Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A "Nagy Népi Csoda" országában...

A "Nagy Népi Csoda" országában maguktól is maradnának a diákok, nem?

Figyelt kérdés

"Az Alkotmánybíróság elvárása az, hogy ne Hoffmann Rózsa irodájában tépjék szét a huszonévesek útlevelét, hanem a Parlamentben, a fideszes képviselők tegyék ezt meg. Kevés - olvasható a hvg.hu-n.

Közbevetőleg megjegyezve: ha minden olyan faszán megy már Magyarországon (tündérmese, elrugaszkodás, győztes szabadságharc, egymillió új munkahely), akkor minek rugózik a Fidesz azon, hogy erővel ideláncolja a diplomás fiatalokat? Hát hiszen a Nagy Népi Csoda országában örömmel, maguktól is maradnának, nem?

De ha annyira biztosak magukban, akkor írják bele a szerződésbe, hogy az állam a Magyarországba zárt fiatal diplomás számára köteles húsz éven át a végzettségének és igényeinek megfelelő munkahelyet biztosítani."

[link]

2012. júl. 8. 16:27
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:

Nekem 4,5M jött ki egy gyerek teljes oktatására, az a te lebontásod szerint 300.000/év. Ehhez képest te évi 756.000-ről számoltatnád el a kormányt.

De felejtsd el, ne hagyd, hogy a számok kizökkentsenek, és megzavarják a tisztánlátásodat. :)

2012. júl. 8. 23:03
 42/45 A kérdező kommentje:

"Nekem 4,5M jött ki egy gyerek teljes oktatására"

És az miként jött ki?

Amit belinkeltél képet egyáltalán nem a fizetésekhez tartozott.

2012. júl. 8. 23:27
 43/45 anonim ***** válasza:

Pontosítok, egy szülő által befizetett adókból és járulékokból egy gyerek tanulmányaira jutó összeg ez (azért ezt számoltam, mert a szüleid által befizetett fejenkénti 10-20 milliót említetted a tanulmányaid forrásaként).

Tehát az szja hamar kiszámolható a mai adórendszer mellett, korábban megtettem, 18M körüli összeg jött ki az általad megadott feltételek mellett.

A költségvetés bevételi oldalából kb. 20%-ot tesz ki az szja, emellett vannak különféle adónemek, járulékok, tegyük fel, hogy a szülők ugyanolyan arányban fizetnek jövedéki adót (cigi, pia, üzemanyag), járulékokat,stb. mint szja-t, tehát szorozzuk meg öttel a 18M-t. Ez alapján egy szülőd élete során 90M forinttal járul a költségvetéshez.

A költségvetésből 5% jut az oktatásra. Az 4,5M Ft. Ezt az összeget osztottam el a általad javasolt módon, így jött ki az évi 300.000 ft.

Tudom, az már majdnem 756.000, de gondoltam, pontosítok.

Bocs, ha eltereltem a gondolataidat, folytasd csak.

2012. júl. 8. 23:52
 44/45 anonim ***** válasza:
Egy átlagkeresetű éves SZJA-ja valami 200 ezer forint ha minden egyes petákját a legmagasabb adózási tartományban költi el (például ha pizzát rendelsz akkor csak 18% az áfa nem 27%) akkor jön ki a 700 ezres összeg, de gondolom neked tetszik, hogy az utakon még nem patkoltál el ugyan is időnként azokat is feltúrják és újrahúzzák, nagymamád vegetál a nyugdíjából, a gyerekeid után kapod a támogatást, és nem lopták még szét a házat a mély szegénységben élők, mert kapják a segélyt. Gondolom ez tetszik, pedig ez jóval több, mint az a 700 ezer amit leadózol közvetetten az ÁFÁ-val. 1 főre vetítve egyébként közel kétszer ennyi az a pénz amiből évente gazdálkodunk, és ezek a gazdálkodó szervezetek, és a munkaadók pénzei, és arról még nem is beszéltünk, hogy közfelháborodás de a minimálbéresek (és az arra bejelentettek) is kötelesek adózni az új egykulcsos adó és az adójóváírás eltörlése értelmében.
2012. júl. 9. 00:03
 45/45 A kérdező kommentje:

"(például ha pizzát rendelsz akkor csak 18% az áfa nem 27%)"

Miért lenne 18%?

"Egy átlagkeresetű éves SZJA-ja valami 200 ezer forint ha minden egyes petákját a legmagasabb adózási tartományban költi el (például ha pizzát rendelsz akkor csak 18% az áfa nem 27%) akkor jön ki a 700 ezres összeg,"

NA ezt kifejtenéd? Mi az, hogy legmagasabb adózási tartományban költi el?

VOlt egy cikk pár éve amiben benne volt, hogy egy átlagos fizetés kicsivel több mint 50%-a valamilyen módon az államhoz kerül. Ha ezt a mostani helyzetre alakítjuk akkor ez még több. legyen 55%. Így évi majdnem 1,4 millió kerül az államhoz.

" és nem lopták még szét a házat a mély szegénységben élők, mert kapják a segélyt. "

Ennek már vége. Nem véletlen, hogy megnőtt a betörések/bűnözések száma 2011-ben. ÉS ez idén csak tovább romlott. Hát igen 2 hét alatt rendbe tették. Ahhoz képest romlott.

"is kötelesek adózni az új egykulcsos adó és az adójóváírás eltörlése értelmében."

Na arról ne is beszéljünk. 500 milliárdos lyukat idézett az egy kulcs elő. Ki az a hülye aki a gazdasági válság közepén ilyet csinál? JA Matolcsy. Az a csávó már egy vicc. Arra számított, hogy majd ez élénkülést fog idézni, hát de mégse.

Erre eszembe jutott egy vicc:

Mit szed Matolcsy ha beteg??

Adót!

2012. júl. 9. 00:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!