A Szerencsi csokoládét miért szlovákok gyártják?
Javasolom, hogy csak legalább 70 %-os kakaótartalmú (ét) csokit vegyél, mert az még viszonylag egészséges. A kakaót nem, vagy csak nyomokban tartalmazó csokikban, különösen a tejcsokikban már rengeteg a káros transzzsír. Azt minden esetben kerüld el, amiben az összetevők között (hidrogénezett) növényi zzír, illetve bevonómasszának nevezett anyag van.
Hogy miért gyártják Szlovákiában? Hát ez a globalizáció hatása. Gyárthatnák akár Kamcsatkán vagy Tibetben is. Ott gyártják, ahol gazdaságos a gyártónak. Több ilyen termék van az édesiparban, ahol egy külföldi multi megvette a gyárat, majd a hazai gyártóbázist felszámolta, de megörökölte a márkaneveket, és most magyar piacra a környező országokból gyárt bejáratott régi magyar márkanevekkel. Ez engem különösen nem zavar, ha egyébként jó a termék. Ha meg nem jó, nem azért nem veszem, mert máshol gyártották. Csak a technológia a lényeg, nekem teljesen mindegy, hogy 100 km-rel idébb vagy odább gyártották.
Eladták külföldnek a márkát, a gyárat meg itthon bezárták. Rengetek híres magyar termékkel így van.
De őszintén szólva, még mindig jobb, hogy Szlovákiában gyártják, mintha arra is ráindult volna Csányi Sándor. De úgy tűnik egyelőre a húsipart akarja magának, a csokoládét még nem.
Hogyan tudnák Magyarországon gyártani amikor ilyen az adórendszer?
A legtöbb nagy vállalat más országban gyárt.Soknak van Kínában például.Mert ott kedvezőek a feltételek , a törvények , munkaerő.
Én sem nyitnék Magyarországon semmit ilyen magas adókkal meg ilyen bugyuta törvényekkel.
Szlovákia Magyarországhoz képest adóparadicsom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!