korábbi adatokkal.
Az első negyedéves GDP adatok:
Csökken a beruházási hajlandóság:
És akkor még nem beszéltünk a közgéppel kapcsolatos korrupciós ügyekről, a hajléktalanok üldözéséről, a hátrányos helyzetűek ellehetetlenítéséről, a reálbérek csökkenéséről stb...
"Utolsó előtti! Ez hazugság amit próbálsz itt előadni. A munkanélküliség az elmúlt 15 évben 2009ben és 1995ben volt a legnagyobb. Kik is kormányoztak akkor?"
Szerintem próbáld meg értelmezni amit leírtam! Semmi olyat nem fogalmaztam meg, hogy ebben az időszakban volt a legnagyobb a munkanélküliség. Abban viszont nem tudok segíteni, hogy megtanuld értelmezni az olvasottakat...
"Az a véleményem, hogy az az ország, ahol a Fidesz, Mszp, Jobbik hármas összesen 85%-ot kapna, az megérdemli a sorsát..."
Akkor alapíts egy pártot, tedd ütőképessé, indulj a pártoddal 2014-ben a parlamenti választásokon, és ha jól csináltad szavazni fognak rád, ergo az általad említett pártokra kevesebb ember fog szavazni. Siránkozni a legkönnyebb, hogy így szarok meg úgy nem érnek semmit a magyar pártok, de tenni ez ellen valamit már kicsit nehezebb.
25-ös válaszoló!
Nem tudsz minket meggyőzni.. Amit án leírtam az orbán kormány első illetve másodikról az hiteles! amit pedig te próbálsz itt előadni az nem!
"Nem tudsz minket meggyőzni"
Titeket? Maximum téged. Egyébként pedig hiteles dokumentumokkal alátámasztottam amiket írtam, tehát ebből következően hiteles.
Maximum téged.
Engem biztos nem ás nem is fogsz!
Fidesz/jobbik szimpatizáns vagyok!
"Fidesz/jobbik szimpatizáns vagyok!"
Önmagában véve, ha egyik vagy a másik pártra szavaznál jó érzéssel az is durva de, hogy mindkettőre. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!